Wedstrijdverslagen

28 apr 12 - Reserven - FC Woesten 4-1 Reserven kampioen

Geachte dames, heren en voetballiefhebbers...

Na een glorieus feest met tal van onvergetelijke momenten, de orde van de dag...

De kroniek van een aangekondigde kampioenstitel speelde zich zondagmorgen af in de Spinnekop-Arena. De B-Rezerven speelden aan huis tegen hekkensluiter Woesten, dat een onfortuinlijk seizoen speelt, maar desalniettemin met een gretige ploeg aan de aftrap kwam. Het werd meteen duidelijk dat er geen cadeaus zouden uitgedeeld worden en er rees zelfs hier en daar het vermoeden, als zou Brielen een duit in het Woestense zakje doen bij een nederlaag van SKW. Commotie rond de op te stellen spelerskern bij SKW zorgde voor een bewogen aanloop naar de match. Uiteindelijk bleek er geen vuiltje aan de lucht eens de partij op gang gefloten werd. 

Een aarzelend begin, waarin de B-Rezerven duidelijk de betere waren maar doelpuntenloos bleven, zorgde voor spannende openingsminuten waarin SKW direct de maat nam van de tegenstand. Ik zeg spannend, want vooraf leek alles te wijzen op een monsterscore tegen het bescheiden Woesten. Het herhaaldelijk verkwanselen van meerdere doelkansen, op professionele wijze, zorgde voor ongerustheid bij onze jongens en zelfs lichte paniek op de bank. Toch lukte Stijn Vervaeke de 1-0. Mooi binnen getikt. Dit zorgde voor de nodige rust. De toon werd gezet en de fans droomden al van een dubbelcijferige score. De andere helft van het spitsenduo, Dennis -Balotelli- Declercq kende een moeizame partij en werd op grandioze wijze meerdere malen het scoren belet door de beste man van de tegenpartij, de goalie. Een soepel spelende Tom Thevelein en box-to-box Wim - het standbeeld- Huyghe legden de rustcijfers vast met wondermooie plaatsballen, zoals we dat van hen gewoon zijn. 3-0 en de klus was geklaard, dachten de B-Rezerven.

 

Enkele tactische wissels zouden zorgen voor het verder consolideren van de overwinning. Maar zo goed en aangenaam als de 1e helft was, zo ongeïnspireerd en futloos kwamen de jongens van Geert - Pep- Vanelslander uit de kleedkamer voor de 2e helft. Een opeenstapeling van foute passes, misverstanden in de looplijnen en verkeerde communicatie zorgden voor een erbarmelijke tweede wedstrijdhelft. Waren onze jongens al met hun gedachten bij het feest? Of was het de tol van een lang en slopend seizoen op zowel fysiek als mentaal vlak dat ervoor zorgde dat de B-rezerven even het noorden kwijt waren? SKW vond nog 1 maal de weg naar het doel, maar moest ook nog een tegendoelpunt slikken. Onze goalie, Jonas - Barry - Borry, kwam Klaas vervangen en legde Woesten dan ook nauwelijks iets in de weg. Hij liet zich heerlijk omspelen, tot meerdere malen toe en vermaakte zo, wel de fans. De B-Rezerven waren allerminst opgezet met dit optreden, maar Jonas gaf blijk van een supervorm en hield verder de netten schoon.

 

Eindcijfers: 4-1 en gemengde gevoelens over de partij. Dit kon de feestpret niet bederven en de oververdiende titel was binnen, het feest werd op gang getrokken met een champagnedouche voor de coach. Kosten noch moeite werden gespaard voor de triomftocht, zoveel was duidelijk.

Kleine kanttekening toch: het spitsenduo, Dennis Balotelli en Stijn Guidetti, haalde op de valreep het vooropgestelde doelsaldo van 30 treffers niet en bijgevolg werd een duidelijke geëmotioneerde Geert Guardiola dé winnaar van het weekend. Het is hem van harte gegund.

 

ALLEMAAL DIKKE PROFICIAT MET DEZE WELVERDIENDE TITEL

 

Bedankt aan alle aanwezige supporters, medewerkers en natuurlijk de B-Rezerven en staf voor dit schitterende seizoen. We hopen op hetzelfde voor volgend seizoen!

 

Never forget your fans

 

Mvg, Matthias - Soupe - Coupé

 

22 apr 12 - Reserven - Merkem Sport B 5-1.

Onze reserven deden opnieuw wat van hen verwacht werd: winnen en zo op titelkoers blijven. "De sfeer is goed" en trainer Geert had opnieuw positieve selectieproblemen wegens teveel aan spelers. Het is ooit anders geweest. De openingstreffer viel omstreeks het kwartier via Olivier Dejonghe waarna de bezoekers zowaar op 1-1 kwamen. Toch werd bij 2-1 gerust toen Kevin Verhalleman scoorde. In de tweede helft stond nog slechts één ploeg op het veld en werden tal van kansen onbenut gelaten. Dieter Declercq, Wim Huyghe en Stijn Vervaeke dreven de score verder op. Merkem A verloor met schitterende 9-0 cijfers op het veld van medeleider Brielen. Volgende week is het al de laatste (thuis)match van het seizoen. Jammer.

 

15 apr 12 - Merkem Sport A - Reserven 1-2

Dieter Declercq opende de score van op de stip maar onze jongens hadden het lastig met een versterkte thuisploeg (hun eerste elftal was vrij in vierde provinciale en het is altijd meegenomen als je Westrozebeke een loer kunt draaien). Pas in de voorlaatste minuut scoorde Tom Thevelein de winninggoal en de vreugde was er niet minder om.

 

1 April 2012 - Reserven - WS Houthulst 5-1.

De bezoekers domineerden de volledige eerste helft maar verknoeiden een 5-tal doelkansen. Tom Thevelein toonde dan maar goed het moest en scoorde tegen de gang van het spel in de 1-0. Na de pauze kwamen de bezoekers alsnog langszij (1-1) maar moesten hierna in een meer "ervaren" SK WRB hun meerdere erkennen. Uiteindelijk verschenen overdreven cijfers op het bord wat zeker geen correcte weergave was van deze partij. Opnieuw een gevaarlijke klip omzeild op weg naar de titel. Leider Brielen was vrij zodat beide ploegen nu op de eerste plaats prijken met 46 punten. Het derde gerangschikte FC Passendale knikkerde zichzelf uit de race door een merkwaardig 2-2 gelijkspel tegen het onderin gerangschikte Lo-Reninge. Scoorden: Tom Thevelein (2), Stijn Vervaeke (2) en Dennis Declercq.

 

24 maart 12 - Brielen Sport - reserven 3-3.

Onze reserven kenden een prima start en liepen 0-2 uit via Tom Thevelein en Bjorn Willaert. Toen een thuisspeler ook nog eens rood onder de neus kreeg, stond niks nog een vlotte zege in de weg. Had je gedacht. De thuisploeg knokte zich opnieuw in de wedstrijd en meteen ook naar een 3-2 voorsprong. Pas in de slotfase van de wedstrijd wist Jonas Borry nog een puntendeling uit de brand te slepen. Meteen een gemiste kans om naast Brielen aan de leiding te komen en dit met één wedstrijd minder gespeeld. Nu blijft de kloof 3 punten en blijft de titel mogelijk maar wacht ons zondag met de komst van Houthulst een moeilijke wedstrijd.

Resterend programma:

 

1 april SK WRB - WS Houthulst

15 april Merkem Sport A - SK WRB

22 april SK WRB - Merkem Sport B

29 april SK WRB - FC Woesten

 

1 april Brielen Bye

15 april WS Houthulst - Brielen Sport

22 april Brielen Sport - Merkem Sport A

29 april Brielen Sport - E Jonkershove

 

3 maart 2012 - FC Langemark - Reserven 1-3

In deze topper schoot Langemark het best uit de startblokken en kon op slag van rust de 1-0 tegen de netten duwen. Onze jongens verschenen super gemotiveerd uit de kleedkamer en hadden bijna de volledige 2 de helft veldoverwicht. Jonas Borry bracht de bordjes in evenwicht van op de stip. Op een tiental minuten van het slot was het libero John Loosveld die de meer als verdiende 1-2 tegen de netten kopte. In de allerlaatste minuut zorgde Dennis Declercq zelfs nog voor 1-3 eindcijfers. De titel is nog altijd haalbaar.

 

25 feb 12 - E Jonkershove - Reserven 2-3.

Onze reserven voetbalden een 0-3 voorsprong bijeen via Wim Huyghe, Jonas Borry en Bjorn Willaert. De thuisploeg kwam finaal nog tot 2-3 terug zodat het bibberen was tot het einde. Zondag volgt de "clajsch" in en tegen Langemark.

 

22 jan 12 Reserven - JV Lo-Reninge 6-0.

De bezoekers kwamen er amper aan te pas en keken bij de rust reeds tegen 2-0 aan. In de tweede helft speelden de jongens uit Reninge het spelletje iets te potig en bekochten dit met 2 terechte uitsluitingen. Met 9 man waren ze al helemaal geen partij meer voor onze reserven. Dennis Declercq bracht zijn weekend-totaal op 5 doelpunten (zie verslag van de beloften). Door het verlies van leider Brielen ligt de titelstrijd opnieuw volledig open. Scoorden: Dennis Declercq (2), Tom Thevelein (2) en Kevin Verhalleman (2).

 

15 jan 12 - FC Passendale - reserven 1-1.

Zeer zwakke match van onze reserven tegen de nummer 4. Na een mislukte voorzet kwam de thuisploeg 1-0 voorop. Tot overmaat van ramp blesseerde onze doelman Klaas Desmet zich op deze fase en werd vervangen door veldspeler Jonas Borry. Ook in de tweede helft was er nauwelijks doelgevaar vanwege SK WRB maar 10' viel de onverwachte en (onverdiende?) alsnog toen Tom Thevelein voorbij de thuisportier glipte. Leider Brielen en dichtste achtervolger Rumbeke gingen de boot in zodat we hier toch wel van een gemiste kans kunnen spreken voor onze reserven.

 

11 dec 11 - Reserven - SK ONK 1-2

De buren waren het eerste halfuur duidelijk de betere en scoorden ook tweemaal (0-2). Hierna namen onze reserven het initiatief over met ondermeer een knal tegen de lat en de aansluitingstreffer via Stijn Vervaeke. Na de pauze hield een sterk keepende bezoekende doelman meermaals de (verdiende) gelijkmaker uit zijn kooi. Door deze nederlaag bedraagt de kloof met leider Brielen 7 punten en mogen de ambities verlegd worden.

 

4 dec 11 - SV Rumbeke - Reserven 1-1

Tegen het derde geklasseerde Rumbeke behaalden we een billijke puntendeling. In het slotkwartier was het pompen of verzuipen maar Andy Peperstraete dichte de ene bres na de andere in de defensie terwijl doelman Klaas Desmet een aantal klasse reddingen uit zijn mouw schudde. Scoorde: Kevin Verhalleman.

 

27 Nov 11 - Merkem Sport b - Reserven 3-2.

Aan de rust was er nog geen vuiltje aan de lucht want toen stond het 1-2 na doelpunten Van Dennis Declercq en Wim Huyghe. In de tweede helft liep het voor geen meter meer en behaalde de thuisploeg een verrassende maar verdiende zege. Door dit verlies gaat de leidersplaats (voorlopig) opnieuw naar Brielen.

 

20 nov 11 - Reserven - Merkem sport A 4-3.

De eerste ploeg van Merkem was vrij in 4de provinciale en die mannen stelden gewoon een aantal van hun basisspelers bij de reserves op. Zo zou je nog uw eerste plaats mislopen tegen één van de zwakkere broertjes uit de reeks. Dit gebeurde gelukkig net niet. Scoorden: Dennis Declerq (2), Bjorn Willaert en Stijn Vervaeke.

 

13 nov 11 - WS Houthulst - Reserven 1-1

De verplaatsing naar Houthulst heeft bloed, zweet en tranen gekost! De eerste helft waren onze mannen nergens waarbij ook flink wat fout liep. Na een geharrewar voor doel kon KWS (of was het John?) omstreeks het halfuur de 1-0 tegen de touwen duwen. De eerste 20 minuten van de 2° helft verliepen in ons voordeel en Olivier Dejonghe verlengde een mooi getrapte vrije schop van Björn Willaert in doel. Hierna waren de betere kansen voor de leiders maar Henk Wydooghe en Dennis Declercq misten op een haar een tweede treffer. Vermelding voor Tom Thevelein.

6 nov 11 - Reserven - Brielen Sport 3-0.

Onze reserven winnen de topper tegen medeleider Brielen. De 3-0 eindcijfers stonden aan de rust reeds op het bord na doelpunten van Stijn Vervaeke (2) en Dennis Declercq. Wim Huyghe mocht reeds na een halfuur spelen met 2x geel opkrassen zodat zelfs een uur met 10 man gespeeld werd. Foto's zijn terug te vinden op onze foto-pagina.

 

23 okt 11 - Sassp Boezinge - Reserven 1-4

In de eerste helft waren onze gewestelijke reserven "outstanding" (allez, volgens trainer Slander toch). Het doorlopend veldoverwicht leverde een 0-2 bonus bij de rust op. Identiek spelscenario na de pauze waarbij de voorsprong nog verder uitgebouwd werd. Scoorden: Kevin Verhalleman, Olivier Dejonghe, Wouter Demeulenaere en Tom Thevelein.

 

16 okt 11 - Reserven - FC langemark 4-1.

Omstreeks het kwartier werd Stijn Vervaeke foutief afgestopt en Bjorn Willaert liet ditmaal de kans niet liggen om zijn team van op 11-meter voorop te brengen. Door de blessure van Stijn kwam Jordy Bryon (jaja) van de bank af en besliste nog voor de pauze de wedstrijd met 2 treffers. De assists waren hier voor Tom Thevelein en Wim Huyghe. Na de pauze scoorden de bezoekers tegen na een terugspeelbal en een beetje geklungel achterin (kan gebeuren nietwaar). Maar na een schitterende combinatie tussen Jordy Bryon en Kevin Verhalleman zorgde deze laatste met een prachtgoal voor de 4-1 eindstand. Dankzij deze winst op het derde geklasseerde doen onze reserven een prima zaak in de algemene klassering.

Scoorden: Jordy Bryon (2), Bjorn Willaert en Kevin Verhalleman.

 

9 okt 11 - FC Woesten - Reserves 2-9

Onze reserven hebben de misstap van vorige week met een klinkende zege uitgewist. Tot aan de pauze (2-3) klampte de thuisploeg nog aan maar werd na de rust compleet zoek gespeeld. Het laatste doelpunt werd gescoord door libero John Loosvelt met het hoofd en op hoekschop. En dit tegen de ploeg waar hij vorig jaar actief was. Mooi zo.

Scoorden: Dennis Declercq (3), Kristof Hoedt (2), Kevin Verhalleman, Olivier Dejonghe, Tom Thevelein en John Loosvelt.

 

2 okt 11 - Reserven - E. Jonkershove 2-3

Van meet af aan was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De doelmannen hadden puike reddingen in huis en hielden de score voorlopig blank. Halfweg de eerste helft kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om de score te openen, maar Jonas Borry trapte de strafschop hoog over. Na een halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong na een misverstand in onze verdediging. De eerste helft werd verder in een hoog tempo afgewerkt en Westrozebeke kreeg nog een tweede strafschop toegewezen met een rode kaart voor de bezoekende verdediger bovenop. Stijn Vervaeke plaatste zich achter de bal, maar de bezoekende doelman ranselde de knal uit het doel. Na de pauze kwamen de bezoekers - met 10 man notabene - al snel 0-3 voorop. De thuisploeg nam risico's en via 2 doelpunten van Olivier Dejonghe kwam de spanning opnieuw in de wedstrijd. De tweede treffer kwam tot stand na een prima assist van Henk Wydooghe. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen onze reserves niet. Meteen ook het eerste puntenverlies.

 

25 sep 11 - Lo-Reninge - Reserven 1-5.

Onze reserves blijven uitstekend presteren en trainer Slander kon op zondagmorgen opnieuw op een enthousiaste groep rekenen. Doelman Klaas Desmet was er niet bij maar werd uitstekend vervangen door Laurens Reynaert die zich op geen enkel foutje liet betrappen en kansloos was bij het tegendoelpunt. Onze jongens hadden de wedstrijd volledig onder controle en drukten dit ook in doelpunten uit via Stijn Vervaeke (3), Dennis Declercq en Kevin Verhalleman. Henk Wydooghe kwam niet tot scoren maar was opnieuw nadrukkelijk aanwezig en drukte zijn stempel op het gebeuren. Met 4 overwinningen op rij kennen onze reserven hun beste competitiestart ooit en blijven met het maximum der punten aan de leiding. Goed zo.

 

18 sep 11 - Reserven - FC Passendale 4-1

Onder impuls van uitblinker Jonas Borry werden de bezoekers volledig weggedrukt en mochten zich met een 2-0 achterstand gelukkig prijzen. Zo knalde Björn Willaert ondermeer nog een strafschop tegen de kruising. Doelkansen bij de vleet maar de afwerking stond niet op peil. Ook na de pauze en de aansluitingstreffer (2-1) van de kaasbollen waren onze jongens voetballend veel beter maar opnieuw werden de bijhorende doelkansen niet benut. Uiteindelijk werd het slechts 4-1 en kwamen de bezoekers nog goed weg. In de slotfase mocht nog een bezoeker vervroegd douchen en trof FC Passendale ook nog een keer het doelkader. Meteen een puike 9 op 9 voor de mannen van trainer Slander. Scoorden: Dennis Declercq, Olivier Dejonghe, Wouter Demeulenaere en Kevin Verhalleman.

 

11 sep 11 - SK Oostnieuwkerke - Reserven 1-3.

SK Westrozebeke was over de ganse lijn de betere ploeg en behaalde een verdiende doverwinning in de derby. Scoorden: Wim Huyghe (2) en Stijn Vervaeke.

 

4 sep 11 - Reserven - SV Rumbeke 1-0

Allereerste speeldag en onze reserven waren juist geteld met 11 spelers! Achterin werd met John (51 jaar), Geert (47 jaar) en jongeling Henk (43 jaar) een driemans defensie neergezet waarbij de routine en ervaring het haalde van het jonge bezoekende geweld. Dennis Declercq scoorde omstreeks het halfuur de verdiende 1-0. Na rusten waren er nog kansen voor SK WRB maar de cijfers veranderden niet meer. Vermelding voor het ganse team en in het bijzonder voor de 'oudjes'.

 

24 aug 11 - vriendschappelijk - Reserven - FC Beitem 3-2.

Beide ploegen kozen in de eerste helft voor een verzorgde opbouw waarbij bij momenten behoorlijk gecombineerd werd. De doelkansen waren voor onze jongens maar zowel Dennis Declercq als Karel Bruneel lieten een dot van een doelkans onbenut. Net voor de pauze ging een bezoekende verdediger in de fout waarvan Dennis optimaal profiteerde om Marijn Demeulenaere een doelpunt op een schoteltje te presenteren (1-0). Na de pauze schakelden beide ploegen een versnelling hoger en viel er veel meer te beleven. Dennis Declercq was een voortdurende dreiging voor de bezoekende defensie en op één van zijn knappe acties was daar opnieuw Marijn Demeulenaere om binnen te duwen (2-0). Binnen de minuut scoorden de bezoekers echter tegen toen onze rechterflank op snelheid genomen werd. De gevaarlijke standjes bleven elkaar opvolgen maar het waren opnieuw onze reserves die scoorden toen (wie anders als) Dennis declercq met een schuiver raak trof (3-1). De reactie van de bezoekers volgde prompt met een bijzondere knappe tegentreffer. De slotfase verliep in het voordeel van Beitem maar onze verdediging hield stand. Onze reserven braken meteen met een kwalijke reputatie want de laatste jaren haalden de bezoekers altijd met sprekend gemak de overwinning binnen. Meteen ook een serieuze opsteker voor de mannen van coach Slander na het debacle tegen SK Staden.

Scoorden: Marijn Demeulenaere (2) en Dennis Declercq

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK