Wedstrijdverslagen

25 juli - Beker van West-Vl  FC Moerkerke - SK WRB 1-0.

Het was de thuisploeg die de eerste doelkans versierde maar onze doelman Wouter Louchaert werd bijgesprongen door een inderhaast teruggekeerde verdediger. Hierna was het de beurt aan onze jongens maar de pogingen van Laurens Coupé, Maarten Bulckaen, Nori Boucherim en Adrian Stok gingen nipt naast of net over doel.

Hierna was de beste kans weggelegd voor Nori Boucherim, maar na 2 verdedigers uitgekapt te hebben, bleef zijn doelpoging steken onder de inderhaast uitgekomen doelman. Er werd gerust bij 0-0.

Net na de pauze kreeg de thuisploeg een (terechte) strafschop toegewezen die feilloos omgezet werd. Hierna hadden onze jongens wel balbezit maar verder dan een unieke kans voor Nori Boucherim, opnieuw puik gered door de thuisdoelman, kwamen we niet. In de slotfase kwam de thuisploeg zelfs dichter bij de 2-0 dan wij bij de gelijkmaker. In de strafschoppenserie stopte onze jarige doelman Wouter Louchaert (19 lentes jong!) 2 elfmeters zodat hier met 3-5 gewonnen werd.

Conclusie: Een niet zo beste partij vanwege onze jongens waarbij behoorlijk gecombineerd werd tot net voor de zone van de waarheid.

Maarten Bulckaen kreeg de allereerste kaart van het nieuwe seizoen onder de neus gestopt. Ook kapitein Laurens Coupé keek tegen geel aan.

Goede leiding van de heer Smet. 

Opstelling: Louchaert, Dewanckele, Vandamme, Vandendriessche (60' Declercq), Seynaeve, Boucherim, Peeters, Bulcaen (85' Corneillie), Stok (60' Degryse A), Coupé, Vandenbroucke (75' Degryse J).

1 Aug - Beker van West-Vl  SK WRB - GD Ingooigem 2-1.

Beide ploegen probeerden via combinatievoetbal voor doelgevaar te zorgen en creëerden op deze manier ook kansen. Mathieu Grymonprez trof de paal en zag een doelpunt uit buitenspel afgekeurd. Twee foutjes van onze jongens leverden de bezoekers 2 unieke doelkansen op die merkwaardig genoeg niet benut werden. Na de pauze gingen onze jongens resoluut op zoek naar de openingstreffer. Pieter-Jan Bruneel was er tot driemaal toe heel dichtbij maar het was Maarten Bulckaen die na hoekschop met een carambole voor de 1-0 zorgde. Een luckygoal maar wel verdiend op dat moment.  Doelman Kristof Decruy moest nog een aantal keren gepast in de voeten van een groene duivel waarna aan de overzijde kapitein Laurens Coupé door de buitenspelval geloodst werd en ijzig koel afwerkte. Kleine smet in de slotfase toen een onoordeelkundige terugspeelbal de bezoekers de 2-1 opleverde. In de strafschoppensessie liep het ditmaal niet zo vlot want hier werd met 2-3 verloren. 

Beste man op het veld was de jonge scheidsrechter van dienst - Kevin Vandamme - die een perfekte wedstrijd floot.    

Opstelling: Decruy, Dewanckele, Vandamme, Maes, Bruneel (80' Vandenbroucke), Seynaeve (72' Logghe), Bulckaen (67' Bryon), Peeters, Grymonprez, Coupé en Degryse A (80' Vandeweghe

 

5 Aug - vriendschappelijk SV De Ruiter - SK WRB 4-3. 

De Ruiter speelde met een sterk elftal. Na een 2-0 achterstand kwamen we mooi terug maar incasseerden toch nog een tegendoelpunt net voor rust. Gelijkopgaande tweede helft waarin beide ploegen elk nog 1 keer scoorden.  

Opstelling: Decruy, Peeters (46' Maesen), Vandamme, Dewanckele (67' Corneillie), Vandenbroucke, Stok (46' Maes), Coupé (46' Logghe), Seynaeve (80' Decancq), Vandeweghe, Grymonprez en Bryon. Wouter Louchaert bleef op de bank. 

Voor WRB scoorden Seynaeve (2-1 en 2-2) en Vandeweghe (4-3). Devos nam alle 4 de thuisdoelpunten voor zijn rekening. 

 

8 Aug - Beker van West- Vlaanderen FC Heist - SK WRB 2-3.

SK WRB was de betere ploeg in de eerste helft maar sprong onzorgvuldig om met de doelkansen zodat bij een "magere" 0-1 gerust werd. Wie zijn overwicht niet omzet in voldoende doelpunten kan dan wel eens het klassieke deksel op de neus krijgen. Wat ook gebeurde begin tweede helft toen een mak SK WRB de thuisploeg langszij zag komen van op de stip (na handspel). Hierna was het thuisliedje uitgezongen en ging SK WRB opnieuw kamperen op de thuishelft. Jordy Bryon liet eerst nog een dot van een doelkans liggen maar poeierde even later met een knappe volley de bal in één tijd voorbij de (sterk spelende) thuisdoelman. Laurens Coupé knalde nog op de lat waarna de terugkaatser door Mathieu Grymonprez  binnen geknikt werd. Nonchalance in onze defensie leidde in de slotminuut  warempel nog tot een tweede thuistreffer. In de strafschoppen sessie  hield Wouter Louchaert 2 pogingen uit zijn doel zodat ook hier met 3-5 gewonnen werd. Tot slot nog meegeven dat FC Heist over een prachtige accommodatie beschikt met een bijzonder kwaliteitsvolle grasmat.

Scoorden: 25' Koen Maes (0-1), 54' (1-1 penalty), 71' Jordy Bryon (1-2), 83' Mathieu grymonprez (1-3) en 90' (2-3).

Opstelling: Louchaert, Peeters, Vandamme, Dewanckele, Vandenbroucke (69' Seys), Maes, Coupé, Seynaeve (66' Decancq), Bruneel (69' Vandeweghe), Grymonprez en Bryon (88'Logghe). 

 

10 aug - vriendschappelijk SK WRB - SK Staden 0-4.

SK WRB ging met de billen bloot tegen de buren. Neen, dit was niet goed en de zware 0-4 eindcijfers zijn niet eens overdreven. Uit iedere wedstrijd valt ook iets te leren: een agressiever Staden (4 gele kaarten) zette onze jongens weer netjes met beide voetjes op de aarde. Mooi voetbal zal niet volstaan in derde, er zal ook moeten geknokt worden. In iedere speelhelft vielen 2 doelpunten via Cappelle (2), Snaet en de onvermijdelijke Crombez.

Opstelling: Decruy, Peeters, Dewanckele (46' Vandenbroucke), Corneillie, Logghe, Maes, Decancq (72' Desloovere), Vandeweghe, Coupé (72' Maesen) en Grymonprez (46' Boucherim).     

 

15 Aug - Beker van West-vlaanderen SK WRB - SV Moorsele 2-0. 

De aanvangsfase was voor de bezoekers maar de bijhorende doelkans werd puik gekeerd door doelman Kristof Decruy. Omstreeks het kwartier knalde Jordy Bryon na een mooie persoonlijke actie de openingstreffer heerlijk tegen de touwen. Net voor rust verdubbelde diezelfde Jordy Bryon de score door een fout in de bezoekende verdediging genadeloos af te straffen. In de tweede helft waren we voetballend de betere ploeg maar de laatste pas ging al te vaak de mist in. De bezoekers konden daar niet veel tegenover zetten maar een secure Decruy moest de aansluitingstreffer toch uit de winkelhaak halen. In de slotminuut wist de ingevallen Kristof Logghe, na een persoonlijke actie, nog een penalty af te dwingen maar de bezoekende doelman stak er een handje tussen en hield zo Nori Boucherim  van de 3-0. (DH).

Opstelling: Decruy, Peeters, Vandamme, Seys (65' Vandenbroucke), Dewanckele, Maes (78' Boucherim), Coupé, Grymonprez, Seynaeve (83' Logghe), Bulckaen en Bryon (46' Stok).

 

18 Aug -  vriendschappelijk SK WRB - SK Oostnieuwkerke 2-0.

De bezoekers uit Oostnieuwkerke traden niet met hun sterkste elftal aan maar ook de aanwezige beloften bewezen iets in hun mars te hebben. Uitblinker Kristof Decruy stond evenwel in ons doel en hield met een aantal puike reddingen de nieuwe doelnetten ongeschonden.

Doelpunten: 33' Bulckaen en 84' Desloovere.

Opstelling: Decruy, Peeters, Corneillie, Seys (46' Dewanckele), Vandenbroucke, Stok, Boucherim (46' Coupé), Chaar (46' Bruneel), Bulckaen, Logghe (73' Desloovere) en Bryon (46' Seynaeve).

 

22 Aug - vriendschappelijk  Eerste elftal - SV Moorslede 3-2.

De laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart was er één met 2 gezichten. In een knappe eerste helft werd nog voor het halfuur een 3-0 voorsprong bijeen gespeeld. In de tweede helft liep het allemaal wat stroever en werd de ruimte tussen de linies te groot. Moorslede scoorde 2x tegen en miste op één haar de gelijkmaker. Sterke leiding van de jonge scheids Martijn Lameire.

Van de kernspelers ontbraken de geblesseerden Bruneel, Maes, Degryse, Vandeweghe, Decancq en Vandamme (privé).

Scoorden: 8' Grymonprez (1-0), 18' Bryon (2-0), 27’ Grymonprez (pen 3-0), 70' en 72’ (3-2).

Opstelling: Decruy, Peeters (77' Corneillie), Seys, Vandenbroucke, Dewanckele, Coupé, Boucherim, Seynaeve (46' Chaar), Grymonprez, Bryon (77' Stok) en Bulckaen (77' Logghe).

 

 29 aug  SC  Zonnebeke - SK WRB 1-0.

De eerste verplaatsing van het seizoen was er al direkt eentje dat kon tellen. SC Zonnebeke ambieert, net zoals SK WRB, de eindronde en was dus een te duchten tegenstrever. Na een matige partij voetbal (ok er was veel wind maar dan nog) waren we al onze eerste ontgoocheling van het seizoen rijker. Nipt 1-0 verlies na een wedstrijd waarin het betere van het spel weliswaar aan SK WRB toekwam maar uit een zestal doelkansen wisten we niks te puren. Zo hield een uitstekende thuisdoelman tot tweemaal toe de openingsgoal met klasse uit zijn kooi. De thuisploeg wond er veel minder doekjes om en knokte voor elke morzel grond en zette bovendien tussendoor ook nog één van zijn drie doelkansen knap om in de winnende treffer. Daar sta je dus van te kijken.

De scheids van dienst deed het heel behoorlijk en hield de kaarten op zak.(alhoewel langs weerszijden een belhamel beslist een kaartje verdiende). Zondag wacht al een nieuwe topper thuis tegen titelkandidaat FC Poperinge en ja jongens het zal toch iets beter moeten, willen we iets oogsten.

Doelpunt: 58’ Ghekiere (1-0)

Opstelling: Decruy, Peeters (80' Boucherim), Vandamme, Dewanckele, Vandenbroucke (81' Degryse), Maes, Coupé (83' Chaar), Seynaeve, Grymonprez, Bulckaen en Bryon

 

5 sep - SK WRB - FC Poperinge 0-4.

Poperinge kwam, zag en overwon. Een niet eens imponerend Poperinge had weinig moeite om een mak en inspiratieloos SK WRB opzij te zetten. Na amper 8 minuten spelen werd een strak getrapte hoekschop voorbij doelman Decruy gekopt. Na een halfuur wisten we al helemaal hoe laat het was toen een nieuwe knappe center opnieuw met het hoofd binnengeknikt werd. 0-2 en meteen boeken toe. In de tweede helft probeerden onze jongens nog wel iets en de pogingen van Boucherim en Bryon hadden beter verdiend. Maar laten we eerlijk zijn: wat we gisteren op de mat brachten, was ondermaats. Poperinge speelde op een volwassen manier de wedstrijd uit en maakte in de slotfase handig gebruik van de ruimte om forse 0-4 cijfers op het bord te plaatsen. Overdreven cijfers? Laten we niet vergeten dat doelman Decruy voordien nog 2x als overwinnaar uit een man tegen man situatie kwam en tussendoor ook nog een strafschop uit zijn doelvlak hield. Volgende week beter zeker? Dieter Vandamme speelde opnieuw op een eenzaam en hoog niveau terwijl ook de scheids de vermelding “voortreffelijk” achter zijn naam kreeg.

Scoorden: 8’ Verly (0-1), 32’ Gauthier (0-2), 87’ De Neve (0-3) en 89’ Delbecque (0-4).

Opstelling: Decruy, Vandenbroucke (79’ Vandeweghe), Peeters, Degryse, Vandamme, Maes (46’ Bryon), Seynhaeve, Boucherim, Bruneel, Coupé en Bulckaen (70’ Logghe).

 

12 sep - SV Veurne - SK WRB 3-3.

Voor de wedstrijd teken je met je ogen dicht voor één punt. Na de wedstrijd besef je pas ten volle wat een unieke mogelijkheid op een driepunter je zojuist liet liggen. Zeventig minuten overwicht en een karrenvracht doelkansen – genoeg om 2 wedstrijden te winnen – volstonden evenwel niet voor een logische overwinning. Twee te vermijden tegentreffers in de aanvangsfase en de slotfase (over het tweede tegendoelpunt zullen we het even niet hebben J) deden de deur helemaal dicht. Eigenlijk was het best een aangename wedstrijd om volgen met bij momenten een bijzonder vlotte balcirculatie. Naast onze wekelijkse uitblinker (je weet wel wie) was ook ons aanvallend compartiment goed op dreef. Diepe spits Jordy Bryon scoorde en liet scoren en had de 2-4 aan de voet toen hij de doelman omspeelde maar zijn schuiver afgeremd werd door het veel te lange gras zodat een verdediger nog in extremis en op de doellijn wist weg te werken. Flankaanvaller Mathieu Grymonprez kon enkel foutief afgestopt worden terwijl die andere flank Jochen Seynhaeve zo ongeveer deed wat hij wou met zijn tegenstrever. Hier gaan we zeker nog veel plezier aan beleven. Veurne presenteerde zich als een goed voetballend geheel, had ook zijn deel van de doelkansen, maar bleef bij 1-2 en 2-3 enkel overeind dankzij een falende bezoekende afwerking. Ei zo na gingen ze in de slotfase nog met de zege lopen maar zoveel onrecht hadden we nu ook niet verdiend.

Opstelling: Decruy, Degryse, Vandamme, Vandenbroucke, Peeters, Maes, Coupé (89' Logghe), Boucherim, Seynaeve, Grymonprez (83' Chaar) en Bryon. Vandeweghe en Corneillie bleven op de bank

Scoorden: 6’ Vandelanotte (1-0), 13' Bryon (1-1), 28' Boucherim (1-2), 51' Vanlerberghe (2-2), 70' Grymonprez (2-3) en 86' Vandelanotte (3-3).

 

 

19 sep - SK WRB - SK Elverdinge 5-0.

De bezoekers waren in het openingshalfuur de betere, eisten het balbezit op maar haalden uit dit overwicht slechts één zuivere doelkans. Doelman Kristof Decruy toonde zich in de man-tegen-man-situatie de sterkste. Bij de eerste deftige aanval van SK WRB was het wel prijs toen Mathieu Grymonprez de bal over de lijn duwde. Op slag van rusten was Jordy Bryon niet attent genoeg om een panklare center van Mathieu af te ronden. Duidelijk een gevleide 1-0 rustscore J. Na de rust spartelden de bezoekers nog even tegen maar onze doelman hield de poging uit zijn doelvlak en zo voor het eerst dit seizoen de 0 op het bord. Mathieu viseerde eerst nog de verkeerde kant van de doelpaal maar omstreeks het uur scoorden onze jongens 3x binnen de 10 minuten: Koen Maes met een streep – Jordy Bryon met een kopballetje en Jochen Seynaeve na een knappe tegenaanval. Wat wil een voetballiefhebber nog meer? In de slotfase zette uitblinker Mathieu Grymonprez de forfaitcijfers op het bord. En toch slagen onze mannen erin om in een wedstrijd die je met 5-0 wint, en bij een correcte leiding, 3 gele kaarten voor protest te pakken (en ja hoor ook ééntje voor Mathieu). De broodnodige overwinning is eindelijk binnen en uit de laatste 2 wedstrijden puren we 8 goals. Is de trein vertrokken? Come and see next week.

SK Westrozebeke: Decruy, Degryse, Vandenbroucke, Vandamme, Peeters, Maes, Coupé, Boucherim (83' Desloovere), Grymonprez, Seynaeve (80' Chaar) en Bryon.

Seys en Logghe bleven op de bank

Scoorden: 39' Grymonprez (1-0), 64' Maes (2-0), 66' Bryon (3-0), 75' Seynaeve (4-0) en 89' Grymonprez (5-0).

 

26 sep - SK Reningelst - SK WRB 3-5.

Beide ploegen scoorden de voorbije wedstrijden bijzonder vlot en gingen zondag gewoon op hun elan door. Door de overvloedige regenval (en de wedstrijd van de invallers in de voormiddag) had het veld meer weg van een verzopen akker dan van een grasmat. Maar dit kon de pret niet drukken want na amper 3 minuten spelen stond het al 0-1 toen Nori Boucherim een zee van ruimte kreeg en de doelman op een sublieme manier te grazen nam.  De thuisploeg koos resoluut voor de aanval, schoot vanuit alle hoeken op doel, maar onze doelman Kristof Decruy bracht tot driemaal toe gepast redding. Zoveel lef werd al vlug beloond met de verdiende gelijkmaker (van op de stip). Het bleef doelkansen regenen langs weerszijden en na een duwfout (?) kregen ook wij een strafschop. De thuisdoelman en specialist penaltystopper werd door Andy Degryse vrij eenvoudig het bos ingestuurd. Nog geen minuut later leek de beslissing gevallen toen een schitterende aanval al even schitterend in de 1-3 omgezet werd door Jordy Bryon (1-3). Het wekte geen verwondering dat de assist vertrok van de voet van uitblinker Jochen Seynhaeve. De thuisploeg leek niet onder de indruk en kwam nog voor de pauze met een tweede elfmeter tot 2-3 terug. En ook ditmaal had de jonge scheids het bij het rechte eind want “pinanti is pinanti”, je moet ze alleen maar durven fluiten. In het begin van de tweede helft gingen de rood-zwarten gewoon op hun elan verder en de gelijkmaker was al vlug een feit. De thuisdruk hield aan maar doelman Kristof Decruy hield ons in deze fase van de wedstrijd overeind. Met nog 20 minuten te spelen kantelde de wedstrijd echter in ons voordeel toen een thuisspeler in al zijn enthousiasme 2x geel pakte binnen de 5 minuten en vervroegd mocht douchen. De winninggoal hing in de lucht en het was de onvermijdelijke Mathieu Grymonprez die onhoudbaar raak kopte. De wedstrijd eindigde zoals hij begon namelijk met  een doelpunt van die andere sterkhouder: Nori Boucherim.

Opstelling: Decruy, Degryse, Vandamme, Peeters (31' Seys), Vandenbroucke, Maes (72' Bulckaen), Coupé, Boucherim, Seynaeve (89' Bruneel), Grymonprez en Bryon. Louchaert bleef op de bank.

Scoorden: 3' Boucherim (0-1), 7’ W. Lelong (1-1 pen.), 25' Degryse (1-2 pen.), 27' Bryon (1-3), 28' W. Lelong (2-3 pen.), 52' Vanhoucke (3-3), 76' Grymonprez (3-4) en 88' Boucherim (3-5).

 

3 okt - SK WRB - SV Nieuwpoort 1-3.

Onze jongens waren in de winning-mood en de komst van Nieuwpoort leek een ideale gelegenheid om - mits het behalen van de 3 punten - de subtop binnen te sluipen. Is dit even anders uitgedraaid. En toch leek er aan de rust en bij een 1-0 voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Er waren o.a. doelkansen voor Laurens Coupé en Nori Boucherim (vrije trap op het doelkader) en het verdiende doelpunt viel na een afstandspegel van Koen Maes. In de tweede periode kregen we een ander spelbeeld waarbij de bezoekers het gebeuren domineerden en veel beter de geboden ruimte benutten. De logische gelijkmaker kon niet uitblijven en viel ook omstreeks het uur. Hierna bleven onze jongens enkel recht bij gratie van doelman Kristof Decruy. Maar ook hij had geen verhaal tegen het tweede kustdoelpunt dat wel een kopie leek van het eerste. Een klein thuisoffensiefje leverde nog een bal op de paal op via Pieter Vandenbroucke maar na de hierop volgende tegenaanval was het over en uit. Nori Boucherim haalde nog eens uit maar de bezoekende doelman pareerde deze poging met klasse en had zo ook zijn aandeel in de (verdiende) bezoekende overwinning.  

Opstelling: Decruy, Degryse, Vandamme, Seys, Vandenbroucke (88' Vandeweghe), Maes, Boucherim, Coupé, Seynaeve (69' Bruneel), Grymonprez, Bryon (46' Bulckaen)

Scoorden: 36' Maes (1-0), 63' Deuwel (1-1), 76' Cornillie (1-2) en 80' Deuwel (1-3). 

 

10 okt - SK Staden - SK WRB 0-4.

Voor het eerst sinds 8 jaar was er nog eens een echte derby tussen Staden en Westrozebeke. Het schitterende najaarsweer had veel volk op de been gebracht en de thuiskassier rekende zich op dat moment al tot winnaar. De wedstrijd zelf moest het vooral hebben van het element “spanning” want voetbaltechnisch kon het gerust wel wat beter en veel ruimte tot combineren was er niet. De enige serieuze doelkans in de eerste helft was voor Siebe Snaet die wel voorbij doelman Kristof Decruy geraakte maar PJ Bruneel keerde de bal nog voor de lijn. De openingsgoal op slag van rusten kwam eigenlijk uit de lucht gevallen toen Jordy Bryon met een omhaal en de binnenkant van de doelpaal raak trof.  Het beetje geluk dat we vorige week ontbraken toen de doelpaal alle medewerking weigerde, hadden we nu wel aan onze zij. Of zouden de doelpalen in Staden dan toch van een betere kwaliteit zijn? J De wedstrijd werd beslist net na de rust toen Mathieu Grymonprez en Nori Boucherim zonder al te veel moeite de volledige Stadense flank oprolden en Nori op sublieme manier nummer 2 in het mandje deponeerde. Staden stond er bij en keek er naar, net vol goede moed uit de kleedkamer en meteen koud gepakt. (0-2). De thuisploeg probeerde wel iets terug te doen maar had geen voetballende oplossing in huis en probeerde dan maar met de lange bal hun “toren” in de zestienmeter te bereiken. Jacob zat evenwel in de tang tussen Stijn Seys en Andy Degryse en maakte te weinig klaar. En was er dan al eens een poginkje op doel dan wist onze doelman Kristof Decruy er wel raad mee. Het doelpunt viel opnieuw aan de overkant toen de thuisdoelman de bal ontzette tegen het lichaam van Jordy Bryon waarna de bal in doel caprioleerde (0-3). Een klotegoal inderdaad, maar die tellen ook mee en zeker in derbies. SK Staden zou de kelk tot op de bodem ledigen want na puik voorbereidend werk van Maarten Bulckaen zette Jordy Bryon de doelman op het verkeerde been en voltrok zijn hattrick. (0-4). Hierna mocht Jordy gaan rusten want wie weet wat hij anders nog allemaal uit zijn sloffen had getoverd. Scheids Windels leidde deze faire derby (slechts 2x geel en dan nog niet eens voor brutaal spel) in goede banen. Met deze overwinning zitten we weer voor een maand of vier goed want de volgende derby staat pas eind februari  gepland. En tot zo lang is de zoete smaak van de overwinning de onze. Wedden dat er niemand de pronostiek juist had?

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel (89' Corneillie), Maes, Vandamme, Coupé, Boucherim, Seynaeve (79' Bulckaen), Grymonprez, Bryon (86' Decancq).

Scoorden: 45' Bryon (0-1) 46' Boucherim (0-2), 78' en 84 Bryon (0-3 en 0-4).

 

17 okt - SK WRB - TSC Proven 5-1.

Uw verslaggever kon er niet bij zijn zondag ll dus heeft hij alles van “horen zeggen” J. Trainer Rik bracht dezelfde basiself in lijn die SK Staden met 0-4 een pak voor de broek gaven (we kunnen het niet laten, maar dit is echt de laatste keer dat we naar deze historische overwinning verwijzen). Met mooi combinatievoetbal en veelvuldig balbezit werd Proven direkt vast gezet en hadden de bezoekers al snel door dat dit niet hun namiddag zou worden. Rond het kwartier was het dan bingo. Eerst werd nog een mooie actie tussen Koen Maes en Jochen Seynaeve op het laatste nippertje in corner gewerkt. Uitstel van executie evenwel want die hoekschop werd door de volledig vrijstaande Dieter Vandamme staalhard binnengekopt. Dieter voelt zich duidelijk in zijn sas op zijn nieuwe positie en begint nu zelfs al te scoren. Waar gaat dit eindigen? De logische 2-0 viel al even snel toen Mathieu Grymonprez eveneens met het hoofd raak trof. Onze ervaren libero Andy Degryse viel geblesseerd uit waardoor de organisatie even zoek was. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld waardoor Gantois alleen voor doel verscheen en binnenknalde (2-1). Leuk voor de wedstrijd, dat wel. Onze jongens gingen evenwel op hun elan door en kansjes via Jordy Bryon, Mathieu Grymonprez en Laurens Coupé werden door de bezoekende defensie en/of doelman onschadelijk gemaakt. Toch werd de wedstrijd nog voor de pauze beslist toen opnieuw Mathieu Grymonprez een afvallende bal in één tijd op de slof nam (3-1).  In het begin van de tweede helft nam Proven het initiatief en doelman Kristof Decruy voorkwam al meteen de aansluitingstreffer. Ook Dieter Vandamme riskeerde nog eens lijf en leden en de bal verdween in hoekschop. Proven begon er in te geloven, trok voorwaarts maar gaf hierdoor uiteraard ook een zee van ruimte prijs voor onze counters. Maar ook hier liep het niet zoals het hoort en bleef de 4-1 veel te lang uit. Tot Mathieu Grymonprez het welletjes vond en op avontuur ging. Mathieu dribbelde de volledige verdediging en bood de vrijstaande (nogal logisch want alle verdedigers waren het bos ingestuurd) Maarten Bulckaen een doelpunt op een schoteltje aan. Klasse van Mathieu en goed voor het zelfvertrouwen van Maarten. Onze absolute uitblinker Nori Boucherim scoorde via een schitterende lobbal enig mooi nummer 5. Er volgden zowaar nog enkele kansjes maar de 5-1 bleef op het bord. Ook een pluim voor de goed leidende scheids die in deze bijzonder faire partij geen kaarten hoefde boven te halen.

Opstelling: Decruy, Degryse (21' Vandenbroucke), Seys, Maes, Bruneel, Vandamme, Coupé, Boucherim, Grymonprez (81' Decancq), Seynaeve en Bryon (66' Bulckaen).

Scoorden: 14' Vandamme (1-0), 18' Grymonprez (2-0), 23' Gantois (2-1), 35' Grymonprez (3-1), 74' Bulckaen (4-1) en 77' Boucherim (5-1). 

 

24 okt - GS Middelkerke-leffinge - SK WRB 0-2

Onze geblesseerde ouderdomsdeken en libero Andy Degryse was er niet bij maar Gilles Peeters was net op tijd opnieuw topfit en nam deze taak met brio over. De beginfase verliep duidelijk in ons voordeel en na een kwartier dropte Nori Boucherim een perfecte center in de zestien en linksacher PJ Bruneel kopte heel clever in de bovenhoek binnen. Onze jongens bleven dreigen en ei zo na resulteerde dit in een tweede treffer maar de ver voor zijn doel spelende thuisdoelman hield Jordy Bryon van een doelpunt. De thuisploeg wist hier, net voor de rust, enkel een bal op de bovenkant van het doelkader tegenover te plaatsen. Direct na de pauze had Jochen Seynhaeve de beslissing aan de voet maar hij twijfelde net iets te lang tussen voorzet en schot en de thuisportier ging knap in de voeten. Even later een bijna identieke fase maar opnieuw was de doelman bij de pinken. Middelkerke liet de geduldige opbouw nu even achterwege en een sterke doelman Kristof Decruy had alle lichaamsdelen nodig om de gelijkmaker uit zijn kooi te houden. De thuisploeg gaf ruimte weg en meteen lag de weg naar één beslissende counter open. Toch duurde het vrij lang vooraleer het doelpunt viel. Na een knappe actie zette Jochen Seynhaeve de ingevallen Maarten Bulckaen alleen voor doel en die werkte al even puik af met een schitterende lobbal (0-2). Wedstrijd gespeeld denk je dan ware het niet dat de scheids in een (correcte?) tackle van Mathieu Grymonprez een elfmeter zag. Maar onze doelman kloppen zondag was voor de thuisploeg niet weggelegd want Kristof Decruy hield de bal met een kwieke heupslag uit zijn kooi. 14 tegendoelpunten na de eerste 6 wedstrijden vond Kristof zelf van het goede te veel en kijk: in de laatste 3 wedstrijden kwam daar slechts ééntje bij. Acteerde Middelkerke nu zo zwak zoals ze zelf beweerden na de wedstrijd? De waarheid ligt altijd wel ergens in het midden. De afwezigheid van hun topscorer Linclau (10 goals al !) zal zeker mee gespeeld hebben maar feit is dat het bij SK WRB organisatorisch perfekt klopte en dat we na een collectief gave prestatie de zege dubbel en dik verdienden. Door deze derde opeenvolgende overwinning klimt SK WRB over Middelkerke naar een vijfde plaats in het kielzog van de favorieten.

Opstelling: Decruy, Peeters, Seys, Maes, Bruneel, Vandamme, Coupé, Boucherim, Seynaeve (87' Logghe), Grymonprez en Bryon (54' Bulckaen).                   

Scoorden: 15' Bruneel (0-1) en 79' Bulckaen (0-2).

 

31 okt - SK WRB - Comines-Warneton 6-1.

De bezoekers uit Komen kenden een uitstekende competitiestart en stonden na 4 speeldagen ongeslagen met 10 punten aan de leiding. De laatste 5 wedstrijden bakten ze er evenwel niks meer van en waren na hun recente  1 op 15 een team in vrije val. Bovendien zakten ze zondag ll zonder T1 en T2 naar Westrozebeke af. Malaise alom dus maar tot daar de historiek. Toch gingen de bezoekers in de aanvangsfase vrank en vrij hun kans en klommen ook vroeg op voorsprong. Doelman Kristof Decruy kreeg een afstandspoging onvoldoende onder controle en Croes tikte (vanuit buitenspel?) binnen. Meteen 0-1 dus en dit was wel het minste wat we verwacht hadden. Hierna hadden we het betere van het spel in huis maar scoren lukte niet direkt. Toen Maarten Bulckaen alleen op doel afging, greep een bezoeker naar de noodrem met een logische rode kaart tot gevolg. De bezoekers dus nog ruim een uur met zijn tienen en tot overmaat van ramp viel hierna ook nog één van hun betere spelers gekwetst uit. Toch viel de gelijkmaker pas net voor de pauze toen een sterk spelende Koen Maes met een sublieme dieptepas Maarten Bulckaen vrij voor de doelman zette en laatstgenoemde ook beheerst afrondde. De start van de tweede helft mocht er wezen. De bezoekers werden al direkt op een hoopje getikt en Nori Boucherim zorgde voor de 2-1. Toen Maarten Bulckaen even later (met het hoofd nota bene) voor de 3-1 zorgde, wist je dat de bezoekers rijp waren voor de slachtbank. In het  laatste halfuur voetbalden we zeker  15 doelkansen bijeen waarvan we het merendeel zelf verkwanselden door ondermeer overhaasting, nonchalance, verkeerd inspelen, het niet aanspelen van de meest geschikte ploegmaat. Enfin, verzin zelf nog maar een reden want ze passeerden allemaal de revue. En ook de doelman hield er nog een paar uit zijn kooi. Zonder afbreuk te doen aan de prestatie van de overige spelers - want de machine draait geolied - hadden we de subliem spelende Jochen Seynaeve zeker zijn treffer gegund maar scoren zat er voor Jochen niet in zondag. Volgende week dan maar zeker? Mathieu Grymonprez bleef wel koel in de afwerking en pikte ook zijn 2 doelpuntjes mee vooraleer Nori Boucherim het orgelpunt plaatste. Knappe overwinning waarbij de 4 zeges op een rij ons tot op een vierde plaats in het klassement brengen. Enige minpuntje zondag waren de 4 geïncasseerde gele kaarten waarbij Mathieu Grymonprez de twijfelachtige eer te beurt viel  als eerste zijn derde onder de neus te krijgen. Na 10 speeldagen pas onze eerste geschorste, het is ooit anders geweest.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys (80' Peeters), Bruneel (83' Vandeweghe), Maes, Vandamme, Coupé, Seynaeve, Boucherim, Grymonprez en Bulckaen (62' Bryon).

Scoorden: 5' Croes (0-1), 43' Bulckaen (1-1), 49' Boucherim (2-1), 55' Bulckaen (3-1), 68' Grymonprez (4-1) 71' Grymonprez (5-1) en 80' Boucherim (6-1).

 

7 nov - EVC Beselare - SK WRB 2-3.

SK WRB zette een gehavende thuisploeg (een aantal geblesseerden, maar vooral veel geschorsten - en dat doe je nog altijd jezelf aan) onmiddellijk onder druk maar de resem hoekschoppen leverde niet het beoogde vroege doelpunt op. Een jong en enthousiast Beselare bleef overeind, herstelde het evenwicht en kwam zelfs op voorsprong toen Stijn Vandaele, voor de gelegenheid omgevormd tot hardwerkende middenvelder, op de goede plaats opdook om een lage center aan de tweede paal binnen te duwen. Niet de eerste keer dat Stijn scoort tegen Westrozebeke. Denken we maar terug aan de wedstrijden die hij indertijd op zijn eentje won voor SC Zonnebeke. Maar de gelijkmaker viel al even vlug toen Laurens Coupé  bal aan de voet een drietal tegenstrevers voorbijging en ook de doelman  te grazen nam (1-1). Tot op heden zagen we eigenlijk te weinig dergelijke klasseflitsen van Laurens, maar deze mocht er wezen. De ruststand had er anders kunnen uitzien maar de thuisdoelman had nog een prima parade in huis op een poging van Jochen Seynaeve. In de tweede helft hadden wij de betere combinaties en acties in huis maar wisten Beselare te weinig te bedreigen. En het was zelfs Beselare dat op voorsprong klom toen opnieuw Stijn Vandaele - die jongen is toch echt te goed voor derde provinciale - 2 man in de wind zette en van buiten de rechthoek doelman Kristof Decruy kansloos liet. SK WRB was verre van aangeslagen en ging rustig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook vrij vlug toen Dieter Vandamme - eveneens van buiten de rechthoek - met een pegel recht in de bovenhoek uitpakte. Qua kwaliteit van doelpunten werden we zondag wel degelijk verwend. Een moegestreden thuisploeg moest achteruit en slikte nog een derde tegentreffer toen Dieter Vandamme een poging van Jochen Seynaeve in doel deed afwijken (2-3). Ook scheids Sohier deed zijn job naar behoren en had slechts 1 geel kartonnetje nodig in deze bijzonder faire partij. Onze jongens zitten duidelijk in de winning-mood en dan heb je wel al eens het geluk aan uw zijde. Door het puntenverlies van Houthulst en Hooglede staan we momenteel zelfs op de tweede plaats. En hadden we die mislukte start niet gekend, dan....

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel, Maes, Vandamme, Coupé, Boucherim, Seynaeve, Decancq, Bulckaen (77' Bryon).

Scoorden:37' Vandaele (1-0),  41' Coupé (1-1), 64' Vandaele (2-1), 70' en 82' Vandamme (2-2 en 2-3).  

 

21 Nov - Davo Westende - SK WRB 1-1.

In de beginfase namen we het initiatief wat in een aantal kleine kansjes resulteerde. Na een tiental minuten torende Maarten Bulckaen boven de doelman uit en knikte de bal in doel. Hierbij kwam de doelman in botsing met een eigen verdediger en bleef voor dood liggen. De ref keurde hierop het doelpunt volkomen ten onrechte af en gaf Maarten op de koop toe ook nog eens geel. Je moet het maar doen. SK WRB bleef het initiatief nemen maar de thuisdoelman stond steeds pal op afstandsschoten van Nori Boucherim, Jochen Seynaeve en Mathieu Grymonprez. Net voor rust (enfin, dat dachten we toch op dat moment) plooide Nori Boucherim een vrije trap rechtstreeks binnen. Dit doelpunt viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Meteen het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken en in de 48ste minuut verscheen hun spits moederziel alleen voor doel maar besloot op de doelpaal. Twee minuten later opnieuw dreiging na een corner maar doelman Kristof Decruy had een super reflex in huis en zweefde de bal enig mooi uit de kruising. En nog steeds was de eerste helft niet ten einde (de verzorging van hun doelman duurde nu precies ook niet zo lang) en 2 spelers kwamen oog in oog met Kristof Decruy te staan maar plaatsten gelukkig voor ons de bal aan de verkeerde kant van de paal. In deze fase van de wedstrijd ontsnapten we dus tot 3 maal toe aan de gelijkmaker. De tweede helft verliep gelijkopgaand maar de doelkansen werden één voor één verkwanseld en zo verzuimden we om de thuisploeg definitief uit te tellen. Zowel Bulckaen, Grymonprez, Seynaeve als Vandamme kregen de bal maar niet tegen de touwen. Bovendien werd het harde spel van de thuisploeg onvoldoende bestraft door de laks leidende scheids. Zo kreeg de thuisploeg wel flink wat vermaningen maar de gele kaarten waren voor ons weggelegd. Het beste van de namiddag moest toen evenwel nog komen toen de heer scheidsrechter in een aangeschoten bal een strafschop zag en nog een tweetal kaarten uitdeelde voor (terecht) protest. De goed getrapte strafschop werd nog even beroerd door doelman Kristof maar de bal verdween toch in doel. Met de moed der wanhoop gingen we nog op zoek naar de overwinning. Maar op de counter was de thuisploeg bijzonder gevaarlijk. Goallie Kristof Decruy behoedde ons in één en dezelfde fase tot driemaal toe van een achterstand. In de slotfase gooide Nori een vrije trap voor doel, Stijn Seys dacht ongehinderd te kunnen binnenkoppen maar een thuisverdediger stak hem onder het gras. Iedereen had het gezien en de ref ook vermoeden we maar die had het blijkbaar niet zo voor onze vereniging en floot dan maar af.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel, Maes, Vandamme, Coupé, Boucherim, Grymonprez, Seynaeve (84' Decancq), Bulckaen.

Scoorden: 44’ Boucherim (0-1) en 82’ Reunbrouck (pen 1-1).

 

12 Dec - SK WRB - SC Zonnebeke 3-2.

Onze doelstellingen vóór deze wedstrijd – en in het vooruitzicht van de topper volgende week - waren tweevoudig: enerzijds de 3 punten aan huis houden en anderzijds, met 5 spelers die op één kaart van een speeldag schorsing stonden, zo weinig mogelijk averij oplopen. Ondertussen weet u wellicht dat missie 1 zelfs met 10 spelers tot een goed eind gebracht werd maar missie 2 was andere koek. De jonge ref zwaaide iets te enthousiast met kaarten (10 gele en twee uitsluitingen – waarvan het gros voor ons) zodat we zondag in Poperinge maar liefst 4 spelers geschorst aan de kant moeten laten.

De wedstrijd zelf dan: bezoeker Ghekiere waagde zijn kans en zag zijn poging tot zijn eigen en ieders verbazing binnendwarrelen. Meteen zijn tweede treffer van het seizoen en zijn eerste doelpunt scoorde hij ook al in de heenwedstrijd tegen SK WRB. Omstreeks het halfuur kreeg de voorbeeldigste speler van SK WRB, Dieter Vandamme, een gele kaart onder de neus en toen kapitein Kristof Decruy verhaal zocht bij de scheids kreeg hij rechtstreeks rood te zien  Iets te enhousiast geprotesteerd of taalkundig niet de juiste woordkeuze gebruikt? Gill Peeters werd opgeofferd zodat Wouter Louchaert in doel kon plaats nemen. Eén doelpunt in het krijt en nog een uur met zijn tienen, dan moet je vol aan de bak. En inderdaad, de reactie mocht er wezen want onze jongens klommen net voor de rust op een 2-1 voorsprong. Nori Boucherim en even later Jochen Seynhaeve verschenen alleen voor doel en werkten beiden al even keurig af.  In de tweede helft kreeg Zonnebeke het balbezit kado maar ving hier – met alle respect – veel te weinig mee aan waardoor de gevaarlijkste standjes zich zowaar in hun eigen doelgebied afspeelden. Hun doelman wist een poging van gregory Vandeweghe niet te klemmen en Jordy Bryon tikte de terugkaatser binnen maar stond blijkbaar buitenspel. Jochen Seynhaeve speelde de verdediging op een hoopje en bood Mathieu Grymonprez een treffer aan maar die stond blijkbaar buitenspel. Ja tis teen en tander hé dat buitenspel. Derde keer goede keer dacht Nori Boucherim en zijn strakke voorzet werd nog even beroerd door de kruin van Jordy Bryon en nu stond het echt wel 3-1. Zonnebeke kwam echter vrij vlug op 3-2 en vond hierna tot tweemaal toe onze jonge invallersdoelman Wouter Louchaert op hun weg. De laatste 2 minuten van de wedstrijd werkten we zelfs met 9 spelers af toen Koen Maes voor tijdswinst zijn tweede geel kartonnetje te zien kreeg. Streng maar rechtvaardig.

Opstelling: Decruy, Degryse, Vandeweghe, Bruneel, Maes, Vandamme, Peeters (31' Louchaert), Boucherim, Seynaeve (87' Decancq), Grymonprez (80' Chaar), Bryon

Scoorden: 18' Ghekiere (0-1), 41' Boucherim (1-1), 45' Seynaeve (2-1), 69' Bryon (3-1) en 73' Thorrez (3-2).

 

2 jan - SK WRB - SK Nieuwkerke 2-3.

Onze jongens waren hoogstwaarschijnlijk nog aan het nagenieten van de vele ontvangen kerst- en nieuwjaarskadootjes toen slap verdedigen de bezoekers al het eerste geschenk van de namiddag opleverde. En dit na amper 2 minuten spelen. Wat bedoelen ze nu ook al weer wanneer gevraagd wordt om een wedstrijd geconcentreerd aan te vatten? Het concept van de bezoekers is vrij eenvoudig: 2 kwieke, alerte en vooral supersnelle spitsen die zich de pleuris uit het lijf lopen met achter zich 9 teamspelers (met de nadruk op team) die voor munitie zorgen. Het eerste halfuur waren we dus gewoon nergens en na opnieuw een misser in de defensie mocht één van die jonge snaken alleen op doel af. Hij treuzelde eerst nog een beetje, kapte nog een teruggekeerde verdediger uit en nam daarna onze doelman met een puike lobbal te grazen. Knap afgewerkt, dat wel en 0-2 voor de jongens uit het verre Nieuwkerke. De waarheid gebiedt ons te zeggen dat we toen op gelijke hoogte hadden moeten staan maar Laurens Coupé en Matthieu Grymonprez liepen elkaar voor de voeten en weg was de reuzenkans. De aansluitingstreffer viel dan toch nog voor de pauze en ook die mocht best gezien worden. Na een knappe aanval zwiepte Mathieu Grymonprez de bal voor doel waarna de inlopende Maarten Bulckaen de bal in doel buffelde. Na de pauze moest het dan maar gebeuren maar opnieuw werd niet scherp verdedigd. Een boogbal werd door doelman Kristof Decruy nog met de vingertoppen tegen de lat gedevieerd waarna een bezoeker - moederziel alleen - nog de kans zag om de doelrijpe bal knullig in de armen van onze doelman te koppen. Van dan af aan was het bezoekende liedje zo goed als uitgezongen en nam SK WRB de wedstrijd in handen. De goede combinaties waren evenwel te tellen op één hand en teveel spelers probeerden dan maar zelf iets te forceren. We kregen ook doelkansen maar de bezoekende goallie deed wat van hem verwacht werd. Toch voelde je dat de gelijkmaker er zat aan te komen en de ingevallen Sammy Chaar boog de strakke voorzet van Nori Boucherim tot de gelijkmaker om. 2-2 en logische eindscore dacht je maar toen moest de aap nog uit de mouw komen. Door de vele vervangingen en de bezoekende tijdswinst zag de scheids (goede leiding – niks op aan te merken) zich verplicht om 3 minuten te laten overspelen. En o ironie van het lot, scoren de jongens van trainer Debeuf de winninggoal toch wel niet in de 93ste minuut waardoor hun eigen tijdrekken nog beloond werd ook. Maar ook bij dit doelpunt werden ze een handje toegestoken want doelman Kristof Decruy kreeg de vrije trap niet onder controle en de rebound werd binnen getikt. Jammer, dubbel en dik jammer want we handen een “puntendeling” in handen maar 1 punt was dan ook het enige waar we recht op hadden. SK Nieuwkerke gaat dus op zijn elan verder en tekende zijn 7de overwinning op rij op – dit kan toch geen toeval meer zijn? - en speelt bovendien haasje over met SK WRB in de algemene klassering. Alle andere “toppers” wonnen hun wedstrijd zodat we de grote verliezer van het weekend werden. Er rest ons niks anders dan uit te huilen en te herbeginnen zeker? Nog een kleine kanttekening: van de 7 tot op heden gespeelde thuiswedstrijden gingen er reeds 3 verloren en dit lijkt ons toch te veel voor een ploeg met eindronde ambities. O ja, zondag spelen we opnieuw thuis :-)

Opstelling: Decruy, Peeters (78' Chaar, 88' Decroix), Seys, Vandenbroucke, Bruneel, Vandeweghe, Boucherim, Coupé, Seynaeve, Grymonprez, Bulckaen

Scoorden: 2' Debeuf (0-1), 29' Verhaeghe Bryan (0-2), 44' Bulckaen (1-2), 86' Chaar (2-2) en 93' Vanmaelsaeke (2-3)

 

 

9 jan - SK WRB – SV Veurne 1-2.

Onze jongens maken duidelijk een mindere periode door en incasseerden een tweede thuisnederlaag op rij. Net zoals tegen SK Nieuwkerke opnieuw duur puntenverlies tegen een rechtstreekse concurrent in de strijd om een eindrondeticket. Ook Middelkerke haalde de volle buit binnen zodat we nog slechts 2 punten bonus tellen op de dichtste achtervolgers Nieuwpoort, Veurne en Middelkerke. Het kan inderdaad snel verkeren. Over de wedstrijd zelf kunnen we vrij kort zijn: beide teams lieten een matige prestatie optekenen waarbij het minst slechte team met de 3 punten aan de haal ging. Doelman Kristof Decruy zat een speeldag schorsing uit en werd in doel vervangen door onze jonge invallers doelman Wouter Louchaert. Wouter had zich niks te verwijten bij beide tegentreffers maar werd ook door het geluk niet gediend. Een afgeweken doelpoging kwam in de voeten van een vrijstaande Veurnenaar terecht die binnen vlamde terwijl ook het tweede doelpunt er kwam na een afgeweerde bal en diezelfde Veurenaar opnieuw op de goede plaats stond. De 3 geel geschorsten van vorige week liepen er opnieuw bij zodat het team quasi op zijn sterkst de arena ingestuurd werd. En het begon ook veelbelovend want Mathieu Grymonprez opende reeds vrij vroeg de score toen hij onder de doelman in doel besloot. Na de 1-1 was enkel nog een poging voorlangs van linksachter Pieter-Jan Bruneel het vermelden waard. De bezoekers kwamen het sterkst uit de kleedkamers en het stond al direkt 1-2. Net zoals vorige week konden we opnieuw een ganse tweede helft achtervolgen. De opbouw verliep evenwel bijzonder stroef en inspiratieloos en het doelgevaar viel werkelijk op één hand te tellen. Mathieu Grymonprez werd uit de wedstrijd gehouden (zij het niet altijd even propertjes en daar had de goed leidende juffrouw misschien wel iets doortastender mogen optreden). Nori Boucherim had de gelijkmaker aan de voet maar zijn poging strandde in het zijnet. Veel dichter zouden we niet bij de gelijkmaker komen en omdat ook de bezoekers weinig wisten aan te vangen met de geboden ruimte bleef de 1-2 score op het bord. Pijnlijk verlies na een toch wel ontgoochelende prestatie van ons team. Maar volgende week is er opnieuw voetbal. Joepi :-)

Opstelling: Louchaert, Degryse, Seys, Bruneel, Maes, Vandamme, Coupé (70’ Vandeweghe), Seynhaeve, Boucherim, Grymonprez en Bulckaen (70’ Bryon).

Scoorden: 15’ Grymonprez (1-0), 29’ en 47’ X Vanlerberghe (1-1 en 1-2).

 

16 Jan - SK Elverdinge - SK WRB 0-3

Na 2 verlieswedstrijden op rij konden we nieuw puntenverlies missen als kiespijn. Toch werd enige voorzichtigheid ingebouwd want de hekkensluiter leek de laatste weken in betere doen. Getuige hiervan het nipt verlies in Hooglede en het gelijkspel tegen Staden. Alle vrees bleek evenwel ongegrond en na amper 7 minuten spelen was het al bingo toen een aanval over meerdere stationnetjes de 0-1 opleverde. Targetman Jordy Bryon koos de goede oplossing en zijn assist werd door Jochen Seynhaeve in het dak van het doel binnen gepoeierd. Onze jongens gingen op hun elan verder en probeerden een vroege beslissing af te dwingen. Na een afgekeurde treffer was het omstreeks het halfuur toch raak toen de thuisdoelman de bal los liet en Jordy Bryon binnentikte (0-2). De thuisploeg probeerde wel maar had duidelijk te weinig in huis om onze defensie echt te verontrusten. Een attente doelman Kristof Decuy had wel een knappe save in huis om Jasper Lobelle van de 1-2 te houden. Het mocht dan ook geen verwondering wekken dat het doelpunt aan de andere kant viel. De thuisdoelman beoordeelde een voorzet-schot van Nori Boucherim niet goed en weerde nogal ongelukkig af pal in de voeten van opnieuw Jordy Bryon (0-3). 2x scoren en een assist in één helft : mooie referenties voor een spits - veel beter kan niet. Wedstrijd gespeeld aan de rust en ook na de pauze gaf de thuisploeg nooit de indruk de stunt van tegen SK Staden – toen werd een 0-3 rustscore alsnog in een 3-3 gelijkspel omgebogen – te kunnen overdoen. In een overbodige tweede helft viel zo goed als niks te beleven. Ouderdomsdeken Andy Degryse dirigeerde zijn defensie als het ware vanuit zijn zetel. Pas in de slotfase mochten we nog een aantal doelkansen noteren maar zowel Nori Boucherim (na puik klaarleggen van Jochen Seynhaeve) als Maarten Bulckaen verzuimden om de score verder uit de diepen. En eigenlijk had een moedige thuisploeg ook niet meer tegendoelpunten verdiend. Verder werden we nog een aantal keren afgefloten voor buitenspel zodat het einde van de wedstrijd welgekomen was. Er was nog enige commotie bij het verlaten van het terrein toen Mathieu Grymonprez – voor commentaar op de leiding? - zijn tweede geel te zien kreeg. En zo eindigde de wedstrijd voor SK WRB alsnog in mineur.  

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Maes (83' Peeters), Bruneel, Vandamme, Coupé (73' Vandeweghe), Boucherim, Grymonprez, Seynaeve (79' Bulckaen), Bryon

Scoorden: 7' Seynaeve (0-1), 16’ en 44’ Bryon (0-2 en 0-3).

  

23 jan - SV Nieuwpoort - SK WRB 1-1.

Weinig of geen aanpassingsproblemen voor onze jongens op het kunstgras in Nieuwpoort en een plezier om de technisch betere spelers over de mat te zien bewegen. Na amper 9 minuten spelen was het al raak toen Nori Boucherim op links dankbaar gebruik maakte van de geboden ruimte. Zijn banaanvoorzet op maat werd door de inlopende Jordy Bryon binnen gekopt. Duidelijk een doelpunt dat tot de betere makelij behoort. Na het openingskwartier herstelde Nieuwpoort het evenwicht maar hun combinaties kenden te weinig diepgang om onze defensie voorlopig te kunnen verontrusten. Net voor het halfuur kregen wij een dot van een doelkans toen Maarten Bulckaen alleen op doel afging maar de thuisdoelman – die meteen liet zien waarom hij volgend seizoen een trapje hoger speelt – baas bleef in het man-tegen-man duel. En bijna was het aan de overkant bingo maar nu had onze doelman Kristof Decruy een uitstekende reflex in huis op een inzet van dichtbij. Diezelfde Kristof liet ons nog even schrikken toen hij een hoge en verre bal nog efkes voor zich liet botsen en het leder hoger opsprong als verwacht. Ook na de pauze bleef de wedstrijd aangenaam om volgen en werd er bij momenten en zeker op niveau derde provinciale bijzonder aardig gecombineerd. Omstreeks het uur opnieuw een dot van een doelkans voor ons. Nori Boucherim zorgde voor de assist maar ook de technisch vaardige Laurens Coupé  kreeg het leder in het man-tegen-man duel niet voorbij die dekselse thuisportier. En… aan de overzijde was het dit keer wel raak. Geen 0-2 maar wel 1-1 omdat de meeopgerukte linksachter bijzonder opportuun het gaatje vond tussen de doelpaal en onze doelman. Tussendoor waren we ook nog Maarten Bulckaen kwijt gespeeld met een tweede gele kaart na mekkeren op de leiding. Na de 1-1 gingen beide ploegen op zoek naar meer en de beste doelkans was opnieuw voor ons. Jochen Seynhaeve – bij momenten opnieuw ongrijpbaar – ging op avontuur in de zestien maar Jordy Bryon kwam één schoenmaatje te kort om de puike center binnen te duwen. In de slotfase begon de numerieke minderheid door te wegen, pakten we nog een aantal gele kaarten maar stelden we het gelijkspel veilig. Misschien wel een gemiste kans want alle teams uit de linkerkolom lieten punten liggen (uitgezonderd Middelkerke). In deze vrij evenwichtige reeks is duidelijk het laatste woord nog niet gezegd.   

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Maes, Vandeweghe, Vandamme, L. Coupé, Boucherim, Seynaeve, Bulckaen, Bryon. De 4 invallers Louchaert, Peeters, Vandenbroucke en M. Coupé bleven op de bank.

Scoorden:  9' Bryon (0-1) en 70' Vanoverschelde (1-1).

 

30 Jan - E Hooglede - SK WRB 0-1.

Het talrijk opgekomen publiek, dat de bijtende vrieskou trotseerde, had van de partij tussen de nrs 2 en 4 van de algemene  rangschikking duidelijk meer en beter verwacht. De thuisploeg moest een flink aantal van zijn betere spelers ingevolge schorsing missen zodat er enkel op papier sprake was van een “topper”. Op geen enkel moment kon een dus flink gehavend Hooglede de bezoekende defensie in verlegenheid brengen. Doelman Kristof Decruy, voor het eerst terug op vertrouwde bodem, moest in de eerste helft geen bal klemmen. Het stug verdedigende Hooglede vond op dat moment in het hobbelige terrein zelfs een bondgenoot. Niet dat het van onze zijde allemaal veel beter was. Amper 2 doelkansen wisten we in die eerste helft te versieren maar thuisportier Hoornaert ging knap in de voeten van Jochen Seynhaeve en pareerde even later de poging van Nori Boucherim.  Een magere eerste helft werd op een al even magere 0-0 afgesloten. In de tweede helft was het bezoekende overwicht nog groter en kwam de thuisploeg nog minder in de omgeving van onze zestien. Wij bleven geduldig opbouwen en de druk nam gestadig toe. Het verwachte doelpunt viel dan ook toen Nori Boucherim eerst nog de deklat trof maar de terugkaatser alsnog voorbij de thuisportier kreeg. Onze jongens knutselden nog een aantal doelkansen in elkaar maar oa Jordy Bryon vond de doelman op zijn weg waarna er nog een aantal rommelige fases in het strafschopgebied volgden. Jochen Seynhaeve had nog de mooiste kans aan de voet maar besloot nipt naast. 0-1 blijft uiteraard een louche tussenscore. Met nog een vijftal minuten voor de boeg nam Hooglede risico’s maar hun slotoffensiefje werd in de kiem gesmoord waarbij doelman Kristof Decruy enkel een aantal ballen uit de ijle lucht moest plukken. Deze faire wedstrijd werd in goede banen geleid door Wouter Bardyn die geen enkele kaart diende boven te halen. Door het verlies van Hooglede en Nieuwkerke mocht leider Poperinge zich tot winnaar van de speeldag kronen en telt nu zowaar al 8 punten bonus. De achtervolgers staan nu met zijn vijven op een zakdoek wat het verder verloop van de competitie alleen maar ten goede komt. Veurne en Nieuwpoort haken even af terwijl Staden en Zonnebeke, beide dankzij een puike zes op zes, opnieuw goede vooruitzichten hebben. Mooi zo.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Maes, Bruneel, Vandamme, Coupé, Boucherim, Seynaeve, Grymonprez en Bryon.

Scoorde:  67’ Boucherim (0-1).

 

6 feb 2011 – SK WRB - SK Reningelst 2-2.

Een wedstrijd op eigen veld tegen de voorlaatste mag toch nooit voor problemen zorgen? Na de partij van zondag ll begrijpen we nu ook beter de betekenis van het spreekwoord van dat vel en van die beer ….En toch begon de wedstrijd zoals gepland met een vroeg openingsdoelpunt. Mathieu Grymonprez schakelde 2 verdedigers uit waarna Jordy Bryon de opgelegde kans binnen schoof. Even later volgde een identieke actie maar ditmaal koos Mathieu voor de minst goede oplossing. Allemaal niet zo erg denk je dan want de volgende kans gaat er wel in. Niet dus. Zelfs toen een bezoekende verdediger zijn beide handen gebruikte om een bal af te weren, zag je nog het grappige van de situatie in (hier had je de bal best wel op de stip mogen leggen, scheids :-) ). En toen viel een bezoekende goal uit de lucht. En wat voor één: Parrein nam een afgeweerde bal van op 25 meter in één keer op de slof en poeierde de bal achter een kansloze doelman Kristof Decruy in de kruising binnen. Meteen ook het signaal voor de bezoekers om er iets offensiever tegen aan te gaan en eigenlijk moeten ze 2 minuten later op voorsprong klimmen. Lelong komt evenwel een schoenmaat te kort om binnen te duwen. Onze jongens leken even aangeslagen en ontsnapten op slag van rust opnieuw aan een tegentreffer wanneer Goigne de onderkant van de lat trof. Na de pauze moeten de bezoekers achteruit en de rood-zwarte muur probeert de golf van aanvallen zo goed als kwaad op te vangen. Toch duurt het even vooraleer het logische doelpunt valt. Jochen Seynhaeve snijdt knap naar binnen en de botsende bal gaat onder de bezoekende doelman tegen de netten. Een foutje dat de nochtans goed kepende Sohier in het resterende halfuur met meerdere sublieme tussenkomsten meer als recht zou zetten. Tot op dat moment waren de bezoekers amper over de middenlijn geweest en hier zou ook geen verandering in komen. Het heeft weinig zin om alle doelkansen op te sommen maar neem gerust van mij aan dat dit er heel heel veel waren. Ook met de vele vrije trappen in de onmiddelijke omgeving van de zestienmeter werd niks aangevangen (onze specialst ter zake Nori Boucherim zag het allemaal met lede ogen van aan de zijlijn aan). In de slotfase van de wedstrijd waagden de bezoekers zich nog even op onze speelhelft  en dwongen zowaar 2 corners op rij af. Bij de tweede hoekschop weerde onze doelman in eerste instantie nog een poging van dichtbij af maar werd hierna gefussilleerd door Vanhoucke. In de toegevoegde tijd kwam Dieter Vandamme nog dicht bij de winninggoal maar zijn poging werd gepareerd door de doelman. Bezoeker Debal  werd na een vieze fout nog van het veld gestuurd maar de ploeg van trainer Billiau tekende na de zege tegen Houthulst voor nieuw puntengewin. Deze 2-2 zou niet de enige verrassing zijn van de speeldag want alle bovenin geklasseerde ploegen lieten van hun pluimen. (Poperinge tellen we niet mee). Een gemiste kans dus voor SK WRB om de tweede plaats stevig in handen te nemen.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel, Maes, Vandamme, Vandeweghe (70' Bulckaen), Coupé, Grymonprez, Seynaeve, Bryon (89' Peeters).

Scoorden: 8' Bryon (1-0), 33' Parrein (1-1), 58' Seynaeve (2-1) en 90' Vanhoucke (2-2).

 

13 feb - SK WRB - EVC Beselare 2-0.

De tactiek van de bezoekers was van meet af aan duidelijk: een soliede afweergordel optrekken en dan maar hopen dat diepe spits Stijn Vandaele op de counter een balletje binnentrapt. SK WRB had voortdurend balbezit, tikte de bal rustig rond maar het tempo lag het eerste halfuur veel te laag om de bezoekers in de problemen te brengen. Het wachten op doelgevaar duurde tot net voor de rust en toen hadden we eigenlijk ook moeten scoren. Linksachter PJ Bruneel infiltreerde uitstekend en verscheen na een knappe één-twee alleen voor doel maar besloot naast. Mathieu Grymonprez schakelde een aantal verdedigers uit, haalde de achterlijn en legde terug op Jochen Seynhaeve maar die knalde pal op de op de doellijn geposteerde libero Vervisch. Koen Maes infiltreerde op rechts en zijn voorzet werd door Jordy Bryon binnen geduwd. Helaas werd deze treffer afgekeurd maar we zouden toch graag nog eens de herhaling zien :-) . Een magere 0-0 bij de rust dus zodat Beselare er ook in de tweede helft niet hoefde uit te komen. Vrij vroeg in de tweede helft noteerden we de eerste doelkans voor Beselare maar Stijn Vandaele miste volledig zijn shot. Even later mocht Stijn alleen richting doelman Kristof Decruy maar die bewees hoe sterk hij is in het man-tegen-man duel en behoedde ons van de 0-1. Onze jongens gingen nu nog iets nadrukkelijker op zoek naar een treffer maar altijd liep er wel iets verkeerd. En toen kwam de tweede rake counter van de bezoekers er aan. Ook Bovyn mocht allen op Kristof Decruy af maar andermaal toonde Kristof zich de sterkste en redde opnieuw de meubelen. We mogen er niet aan denken dat we toen op achterstand kwamen want het is geen geheim dat het bij ons de laatste tijd wat minder vlot loopt bij het afwerken van de doelkansen. En uiteindelijk zouden we dan toch scoren toen Laurens Coupé een assist van Mathieu Grymonprez in het dak van het doel jaagde. Laurens scoort trouwens altijd tegen Beselare. Even later was het over en uit voor Beselare toen Mathieu Grymonprez ook alleen op de doelman afmocht en knap aflegde voor de goed gevolgde Jochen Seynhaeve die in de lege doelmond besloot. De fut was er nu volledig uit bij de bezoekers en onze beide invallers Jonas Borry en Greg Vandeweghe hadden nog voor ruimere cijfers kunnen zorgen maar geraakten niet voorbij de bezoekende doelman. In deze sportieve wedstrijd, onder de kundige leiding van ref Kris Mulleman, viel slechts één gele kaart te noteren.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Maes (87' Peeters), Bruneel, Vandamme, Coupé, Grymonprez, Seynaeve, Bulckaen (87' Borry), Bryon (82' Vandeweghe).

Scoorden: 77' Laurens Coupé (1-0) en 85' Jochen Seynaeve (2-0).

 

20 feb 2011 - TSC Proven - SK WRB 0-0.

Voor de verste verplaatsing van het seizoen tegen de 3 sterren club uit Proven kon trainer Rik Theetaert geen beroep doen op sterkhouders Nori Boucherim (gekwetst) en Mathieu Grymonprez (geschorst) en meteen verlies je een flink stuk creativiteit. Nu, ook de thuisploeg moest 2 van zijn betere spelers geschorst aan de kant laten zodat we op dit gebied gelijk stonden. In de eerste helft versierden we 4 kansen maar de imposante thuisportier bracht telkens redding, al gebeurde dit niet altijd even sierlijk. Eénmaal was hij verslagen toen Laurens Coupé de binnenkant van de doelpaal trof maar het leder opnieuw het speelveld in spatte. In de tweede helft moest ook onze doelman Kristof Decruy plat op een lage schuiver en hield bovendien even later met een ultieme reflex een kopslag van Masson uit zijn doel. Hierna waren wij weer aan zet en de hardwerkende Greg Vandeweghe verscheen tweemaal schuin alleen voor doel maar tot tweemaal gooide de thuisdoelman zijn lijf in de schietbaan. De tweede maal was een aflegger op 2 goedgevolgde medespelers wel een betere oplossing geweest. Naar het einde toe werd ook meer gebikkeld door de thuisploeg waarbij ze ontsnapten aan een dubbele boeking. In een ultiem slotoffensiefje viel een afgeweerde bal nog pardoes in de voeten van Gilles Peeters die mocht uithalen van in de rechthoek maar de onderkant van de paal trof. Na de 2-2 tegen die andere staartploeg Reningelst geraakten we dus ook ditmaal niet voorbij een andere bescheiden tegenstrever. En of ex-trainer Patrick Verheule in zijn nopjes was. :-)

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel, Maes (46' Peeters), Vandamme, Coupé, Seynaeve, Vandeweghe, Bulckaen, Bryon (72' Vandenbroucke).

 

26 feb - SK WRB - SK Staden 0-1.

Bij gebrek aan ruimte ontvingen wij onze genodigden in een inderhaast opgetrokken legertent wat nogal in schril contrast stond met de accommodatie mogelijkheden waarover onze vrienden uit Staden konden beschikken ter gelegenheid van de heenwedstrijd. De regen viel bovendien met bakken uit de lucht en tot overmaat van ramp stonden we na amper 5 minuten spelen al met 0-1 in het krijt. Een verre inworp werd met het hoofd verlengd waarna doelman Kristof Decruy de bal niet onder controle kreeg en de inlopende Decaestecker ongehinderd binnen kopte. Onze jongens leken niet onder de indruk en een afstandsschot van Laurens Coupé werd door de bezoekende doelman eventjes beroerd en de bal ketste op de lat. Even later kwam Jochen  Seynaeve alleen voor doel, omspeelde de doelman maar vond nog een verdediger op zijn weg. Na een goed genomen hoekschop had PJ Bruneel de kans om de gelijkmaker binnen te trappen maar kraakte volledig zijn schot. Kort voor de rust was de bezoekende doelman opnieuw geklopt maar opnieuw verleende een verdediger bijstand op de doellijn. In een matige tweede helft kabbelde het spel rustig over en weer zonder dat beide doelmannen in verlegenheid gebracht werden. Het werd meer en meer een fysieke veldslag op een steeds drassiger veld. Spannend bleef het wel. In het slotkwartier namen we risico's en bleef het opletten voor de bezoekende counters maar die werden bijzonder slordig uitgespeeld. In de slotfase kwamen we nog dicht bij de gelijkmaker maar een inglijdende Greg Vandeweghe kreeg de bal onvoldoende onder controle en de bezoekende doelman bleef baas in het duel. Zo zie je maar, 0-4 of 0-1, beide zijn goed voor 3 punten. Meteen ook een slechte zaak voor SK WRB dat terug valt naar een vierde stek en waarbij die andere winnaar van de speeldag, Veurne, op gelijke hoogte komt. SK Staden volgt op amper 4 punten. Het zal nog een leuke strijd worden voor de podiumplaatsen.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Maes, Bruneel, Vandamme, Coupé, Boucherim (85' Vandenbroucke), Grymonprez, Seynaeve, Bulckaen (69' Vandeweghe)

Scoorde: 5' Decaestecker (0-1).

 

6 maart - Jespo Comines-Warneton - SK WRB 1-1.

Geen volkstoeloop voor dit duel over de provinciegrenzen en ditmaal kunnen we niet anders dan de afwezigen groot gelijk te geven. Enkel in het openingskwartier slaagden onze jongens erin om een aantal behoorlijke combinaties op de (hobbelige) grasmat te leggen zonder echt doelgevaar evenwel. Omstreeks het kwartier klapte onze buitenspelval niet dicht en één van de weinige "voetballers" bij de thuisploeg verscheen zowaar alléén voor doelman Kristof Decruy maar die toonde zich de sterkste in het man-tegen-man duel. Bij hun tweede doelkans omstreeks het halfuur was het wel raak. Bij een vrije trap had niemand oog voor hun pocketspits (ongeveer 1,60 groot ruim geschat) en die kopte moederziel alleen de bal voor de neus van onze doelman tegen de touwen (1-0). Gelukkig stonden de bordjes vrij snel weer gelijk en dit eveneens na een vrije trap. Laurens Coupé kopte de bal door en linksachter PJ Bruneel vlamde laag binnen (1-1). Na 2 wedstrijden zonder doelpunt eindelijk nog eens een treffer voor onze jongens. In de tweede helft verliep alles veel te stroef en het is duidelijk dat teveel spelbepalende figuren een dipje doormaken. Ons middenveld was niet bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken en dit vertaalde zich ook in het gering aantal doelkansen. Eerst was er nog eentje voor de thuisploeg maar ook ditmaal geraakte Antunes niet voorbij onze doelman. Welgeteld 3 doelkansen kreeg SK WRB in de tweede helft. De eerste was voor Mathieu Grymonprez maar zijn kopbal viel op de lat. De andere 2 kansen waren voor de sterk ingevallen Jordy Bryon. Na een schermutseling in de zestien meter besloot Jordy uit de draai pal op de goed uitgekomen doelman en in de laatste minuut was het bijna zover maar de lat bracht redding voor Jespo. En dat was het dan. Na de recente gelijke spelen tegen Reningelst en Proven opnieuw puntenverlies tegen een bescheiden tegenstrever.  

SK Westrozebeke: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel, Maes, Vandamme, Coupé, Boucherim, Seynaeve (79' Bryon), Grymonprez, Bulckaen.

Scoorden: 34' Lalesnel (1-0) en 41' Bruneel (1-1).

 

13 maart - SK WRB - WS Houthulst 1-1.

3 punten behaald uit de laatste 4 wedstrijden. Doelpuntensaldo: 2 gescoorde doelpunten - 3 tegentreffers. De laatste 2 thuiswedstrijden (derby's en ook publiektrekkers) eindigden op 0-1 en 1-1. Niet bepaald cijfers waar een supporter van SK WRB vrolijk van wordt. We zitten dus duidelijk in een dip. Nu, ook de buren uit Houthulst kenden hun deel van de miserie want met een halve ploeg gekwetsten konden ze verre van met hun sterkste elftal aantreden. Vanaf het begin van de wedstrijd eisten we wel het balbezit op en dit leverde 2 prima doelkansen op telkens voor Mathieu Grymonprez maar de afwerking is er telkens één zonder overtuiging. Een Mathieu in vorm plooit er anders altijd wel eentje van binnen. Op ons ruime veld blijft het uiteraard altijd oppassen voor een counter maar doelman Kristof Decruy komt tot 2x goed tussenbeide. Toch openen de bezoekers net voor de pauze de score na een rappe tegenstoot en een knapper stifter van Vanlaethem (0-1). De tweede helft voeren we de druk nog op maar puren uit 5 loepzuivere doelkansen slechts één doelpunt via Mathieu Grymonprez. De achterwaartse kopbal van Maarten Bulckaen gaat over de uitgekomen doelman maar ook naast het doel. Dieter Vandamme verschijnt centraal vrij voor doel maar mikt over. Mathieu Grymonprez besluit een opgelegde doelkans in het zijnet en tussendoor wordt ook nog een bal van de lijn geveegd. En die handsbal in de zestienmeter? :-(  De bezoekers komen er nog slechts sporadisch uit maar komen toch tot tweemaal toe gevaarlijk dicht in de omgeving van een tweede treffer. Een sterk leidende ref Marijn De Vos floot de derby uiteindelijk af op een 1-1 gelijkspel. Opdracht volbracht voor de bezoekers maar voor SK WRB zat hier duidelijk meer in. Deze speeldag telde mee voor de tweede periode en hier neemt Middelkerke - met nog één wedstrijd te gaan - de leiding. Enkel Poperinge en Nieuwkerke komen ook nog in aanmerking voor deze periodewinst. SK WRB valt terug naar de 5de plaats en voorlopig ook buiten de prijzen...en krijgt bovendien een horde achtervolgers op de hielen. Hoog tijd om er iets aan te doen.

Opstelling: Decruy (89' Louchaert), Degryse, Seys, Bruneel (53' Vandenbroucke), Maes, Vandamme, Boucherim, Coupé, Seynaeve, Grymonprez, Bulckaen (80' Bryon)

Scoorden: 42' Vanlaethem (0-1) en  61'  Grymonprez (1-1).

 

20 maart - SK WRB - GS Middelkerke 1-1.

De bezoekers namen van meet af aan de wedstrijd in handen en werden moeizaam - en mits het maken van storende foutjes - van ons doel weg gehouden. Omstreeks het kwartier werd het zoveelste balverlies afgestraft. Deschryver kreeg veel te veel ruimte en trapte de bal van buiten de zestien knap binnen. Voor de vierde opeenvolgende keer waren we op achtervolgen aangewezen en bij sommigen gingen de kopjes al naar beneden. De eerste helft werd verder gekenmerkt door veel slechte passes en een veel te trage opbouw. De bezoekers bleven de bal rustig rondspelen en wij konden hier onvoldoende druk tegenover plaatsen. Een tweede doelpunt van de kustjongens werd nog afgekeurd voor buitenspel. Een zeer flauwe eerste helft werd aldus afgesloten met een 0-1 achterstand. We  misten duidelijk de creativiteit van Mathieu Grymonprez (geblesseerd) en Nori Boucherim (geel-geschorst). In de tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. Er werd meer druk gezet en ook de passes kwamen veel beter aan. De doelkansen bleven voorlopig uit maar omstreeks het uur verscheen Jordy Bryon alleen voor doel en werkte ook beheerst af.  Middelkerke was even van slag maar de kansjes via Jordy Bryon en PJ Bruneel werden niet verzilverd. De beste doelkans was weggelegd voor Jochen Seynaeve die alleen op doel afgestuurd werd maar twijfelde tussen zijn eigen kans gaan of afleggen op een medemaat waarbij de bal nog onderschept werd door een bezoekende verdediger. Even later werd Maarten Bulckaen vrij voor doel gezet door Laurens Coupé maar nu verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het laatste kwartier herstelden de bezoekers opnieuw het evenwicht en kon de match nog alle kanten uit. Topschutter Linclau (tot dan in de broekzak van Pieter Vandenbroucke) draaide zich knap vrij en trapte de bal maar net naast. Er waren nog kansjes langs weerszijden maar de doelmannen bleven baas. De sterk leidende scheids maakte een eind aan een niet zo hoogstaande maar wel spannende wedstrijd. 

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel, Maes (63' Peeters), Vandenbroucke, Vandamme, Coupé, Bulckaen (78' Vandeweghe), Seynaeve (88' Declercq), Bryon

Scoorden: 15' Deschryver (0-1) en 61' Bryon (1-1).

 

27 maart - SK Nieuwkerke - SK WRB 2-0.

Hadden we voor de wedstrijd nog goede hoop op een positieve kentering dan wisten we na 10 minuten spelen al dat het voor een volgende keer ging zijn. Toen kroop Debeuf immers voor zijn verdediger en benutte de strakke lage voorzet voor de 1-0. Knap doelpunt en verdiend overigens op dat moment. Want na amper 4 min spelen had diezelfde Debeuf al zijn verdediger in de wind gezet, ging au passant ook nog onze doelman voorbij en besloot toen vogelvrij voor de lege kooi veel te nonchalant op de doelpaal. "Là on a bien échappé" zoals ze in Neuve-Eglise zeggen. Na het doelpunt verscheen nog een rode krijger vrij in de zestienmeter maar ook die knalde onbesuisd naast. En wij? Wel wij kwamen overal een stapje tekort en waren een beetje slapjes in de duels. Voor de pauze kregen we welgeteld één goede mogelijkheid maar Dieter Vandamme kopte de bal net over het kader. Net na de pauze viel al onmiddellijk het tweede thuisdoelpunt en meteen ook het doek over de wedstrijd. Na opnieuw toch wel vrij knullig verdedigen en bijhorend balverlies ging die andere jonge spits Verhaeghe aan de haal en was onze doelman voor de tweede maal kansloos. 2-0 en boeken toe. Uiteraard zijn er verzachtende omstandigheden: Mathieu Grymonprez en Maarten Bulckaen liepen er niet bij. Het spel van de thuisploeg ligt ons niet want door het vlugge storen op de man in balbezit kregen we nooit de tijd om een bal aan te nemen en/of rond te spelen. Die 2 jonge spitsen staan nooit stil, zijn de eerste verdedigers en dwongen onze jongens steeds weer in de fout. Ten derde is er het veld, ja er is een veld. Allemaal praat voor de vaak zullen ze bij de thuisploeg denken want iedere ploeg speelt het spelletje zoals het hem het beste uitkomt. Van (gezond) agressief voetbal is nog niemand gestorven en de goed leidende ref haalde slechts éénmaal geel boven (voor een speler van ons dan nog). Aan de rust was Pieter Vandenbroucke al in de kleedkamer achtergebleven nadat hij nogal onzacht in aanraking kwam met de betonnen omheining toen hij de bal wilde afschermen maar nog een "zetje" kreeg (hier had je best wel wat voorzichtiger mogen zijn, Bryan). Bovendien verloren we ook nog zijn vervanger Greg Vandeweghe met een serieuze blessure. En even later verliet ook Laurens Coupé trekkebenend het strijdtoneel. Als het tegen zit dan zit het ook tegen. Pas na ruim 80 minuten en bij 2-0 doofde het vuur een beetje bij de thuisploeg wat ons toeliet om de thuisportier ook eens van dichterbij te bekijken. Jordy Bryon kopte op de lat en de terugkaatser werd door Nori Boucherim (proficiat kersverse papa) te slap in de handen van de thuisdoelman gekopt. Dit had de 2-1 moeten zijn. Jordy Bryon knalde nog eens op doel maar de thuisdoelman ging goed plat en ook Dieter Vandamme had nog een goede ingeving maar zijn lob viel net achter de lat. De verdiende zege bleef logischerwijs in Nieuwkerke en het moet al heel raar lopen voor die mannen om hun eindrondeticket nog kwijt te spelen. Na de wedstrijd was er nog een jarige bij de thuisploeg die zijn makkers op taart trakteerde. Ook onze voorzitter en sportief verantwoordelijke kregen een stuk aangeboden. Bijna net zoals bij een echte begrafenis.

Iedere ploeg maakt wel eens een mindere periode door maar de recente puntenoogst (4 op 18) oogt toch bijzonder mager voor een ploeg die zichzelf (terecht) tot eindronde-kandidaat uitriep. En het kan nog altijd hoor, we staan slechts op 3 punten van de vijfde plaats. Kop op jongens, volgende week wacht ons opnieuw een topploeg en herpakken we ons.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Bruneel, Maes, Vandenbroucke (46' Vandeweghe, 60' Declercq), Vandamme, Coupé (64' Peeters), Boucherim, Seynaeve en Bryon. 

Scoorden: 10' Debeuf (1-0) en 47' Verhaeghe Bryan (2-0).

 

2 April - SK WRB - E Hooglede 3-2.

Opdracht volbracht (na veel gebibber en gebeef!!). In de wedstrijd die moest gewonnen worden om nog enigszins in de running te blijven voor een eindrondeticket kwamen we met de schrik vrij. De bezoekers openden de score na een mistasten in onze defensie waardoor Taillieu alleen aan de haal kon en ook propertjes afwerkte voorbij een kansloze Kristof Decruy. Lang konden de bezoekers niet genieten want amper 10 minuten later stond het reeds 2-1.  Nori Boucherim infiltreerde in de zestienmeter, bleef bijzonder rustig en speelde op het geschikte moment Jordy Bryon aan die hoog binnenknalde. Even later ging Dieter Vandamme op avontuur, kwam vrij voor de bezoekende portier maar knalde de bal op diens lichaam waarna Jordy Bryon in de rebound raak trof. Van een ommekeer gesproken. Even later ging Lopes De Macedo aan de haal maar die werd buiten de 16m foutief afgestopt door onze doelman met rood tot gevolg.  Dat dit Kristof net tegen zijn ex-ploeg moet overkomen. Nori Boucherim werd opgeofferd en Wouter Louchaert in doel geposteerd en die hield meteen de vrije trap uit zijn doelvlak. We moesten dus nog een uur met zijn tienen verder. In de eerste tien minuten na de pauze verknoeiden de bezoekers 3 kansen op een rij. Zowel  Vlaemynck,  Lopes De Macedo als Taillieu kwamen in een kansrijke positie maar knalden naast of over doel. Hier kwamen we dus goed weg. En wat gebeurt er dan in voetbal? Juist, het doelpunt valt aan de overkant. Jordy Bryon (wie anders?) profiteerde van een blunder in de bezoekende defensie om de 3-1 binnen te vlammen. Hooglede leek even van slag en hun doelman hield in 2 tijden een afstandspoging van Laurens Coupé uit zijn doelvlak. Hierna waren de bezoekers opnieuw aan zet en kwamen wij niet verder meer als verdedigen en de bal van tijd lukraak te ontzetten. Inderdaad niet echt onze manier van voetballen (en net nu we het eens mochten opnemen tegen een voetballende tegenstrever) maar er was geen andere keuze. En het geluk was deze keer ook aan onze zijde want een vrije trap van Taillieu ging tegen de binnenkant van de doelpaal en zo weer het veld in. Dank U dame fortuna. Eén doelkans kregen we nog toen Laurens Coupé (die een dijk van een wedstrijd speelde) Jordy Bryon vrij voor doel bracht maar deze laatste pal op de goed uitgekomen doelman besloot. Vlaemynck trapte nog een goede mogelijkheid voor Hooglede naast waarna de scheids in een aangeschoten bal een strafschop zag. Hard verdikt maar Lopes De Macedo kende geen genade en faalde niet van op 11 meter. Hierna moest onze jonge doelman Wouter Louchaert nog tweemaal lijf en leden riskeren met 2 sublieme tussenkomsten.  De laatste minuten was het echt pompen of verzuipen maar we overleefden de laatste stormloop. De Macedo ging nog opzichtig neer in de zestien maar werd bestraft voor deze "schwalbe". De gele kaart bleef evenwel achterwege daar waar de uitstekend leidende referee even voordien wel tweemaal geel in petto had voor "tijdswinst" vanwege onze spelers. Lang geleden dat onze jongens nog zo strijdlustig voor de dag kwamen. Als we deze ingesteldheid nog 3 wedstrijden kunnen aanhouden, valt er misschien toch nog een appel uit de kast :-). Tevens van harte proficiat aan de verdiende kampioen FC Poperinge.

Opstelling: Decruy, Degryse, Vandenbroucke, Maes, Bruneel, Vandamme, Coupé (89' Peeters), Boucherim (34' Louchaert), Seynaeve (78' Grymonprez), Bulckaen, Bryon.

Scoorden: 15' Taillieu (0-1), 22', 32' en 57' Jordy Bryon ( 3-1) en 84' De Macedo (pen.3-2).

 

10 april - FC Poperinge - SK WRB 2-1.

Poperinge de hoppestad en kampioen in derde provinciale A, verwelkomde ons onder een stralende lentezon. Onder een matige publieke belangstelling namen wij de beste start en verkeken 2 goede mogelijkheden op een vroeg openingsdoelpunt met telkens Maarten Bulckaen in de hoofdrol. Na hoekschop knalde Maarten pal op het lichaam van een eigen ploegmaat terwijl hij even later niet voorbij de goed uitgekomen thuisportier geraakte. Nori Boucherim zorgde hier voor de assist maar had misschien beter zelf op doel besloten. Halverwege de eerste helft verleenden we voor de zoveelste keer dit seizoen onze welwillende medewerking bij het tot stand komen van een tegendoelpunt. Een terugspeelbal werd door doelman Kristof Decruy tegen het lichaam (arm?) van een fel opzittende en hoog opverende aanvaller geknald waarna het ronde ding in de voor ons verkeerde richting katapulteerde en over de doellijn verdween (1-0). Hierna kreeg de thuisploeg door een slecht functionerende buitenspelval en verkeerd inspelen nog 2 mooie doelkansen. De eerste kans werd hoog over geknald en de tweede kans werd knap gepareerd door Kristof. Na de pauze zochten we opnieuw de voetballende oplossing en werd er behoorlijk gecombineerd. Slap verdedigen leidde evenwel tot een tweede tegentreffer (2-0) waarna het spel stokte en de thuisploeg een zee van ruimte kreeg maar hier ook weinig mee aanving. Jordy Bryon kreeg nog rechtstreeks rood onder neus voor, ja voor wat eigenlijk? De thuisdoelman toonde zich nog alert op pogingen Van Laurens Coupé en opnieuw Maarten Bulckaen waarna Nori Boucherim in de slotminuut na een puike solo voor de eerredder zorgde.

Opstelling: Decruy, Degryse, Seys, Vandenbroucke, Maes (69' Peeters), Vandamme, Coupé, Boucherim, Seynaeve, Bulckaen, Bryon.

Scoorden: 23' Calleeuw (1-0), 60' Vandenbussche (2-0) en 90' Boucherim (2-1).

 

17 april - SK WRB - Davo Westende 3-1.

Na amper 30 seconden spelen begon Dieter Vandamme aan een indrukwekkende slalom doorheen de bezoekende defensie maar knalde pal op de uitgekomen doelman. Even later profiteerde Jordy Bryon bijna van een slecht ontzetten in de bezoekende defensie maar hij vond geen geschikt aanspeelpunt en weg was ook de tweede reuzenkans. Omstreeks het kwartier imiteerde bezoeker Thomas Vanbroeck het huzarenstukje van Dieter Vandamme aan de overkant, hij dribbelde de ganse verdediging en legde de bal in het mandje achter de kansloze Wouter Louchaert (0-1). Even later kwam de bezoekende topscorer Reunbroeck oog in oog met onze jonge doelman maar Wouter bleek ditmaal de sterkste en behoedde ons van de 0-2. De logische gelijkmaker viel op het halfuur toen Nori Boucherim zijn technisch vernuft demonstreerde met een schitterende dribbel doorheen de defensie. De doelman wist de poging nog af te weren maar wie staat er dan altijd op de goede plaats om af te ronden? Juist, Jordy Bryon. Meteen het 16de doelpunt voor onze topscorer. En daar zal het bij blijven want Jordy liep na een iets te enthousiaste tackle tegen zijn fatale 3de gele kaart aan. Net voor rusten liet Reunbroeck zich nogmaal opmerken toen hij onze doelman omspeelde maar vanuit een scherpe hoek op het doelkader knalde. Na de pauze was het eerste doelgevaar meteen goed voor de 2-1. Na een bikkelharde blokkage op het middenveld kwam de bal met wat geluk bij de vrijstaande Nori Boucherim en die schoot overhoeks raak. Onze jongens domineerden de rest van de tweede helft en Westende had duidelijk zijn beste pijlen in de eerste helft verschoten. Het verlossende derde doelpunt viel pas in de slotfase toen Nori Boucherim opnieuw een solo opzette en ook keurig afwerkte. Nori werd nog een applausvervanging gegund en jeugdspeler Olivier Dejonghe mocht de laatste minuten vol maken. Sterke leiding van Wouter Bardyn. Die mogen ze nog een keer sturen :-) .

Opstelling: Louchaert, Degryse, Seys, Peeters, Vandenbroucke, Vandamme, Coupé, Boucherim (89' Dejonghe), Bulckaen, Seynaeve (66' Grymonprez), Bryon (80' Vandeweghe).

Scoorden: 14' Vanbroeck Thomas (0-1), 29' Bryon (1-1), 53' en 88' Boucherim (2-1 en 3-1).

 

   1 mei - WS Houthulst - SK WRB 2-3.

Mits een mirakel (verlies van Hooglede en Nieuwpoort) en eigen winst had Houthulst nog een kans op eindronde deelname. Maar door de vlotte winst van Hooglede op zaterdag verloor deze derby reeds op voorhand zijn laatste beetje spankracht. De geblesseerden PJ Bruneel en Kristof Decruy en de geschorste Jordy Bryon liepen er niet bij terwijl Koen Maes in de opwarming uitviel. De thuisploeg nam de beste start en kreeg ook 2 niet te missen doelkansen voor de voeten maar de afwerking sloeg nergens op. Al moet gezegd dat onze jonge doelman Wouter Louchaert bij de tweede poging alle geluk van de wereld aan zijn zijde had en de bal eigenlijk uit zijn doelvlak hield zonder het te weten. Hierna staken ook wij eens de neus aan het venster met pogingen van Nori Boucherim en Mathieu Grymonprez. Het keerpunt van de wedstrijd kwam er net voor rusten. Een thuisspeler beroerde de bal met de hand in de zestien met een logische strafschop tot gevolg. Andy Degryse trapt koeltjes binnen maar de scheids laat (terecht) hernemen. Maar ook bij de tweede poging gaat de bal even keurig binnen (0-1). Nog geen minuut later onderschept de thuislibero (en laatste verdediger op dat moment) de bal met de hand en krijgt hiervoor prompt rood onder de neus. Het reglement kan soms onverbiddelijk zijn. De kwieke plaatselijke pocketspits krijgt het hierdoor zo op de heupen dat hij bij het eerstvolgende duel meer oog heeft voor de kaak van Dieter Vandamme dan voor de bal. Hij mag zich gelukkig prijzen voor deze onbezonnen reactie slechts geel te krijgen. Onmiddellijk na de pauze toont de thuisploeg dat ze nog niet uitgeteld is en komt direct gevaarlijk opzetten. Na een dekkingsfout in onze defensie komt Houthulst na hoekschop ook verdiend langszij (1-1). Lang duurt de vreugde evenwel niet want Jochen Seynaeve bedient knap Mathieu Grymonprez die krachtig binnenkopt (1-2). Nog even later lijkt de wedstrijd gespeeld wanneer Jochen Seynaeve in de zestien aangetikt wordt en de bal opnieuw op de stip gaat. Kolfje naar de hand van Andy Degryse en opnieuw heeft de thuisportier geen schijn van een kans (1-3). Na een vrije trap van Soetaert mist Andy volledig zijn interventie en doet de bal in eigen doel afwijken (2-3). Zo blijft Andy zich in de kijker spelen en blijft de spanning in de partij maar hoe de thuisploeg ook zijn best doet onze doelman echt bedreigen zit er niet meer in. In de slotfase liet Gregory Vandeweghe zich nog vangen aan een niet zo propere "actie" van een thuisspeler waarna zijn natrapbeweging hem een rode kaart oplevert. Door deze overwinning eindigen we het seizoen alsnog als zesde met 50 punten. Toch blijven we met een wrang gevoel achter want de ambitie lag toch net iets hoger.

Opstelling: Louchaert, Degryse, Seys, Vandenbroucke, Peeters, Vandamme, Coupé, Boucherim, Seynaeve, Bulckaen (62' Vandeweghe), Grymonprez (85' Declercq). Reservedoelman Laurens Reynaert bleef op de bank.

Scoorden: 41' Degryse (pen 0-1), 50' Waeyaert (1-1), 55' Grymonprez (1-2), 62' Degryse (pen 1-3) en 77' Degryse (2-3 owngoal).

 

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK