Wedstrijdverslagen

28 apr 12 -  EVC  Beselare - juniores  1-6.

De SK juniores laten al snel zien dat het hen menens is en trekken onmiddellijk ten aanval. De SK spelers hadden duidelijk de opdracht mee gekregen om snel te scoren want dit zou de wedstrijd tegen de laatste in het klassement makkelijker maken. Het wordt echter terug snel duidelijk dat Westrozebeke het moeilijk heeft om te scoren en het duurt dan ook 22 minuten vooraleer het eerste doelpunt valt binnen getrapt door Gianni Demoen. Het vooropgezette scenario lijkt uit te komen want vier minuten later zet Niels Devoldere de 0-2 op het bord. Nauwelijks zes minuten later is de mee opgerukte Jonas Devoldere de afwerker van dienst en scoort nummer drie. In het laatste kwartier van de eerste helft zakt het tempo maar toch komen er geregeld kansen voor Westrozebeke maar zoals gezegd "afwerken" is niet het handelsmerk van de juniores van Westrozebeke. De thuisploeg kon buiten het goed mee voetballen tijdens de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet zoveel meer voorleggen. Ruststand 0-3.

Na de rust wil trainer Freddy nog meer doelpunten zien en brengt een volwaardige drie mans aanval in stelling. Dit lijkt echt niet mee te vallen want de aanvoer naar de aanvallers stokt. Beselare komt beter in het spel (ook al zijn ze maar met tien meer) en ze slagen er in 7° minuut zowaar in om tegen te scoren. Dan maar een spits laten terug zakken en jawel, de machine komt terug op gang. Marijn De Meulenaere trapt nummer vier binnen voor Westrozebeke in de 15° minuut. Tien minuten later pikt Davy Cappelle ook zijn goaltje mee en nog geen drie minuten later is het de beurt aan Arne Vandekinderen. Zo staat de 1-6 op het bord en hebben we zes verschillende afwerkers gehad. We zijn dan ongeveer een half uur ver in de tweede helft. Daarna komen we terug in de periode van vele kansen maar zonder efficiënte afwerking door de SK juniores. De scheidsrechter vergeet nog een penalty te fluiten voor Westrozebeke voor een duidelijke fout op Arne Vandekinderen. Uiteindelijk wordt de eindstand 1-6 en konden de SK juniores terug blikken op een waardige afsluitende wedstrijd van het seizoen 2011 - 2012.

 

 21 apr 12 - BS Poperinge - U21 4-3

De SK juniores starten deze wedstrijd sterk. Poperinge komt er helemaal niet aan te pas; ze combineren niet en lijden veel balverlies. Westrozebeke profiteert daarvan om de betere combinaties in elkaar te steken. Dit resulteert al snel in enkele goede kansen oa met verre lobbal van Marijn De Meulenaere die maar net overgaat en een mooie dieptepass op Arne Vandekinderen die maar een kleine halve meter tekort komt om sneller op de bal te zijn dan de keeper. In de 21° minuut is het dan toch raak; Davy Cappelle kan een gemeten vrije trap van Niels Devoldere in de verste hoek binnen koppen. Kort daarna kan Gianni Demoen een bal van op de doellijn (of erover) nog voortrekken maar Niels Devoldere die daarop alleen voor de keeper opduikt maar verzuimt om de 2-0 op het bord te zetten. Niet te verklaren maar van dan af aan komt Poperinge beter in de wedstrijd en komt zelfs tot scoren in 32° minuut. In de 40° is het weer raak voor Westrozebeke. Deze keer is het Jerome Deleu die een voorzet van Jonas Devoldere buiten bereik van de keeper netjes binnenkopt. Helaas is twee minuten later alles te herbeginnen want dan scoort Poperinge ook een tweede keer na dekkingsfouten in de verdediging van Westrozebeke. De rust wordt dus bereikt met een 2-2 tussenstand.

Het spelbeeld in het eerste half uur van de tweede helft is volledig gewijzigd tov de eerste helft: want nu is  Poperinge duidelijk de beter voetballende ploeg. Westrozebeke slaagt er maar niet in de bal te pakken te krijgen en als het al eens lukt dan blijft de bal maar voor luttele seconden in hun bezit. In de 19° minuut scoort Poperinge dan ook een derde maal. Nu lijkt het nog veel moeilijker te worden. Kort na dat derde doelpunt van Poperinge wordt Jonas Devoldere vanuit de verdediging in het middenveld geposteerd. Het evenwicht wordt lichtjes hersteld. Jonas slaagt er zowaar in op de 31° na een individuele krachtinspanning tegen te scoren. Westrozebeke gelooft er terug in en er volgen een achttal dolle minuten met drie reuzenkansen. De grootste kans is voor Arne Vandekinderen. Arne komt helemaal alleen oog in oog met de keeper te staan maar slaagt er niet in de bal voorbij de keeper te trappen. Jonas Devoldere krijgt de tweede grote kans maar besluit te snel en te ondoordacht; de bal gaat naast. De derde grote kans is Voor Gianni Demoen die maar zelden mist bij het krijgen van mooie kansen. Deze keer echter is zijn schot veel te licht en lijkt meer op een onnodige en onbruikbare voorzet. Na deze drie kansen om het af te maken zakt het tempo terug en lijkt de wedstrijd af te stevene op een gelijkspel. Helaas voor Westrozebeke krijgt keeper Tom in de 42° een trap op doel door Poperinge niet volledig onder controle en een andere Poperingenaar is goed gevolgd om binnen te duwen. Daarmee eindigt de wedstrijd toch nog op een overwinning voor Poperinge wat toch wel wat gevleid was voor hen. De juniores van Westrozebeke hadden hier op basis van de hele wedstrijd zeker een gelijkspel verdiend. De afwerking was echter op cruciale momenten in de wedstrijd te zwak om de wedstrijd zelfs te beslechten in hun voordeel.

 

1 April 12 - Sparta Dikkebus - U21 4-1.

Na het "bemoedigend" 2-6 verlies van vorige week tegen leider SV Moorslede trokken onze U21 deze week richting de Spartanen uit Dikkebus, 2de in de stand en eveneens nog titelkandidaat. In de eerste helft werden de opdrachten van de interim-trainer goed opgevolgd en de wederoptredende doelman Wouter Louchaert liet zich niet verrassen. 0-0 aan de rust en reeds een beetje zenuwachtigheid bij de thuisploeg. In de tweede helft stond het op 5 minuten van gedaan 2-1 (doelpunt Jerome Deleu) en speelden we alles of niks. Ruben Hoornaert was er heel erg dichtbij maar kreeg het ronde ding niet over de doellijn. Bij de daaropvolgende counter was het wel raak. Doelpunt nummer 4 deed er niet meer toe. Onze U21 mogen op een geslaagde wedstrijd terug blikken.

3 dec 11 - U21 - E Wervik 4-2

Het hoger geklasseerde Wervik heeft het in de beginfase knap lastig met onze juniores die na 10 minuten spelen ook verdiend op voorsprong komen. Marijn De Meulenaere haalt uit van op afstand en de bal gaat netjes over de doelman binnen. Na dit doelpunt probeert Wervik wat weerwerk te bieden maar de verdediging - met een beresterke Arne Spiessens - staat secuur te spelen. Toch komen de bezoekers langszij na een verkeerd ingeschatte diepe bal. Keeper Wouter Louchaert brengt in eerste instantie nog redding maar is kansloos tegen de rebound. Na doelkansen voor Davy Cappelle en Marijn De Meulenaere is het Arne Vandekinderen die voor de 2-1 ruststand zorgt en dit na een sterke eerste helft van onze U21. De tweede helft start ideaal voor onze jongens waarbij Arne Vandekinderen opnieuw diep gestuurd wordt en opnieuw laat Arne de kans niet liggen (3-1). Na een kwartier komt Wervik steeds nadrukkelijker in de wedstrijd. Het legt hen geen windeieren want in de 20° minuut scoren ze ook hun tweede doelpunt. Opnieuw in de rebound nadat keeper Wouter eerst gepast tussen gekomen was (3-2). Na dit doelpunt volgen tien moeilijke minuten voor Westrozebeke maar alle spelers knokken vol overgave en Wervik kan geen opening vinden. Het is integendeel Gianni Demoen die in de 34 ° minuut na een terugleggen van Lucas Dewilde de 4-2 op het bord zet. Na dit doelpunt neemt Westrozebeke geen risico's meer. Het middenveld wordt versterkt maar Wervik slaagt er echter niet meer in om nog een eindoffensief op te zetten.

 

27 nov 11 - U21 - BS Poperinge 0-5.

De hunker naar een overwinning begint groot te worden bij de juniores van SK Westrozebeke en er wordt vol verwachting uitgekeken naar de wedstrijd tegen Poperinge. Negentig minuten later kunnen we alleen maar vaststellen dat de verwachtingen helemaal niet ingelost werden want onze U21speelden een zwakke wedstrijd. Onze juniores lopen de ganse wedstrijd achter de bal en achter de feiten aan. We slagen er niet in om 3 goede passes na elkaar te geven en bijgevolg kan de bal ook nooit in de ploeg gehouden worden. De bezoekers daarentegen combineren aardig maar voorlopig zonder doelgevaar. Toch slagen ze er in om nog voor de rust hun overwicht in 2 doelpunten om te zetten. In de tweede helft krijgen we precies hetzelfde spelbeeld. De moedeloosheid valt steeds duidelijker van de gezichten af te lezen en veel vers bloed met inspirerende ideeën is er ook al niet beschikbaar. Poperinge blijft verder goed combineren telkens vertrekkende vanuit de verdediging. Af en toe prikken ze eens en zo slagen ze erin om nog driemaal te scoren in de tweede helft. Bij het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter staat uiteindelijk de 0-5 op het bord. Westrozebeke zal het toch anders moeten gaan aanpakken.

 

20 nov 11 - TSC Proven - U21 5-2

Enkel Davy Cappelle ontbreekt vandaag zodat de verwachtingen hoog gespannen zijn voor de wedstrijd tegen middenmoter Proven. De thuisploeg neemt evenwel de beste start en bedreigt keper Tom Vandelanoite een aantal keer.  Maar ook Arne Spiessens laat de 0-1 liggen. In de 10° minuut slaat Proven dan toch toe wanneer de bal na geharrewar in doel verdwijnt (1-0). Gianni Demoen neemt zijn team nu op sleeptouw en het spelniveau wordt opgetrokken. De bal wordt nu ook goed rond getikt en er komen verschillende kansen waarbij oa Arne Vandekinderen de gelijkmaker op een haar na mist.. Omstreeks het halfuur is er balverlies met een snelle thuiscounter die uitmondt in een (onterechte) hoekschop. Protest vanwege onze jongens en concentratieverlies zorgen er voor dat de hoekschop de 2-0 oplevert. Frustratie bij onze jongens die het goede voetbal van voorheen over boord gooien. Xavier Reynaert probeert de gemoederen te bedaren en het voetbal weer op gang te brengen maar kort voor de rust krijgt precies diezelfde Xavier rood te zien na een iets te gretig ingaan op een tegenstrever. Na de pauze spelen we achterin man op man en Jonas Devoldere wordt in de aanval geposteerd. Na amper 10 minuten spelen valt het spreekwoordelijke doek want Proven scoort een derde doelpunt. De thuisploeg krijgt even wel een appelflauwte en Westrozebeke komt met tien man opnieuw in de wedstrijd. Op een hoekschop kan Jonas Devoldere vrij binnen koppen (3-1). SK WRB gaat even door op zijn elan en nog geen tien minuten later scoort Jonas Devoldere opnieuw vanuit een scherpe hoek op rechts na een knappe voorzet van Shawn Slambrouck (3-2). We gaan nu voor de gelijkmaker maar stilaan begint de fysieke inspanning door te wegen. De wedstrijd valt langzaam stil en het doelgevaar is aan beide kanten verdwenen. Kort na het half uur geeft we opnieuw een hoekschop weg. Een volledig vrijstaande thuisspeler kopt binnen. Westrozebeke volledig uitgeteld nu en Gianni Demoen krijgt nog een tweede gele kaart na protest. In de slotfase incasseren we nog een vijfde doelpunt.

 

13 nov 11 - U21 - Sp Dikkebus 0-10.

Door een hele reeks afwezigen bij SK WRB is de wedstrijd tegen Dikkebus nooit echt een wedstrijd geworden. Na ongeveer een kwartier spelen staat het al 0-3 en was het dan eigenlijk al over en uit. Een monsterscore leek in de maak. Na een klein half uur heeft Matthias Vandewalle langdurige verzorging nodig en bij gebrek aan bankzitters spelen we met zijn tienen verder. Het veel sterkere Dikkebus scoort nog 3 keer voor de rust wat de ruststand op 0-6 brengt. De tweede helft vertoont hetzelfde spelbeeld als de eerste maar Dikkebus drukt het gaspedaal niet meer volledig in. Het duurt dan ook een twintigtal minuten alvorens de bezoekers nog maal scoren. Kort daarna heeft Westrozebeke zowaar pech in de afwerking na een teruglegger van Arne  Spiessens op Gianni Demoen. Maar de bal wil er echter niet in. Tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd slaat de vermoeidheid toe bij onze jongens. Toch willen verschillende spelers nog de zaak forceren en lappen hierbij de organisatie aan hun voeten. Dit keert als een boemerang terug in ons eigen gezicht want we incasseren nog drie doelpunten in de laatste tien minuten. Een wedstrijd om vlug te vergeten en reeds uit te kijken naar volgende week.

 

6 Nov 11 - SV Moorslede - U21 4-0.

Onze jongens begonnen verrassend goed aan de wedstrijd tegen de nummer 2.  In de 8° minuut resulteerde dit reeds in een grote mogelijkheid wanneer Arne Vandekinderen door Marijn Demeulenaere het straatje moet ingestuurd worden maar het duurt allemaal te lang en weg is de kans. We proberen te voetballen en er komen kansen voor oa Davy Cappelle die iets te snel op doel besluit terwijl het schot van Arne Spiessens te zwak is om de keeper te verschalken. We blijven doorlopend de betere ploeg wat zelfs aanleiding geeft tot ergernis bij de lokale trainer over de prestaties van zijn team. Stilaan gaan we naar het einde van de eerste helft en dan komt de fatale 39° minuut. Een center wordt door keeper Tom Vandelannotte verkeerd ingeschat en een thuisaanvaller kopt netjes binnen. Nog voor rusten krijgen we een reuzenkans maar de volledig vrijstaande Arne Vandekinderen knikt de bal langs de verkeerde kant van de paal. De 1-0 ruststand is op dit ogenblijk zeker niet de juiste weergave. In de tweede helft betoont Moorslede heel wat meer inzet terwijl het Westrozebeke van de eerste helft nergens meer te bespeuren valt. Al snel wordt  duidelijk dat het moeilijk zal worden want niet alleen het goede voetbal is weg maar ook de gezonde dosis agressie is verdwenen. Dit alles is voor een groot stuk terug te brengen tot een tekort aan fysieke conditie bij de jongens uit Westrozebeke. Moorslede is nu duidelijk de betere en creëert ook kansen. Voorlopig gaan die allemaal naast of over en zelfs eentje op de paal. In de 23° minuut is het dan toch zover en wordt de 2-0 op het bord gezet. Het wordt nu wroeten voor onze jongens om al te grote cijfers te vermijden. Toch scoort Moorslede nog een derde en een vierde maal in de laatste 10 minuten. Er was ook nog één grote kans voor ons na een center van Marijn Demeulenaere maar zowel Arne Vandekinderen als Davy Cappelle als Giani Demoen hadden te veel tijd nodig om de eerredder te netten.

 

16 okt 11- Sassp Boezinge - U21 2-1

In de aanvangsfase kent de thuisploeg een licht veldoverwicht maar zonder bijhorende kansen evenwel. Stilaan geraken onze U21 in de wedstrijd maar het gebrachte voetbal is vrij pover te noemen. Omstreeks het kwartier ontzet onze anders zo secure libero Joran Demeulenaere een bal in de hoogte waarna het ronde ding de verkeerde richting uit gaat en buiten bereik van keeper Tom in eigen doel valt. Zo komt Boezinge dan toch op 1-0 maar kan zijn overwicht niet verder in doelpunten uitdrukken omdat enerzijds keeper Tom heel attent staat te kepen en de scheids anderzijds een duidelijke elfmeter niet fluit. Onze jongens moeten het nu vooral hebben van schaarse tegenstoten wat één grote maar gemiste kans voor Arne Vandekinderen oplevert. Net voor de rust valt alsnog de 1-1 wanneer Gianni Demoen van op korte afstand de bal binnen duwt. Tijdens de tweede helft blijft het voetbal van beide kanten van bedenkelijke kwaliteit waarbij Boezinge na een goede voorzet op 2-1 komt. Hierna blijft het spel voortkabbelen met de betere kansen voor Westrozebeke maar de bal wordt tot 2 keer toe van de lijn gehaald op pogingen van Marijn Demeulenaere en Davy Cappelle. In de slotfase wordt Arne Vandekinderen nog maar eens het straatje in gestuurd maar hij drukt te snel af waardoor er geen kracht genoeg in het schot zit en weg is de kans. Er wordt uiteindelijk niet meer gescoord en zo eindigt de wedstrijd op 2-1. Hier zat duidelijk meer in voor Westrozebeke dat op minstens een puntendeliing aanspraak kon maken.

 

8 okt 11 - U21 - EVC Beselare 11-0.

Van meet af aan is duidelijk dat onze U21 deze wedstrijd tegen het laatst geklasseerde willen winnen. Tijdens het openingskwartier gaan ze resoluut op zoek naar een eerste en snelle goal waarbij de bezoekers er zo goed als niet aan te pas komen. Maar de doelkansen worden ofwel zwak afgewerkt ofwel staat er een bezoekend lichaamsdeel in de weg. En dan valt een eerste treffer omstreeks het kwartier via Marijn Demeulenaere. De druk wordt nog verder opgevoerd en even later staat het 2-0 via Shawn Slambrouck. En dan komt het "moment supreme" van Jerome Deleu er aan. Pas op het veld scoort Jerome bij zijn eerste balcontact en doet ditzelfde kunststukje 5 minuten later nog eens netjes over. Zo staat het 4-0 aan de rust. Ook na de pauze opnieuw éénrichtingsvoetbal waarbij de eerste die scoort opnieuw... Jerome Deleu is. De wedstrijd is op dit moment al lang gespeeld maar trainer Freddy dringt er bij zijn spelers op aan om verder geconcentreerd te blijven en verzorgd voetbal te brengen. En we moeten eerlijk zijn, mede door de zwakke tegenstander lukt dit ook. Er wordt tijdens het verdere verloop van de tweede helft dan ook nog zes keer gescoord door onze jongens. De wedstrijd eindigt zoals hij begon namelijk met een doelpunt van Marijn Demeulenaere. Meteen ook een kleine revanche voor de mindere wedstrijd van tegen Houthem.

Scoorden: Shawn Slambrouck (3), Jerome Deleu (3), Marijn Demeulenaere (2), Davy Cappelle, Arne Spiessens en Gianni Demoen.

 

24 sep 11 - U21 - SK Elverdinge 2-2

Elverdinge neemt bij de aanvang van de wedstrijd onmiddellijk de bovenhand. Ze zijn iets agressiever en hun snelheid van uitvoering ligt tevens hoger dan bij de SK juniores. Tijdens de eerste 15 à 20 minuten voorkomt keeper Tom Vandelanotte dan ook een paar keer een bezoekende voorsprong. Deze kansen komen er echter veeleer na lange ballen waarbij de flankverdedigers van SK WRB wel eens op snelheid genomen worden. Dit lichte overwicht van Elverdinge, weliswaar zonder beter voetbal van hun kant, deint langzaam weg. Westrozebeke neemt de wedstrijd meer en meer in handen via beter voetbal van Niels Devoldere en Davy Cappelle gesteund door de vele inspanningen van Gianni Demoen. Op minuut 34 krijgen we een vrije trap: Niels Devoldere zet zich achter de bal en krult die in de verste hoek mooi binnen. Toch wordt niet 1-0 maar wel 1-1 de ruststand. Een lange voorzet van Elverdinge belandt bij hun rechter aanvaller die te veel vrijheid en te veel tijd krijgt en bijgevolg mooi kan binnen trappen. Na de rust neemt Westrozebeke de wedstrijd in handen en creëert in het eerste kwartier heel wat doelkansen. Geen enkele kans kan worden benut ofwel door de slechte afwerking ofwel staan paal of deklat in de weg. Zoals zo dikwijls in voetbal valt het doelpunt in de 17° minuut echter aan de overkant. Opnieuw verstuurt Elverdinge een lange bal die net tussen Xavier Reynaert, de laatste SK speler op dat moment, en de ver uitgekomen keeper Tom belandt alwaar een bezoeker met een eenvoudige kopslag de bal in doel kan lobben (1-2). Onze U21 hebben het een 10-tal  minuten moeilijk maar herpakken zich. De motor van de SK juniores, Gianni Demoen, slaagt er uiteindelijk zelf in om de zaak te forceren en de 2-2 vanuit een bijna onmogelijke hoek binnen te trappen. Na die 2-2 volgt nog een heel mooie redding van de bezoekende doelman op een schot van Marijn Demeulenaere. Enkele minuten voor affluiten moet keeper Tom nog vol aan de bak om het punt aan huis te houden. Scoorden: Niels Devoldere, Gianni Demoen.

 

18 sep 11 - FC Houthem -  U21 10-0.

De juniores van Westrozebeke kenden een totale offday. Het werd in het begin van de wedstrijd  al snel duidelijk dat dit SK WRB in alle onderdelen van het voetbal te kort kwam. De wilskracht om er een tandje bij te steken zat er ook niet in. Tijdens de eerste helft kon een moedige Gianni Demoen nog veel gaten dicht lopen waardoor het verschil tussen de twee ploegen nog niet uitgedrukt werd in veel doelpunten. Houthem scoorde een eerste keer rond het kwartier nadat op een hoekschop een inlopende speler vrij kon binnen koppen. Daarna creëerde Houthem verschillende kansen maar die gingen ofwel naast, ofwel over, ofwel had de SK-doelman Tom Vandelanotte een goede reflex in huis. Iets na het half uur was het dan toch zo ver toen een aanvaller van Houthem foutief  afstop werd in de grote rechthoek. Op strafschop verscheen de 2-0 ruststand op het bord. Na de rust was de offday pas compleet. Onze U21 speelden met open deuren en kwam overal hopeloos meters te laat. De thuisploeg scoorde aan de lopende band ondanks het feit dat keeper Tom nog verschillende doelpogingen onschadelijk maakte. Felix Coghe was één van de weinige SK-spelers die weerstand bood maar ook hij ging mee ten onder in deze totale offday. Een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten maar meteen ook een goede les voor de SK-juniores.

 

4 sep 11 - E. Wervik - U21 5-2

Slechte start want reeds in de 2de minuut scoort Wervik de 1-0 op hoekschop. Onze juniores zijn meteen wakker en Arne Vandekinderen  zorgt even later voor de gelijkmaker. Onze U21 nemen de wedstrijd nu in handen en dit resulteert rond het kwartier in een reuzenkans, maar de afgezonderde Arne Vandekinderen krijgt de bal deze keer niet voorbij de thuisdoelman. Wervik slaagt daar wel in en scoort  2x in een korte tijdspanne. Telkens wordt een snelle aanval opgezet via de flanken waarna een mooie voorzet volgt die netjes afgewerkt wordt. Zo staat het plots 3-1. Onze jongens geven zich niet verloren en na een mooie solo brengt Davy Cappelle de rustscore op 3-2. Concentratieverlies begin 2°helft resulteert opnieuw in een vroeg doelpunt voor Wervik (4-2). Ditmaal hebben onze jongens geen pasklaar antwoord en de fysieke paraatheid dient duidelijk nog bij geschaafd. Het behoorlijke spel van de 1° helft valt volledig in het water. Er vallen nog enkele kleine kansjes uit de lucht maar die kunnen niet verzilverd worden. Op het einde van de wedstrijd moeten onze moe gestreden juniores nog een vijfde treffer toestaan. Er is nog werk aan de winkel. Scoorden: Arne Vandekinderen en Davy Cappelle

 

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK