Wedstrijdverslagen

28 april 2013 - Reserven-C - EVC Beselare A 0-5.

De laatste wedstrijd beloofde een moeilijke klus te worden want de Beselaarse beloften stonden bovenin geklasseerd. De alom gekende fuif op de Wildeman is ook niet echt bevorderlijk voor de goede gang van zaken. Onmiddellijk gevolg hiervan was dat veldspeler Jonas Devoldere in doel verscheen. Met twee doelpunten in de eerste helft en drie in de tweede helft zetten de bezoekers een droge 0-5 score op het bord. Hiertegenover waren de meldenswaardige fases van SK WRB beperkt en te herleiden tot  een handvol. Er was een goede uitbraak van Ruben Hoornaert die ten onrechte afgevlagd werd voor buitenspel. Er was het sterke verdedigende werk van Henk Borra, een verdienstelijke poging op doel van Marijn Demeulenaere en een doorgebroken Henk Borra  die echter onfortuinlijk naast besloot daar waar hij had moeten afleggen op de  vrijstaande en beter geplaatste Lucas Dewilde. Omstreeks het uur kreeg Gianni Demoen zijn tweede gele kaart voor protest zodat we met zijn tienen verder moesten. Van toen af aan werd het alleen maar moeilijker en moeilijker voor onze jongens. Toch moet gezegd dat wanneer de gelegenheid zich voordeed we er probeerden uit te komen. Matthys Vanrapenbusch bracht enerzijds rust bij balbezit maar dit stond terzelfdertijd de snelle omschakeling in de weg. Moeilijke keuze. Zo eindigde het eerste seizoen van de C-reserven in mineur maar niet getreurd want volgend jaar doen we beter.

 

24 maart 13 - Brielen Sport - Reserves-C 5-0. 

Deze keer geen sneeuw maar er moest wel gespeeld worden in de ijzige kou. De wedstrijd begon in mineur want reeds na 30 sec stond het 1-0. Nadat er werd afgetrapt door de thuisploeg legde niemand van Westrozebeke de oprukkende speler iets in de weg. Deze schoot dan ook simpelweg binnen. De SK jongens hadden het vervolgens moeilijk om een degelijke aanval op te zetten. Brielen had veldoverwicht en bracht ook het betere voetbal. Het duurde wel nog tot de 25°minuut vooraleer de 2-0 werd binnen getrapt. Daarna kregen we toch een paar acties van Westrozebeke maar met weinig doelgevaar. Toch één gevaarlijk standje voor doel van Brielen te melden toen een pass van Gianni Demoen bij Enea Ceka kwam; deze laatste worstelde zich voorbij zijn verdedigers tot aan de doellijn aan de linkerkant en legde vervolgens de bal heel mooi centraal terug. Helaas was niemand van Westrozebeke gevolgd om binnen te leggen want dit was toch een open kans. In plaats van de aansluitingstreffer voor Westrozebeke, werd het echter bij de daaropvolgende tegenaanval 3-0, meteen ook de russtand. Tijdens de tweede helft kwam Westrozebeke iets steviger op het veld. Er werden nu wel duels gewonnen en de tegenstrever werd zowaar op eigen heft geduwd. Brielen beperkte zich vooral tijdens de eerste 20 min van de tweede helft tot uitbreken wanneer het kon. De betere kansen waren tijdens het eerste half uur van de tweede helft voor Westrozebeke met sterk werkvoetbal van Henk Borra en met de betere doelpogingen van Gianni Demoen, Enea Ceka en Marijn Demeulenaere. Telkens zat er te weining kracht achter of verhinderde de stevige en sterk keepende thuisdoelman een doelpunt. Het was integendeel de thuisploeg die op een snelle uitbraak de 4-0 scoorde. Stilaan werd Westrozebeke moe en kort voor het einde van de wedstrijd werd nog de 5-0 score op het bord gezet. Dit Brielen was vandaag te sterk voor de C-reserven van Westrozebeke.

 

24 feb 13 - SK Zillebeke - Reserven-C 0-5.

Des morgens in de vroegte leek de onverwachte sneeuwval voetballen onmogelijk te maken. Dit was evenwel zonder de enthousiaste sneeuwruimers van Zillebeke gerekend die de lijnen keurig zichtbaar maakten. De harde ondergrond en het fijne laagje sneeuw zorgden niettemin voor heel wat aanpassingsproblemen bij de spelers. Tijdens het eerste kwartier was het voetbal van povere kwaliteit waarbij de thuisploeg zich zowaar het best aanpaste. Veel doelgevaar bracht dit evenwel niet teweeg. Het was daarentegen Davy Cappelle die Westrozebeke op 0-1 bracht toen hij een aarzelende verdediger te vlug af was en met een knappe lobbal raak trof. Enkele minuten voor de rust kon Henk Borra dan alleen op doel af gaan maar besloot de kans onbegrijpelijk naast  De gladheid van het terrein zal er wel voor iets tussen gezeten hebben. Een minuut later moet het echter altijd  1-1 staan maar de aanvaller van dienst bij Zillebeke laat de reuze kans liggen. Missen was hier moeilijker dan het doelpunt te maken. We gaan de rust in met 0-1.

Westrozebeke start de tweede helft met drie nieuwe spelers: Gianni Demoen, Angelo Ostyn en Enea Ceka komen het veld op en na vijf minuten in de tweede helft wordt ook Lucas Dewilde - die een heel degelijke tweede helft speelde - ingebracht. De twee ploegen houden elkaar nog even in evenwicht maar eenmaal de invallers goed en wel gerodeerd zijn, nemen wij duidelijk de bovenhand. Enea laat zien dat hij ook op harde en besneeuwde ondergrond sterk aan de bal is en Henk Borra heerst nu over het middenveld. Davy strooit intusssen met kruiselingse diepte passes. Het overwicht resulteert in het tweede kwartier in een doelpunt van Henk (0-2) en één van Enea (0-3). Zillebeke zakt nu steeds verder en dieper weg. Na een mooi opgezette actie van Gianni Demoen toont Enea zich niet egoïstisch en legt mooi af op Marijn Demeulenaere die keurig afwerkt (0-4). Marijn groeit  stillaan terug naar zijn vroegere  vormpeil. Kort voor affluiten is het Enea zelf die voor de forfait cijfers zorgt. 

 

17 feb 13 - Reserven-C - SV Moorslede 0-4.

 

2 dec 12 - Reserven-C - Toek Menen 5-0 FF.

 

25 nov 12 - Reserven C - BS Geluveld 2-2.

Westrozebeke vat de wedstrijd aan in een sterk gewijzigde opstelling met Gianni Demoen en Matthys Vanrapenbusch in de spits en met Henk Borra en Marijn Demeulenaere centraal in het midden. Ondanks het feit dat Westrozebeke de wedstrijd start met windnadeel en naar boven dient te spelen, neemt het de wedstrijd onmiddellijk in handen. Reeds in de zevende minuut krijgen we een goede kans na een actie van Matthys die kan afleggen voor Gianni die evenwel in het zijnet besluit.  Westrozebeke blijft doorlopend de betere ploeg met oa kansen voor Marijn en voor Davy maar die kunnen niet afgewerkt worden. Geluveld laat in het eerste half uur ondanks hun windvoordeel weinig of niets zien. En dan zijn ze daar plots toch. Een doorbraak op rechts kan niet of maar half gestuit worden na een misverstand tussen Laurens en Felix. Er volgt een strakke voorzet die door de linkerspits van Geluveld heel diep in rechterhoek binnen getrapt worden. Het laatste kwartier van de eerste helft gebeurt er verder nog weinig. Westrozebeke moet een beetje bekomen van het onverwachte tegendoelpunt en Geluveld vervalt na het doelpunt terug in zijn spel van het eerste half uur. Op slag van rusten krijgen we dan opnieuw een fout in de verdediging van Westrozebeke. Niels, die de bal veroverd heeft op links, geeft een pass naar Joran die alleen staat centraal. Joran verslikt zich in de bal en de goed oplettende aanvaller van Geluveld kan alleen op Wouter af. Betrokken speler maakt het ook af met een bal die opnieuw diep in de hoek gaat. Zo staat het aan de rust 0-2 terwijl Geluveld niets heeft laten zien.

De tweede helft neemt Westrozbeke nog meer dan in de eerste helft de bovenhand (windvoordeel en naar beneden spelen). De druk wordt opgevoerd. Het leidt al snel tot succes. Na een dieptepass van Henk kan Gianni alleen op doel af en werkt netjes af. De druk blijft aanhouden en nauwelijks 7 minuten later kan Marijn (met een beetje hulp van een tegenstander) de 2-2 op het bord zetten. Er blijft nog ruim een half uur over om op zoek te gaan naar de winning goal. Westrozebeke doet er alles aan terwijl Geluveld, buiten stug verdedigen, niets of weinig laat zien. Westrozebeke krijgt dan ook verschillende kansen met oa pogingen van Henk, Gianni, Matthys en Davy. Telkens gaat er iets mis; ofwel gaat de bal voorlangs ofwel staat de keeper op de goede plaats en voor de rest doet het doelhout zijn werk. De scheidsrechter speelt ook nog mee door een foutieve ingreep op Jerome, net voor of net binnen de grote rechthoek, buiten de rechthoek te leggen en te vergeten een kaart te trekken. De kleur hoeven we er niet bij te vertellen wetende dat Jerome zonder de fout alleen voor de doelman zou gekomen zijn. Stilaan tikken de minuten weg en de druk van Westrozebeke neemt af. Geluveld komt zelfs nu niet opzetten. Uiteindelijk blijft het bij 2-2. De jongens van trainer Freddy zijn blij met het punt maar toch is iedereen ervan overtuigd dat dit een overwinning had moeten zijn.

 

18 nov 12 - Sparta Dikkebus - Reserven-C 3-1.

Het commentaar omtrent de eerste helft kunnen we beperken tot de vaststelling dat Dikkebus de voeten aanveegde met Westrozebeke, dat het aan de rust 3-0 stond en dat de stand gerust dubbel zo hoog had kunnen zijn.  SK WRB bracht er niks van terecht maar kreeg desondanks één grote kans net voor de rust. Gianni Demoen werd mooi werd vrijgespeeld met een liftballetje van Enea Ceka maar de bal ging niet tegen de netten. Begin tweede helft werd langs weerzijden pover voetbal geserveerd waarna SK WRB een  verdediger opofferde om het middenveld te versterken en zo beter de aanval te ondersteunen. Vanaf dan kwamen onze reserven beter in de wedstrijd, ook al omdat Dikkebus niet direct een antwoord had op onze gewijzigde veldbezetting. We waren nu duidelijk meer in balbezit en er werden ook een aantal kansen gecreëerd. Maar het gebrek aan trefzekerheid leek al weer snel de bovenhand te halen en het doelkader deed de rest. Zo besloot Jerome Deleu op de paal en leverde ook een mislukte omhaal af. Jonas Devoldere kreeg een paar schietkansen maar zijn pogingen misten duidelijk kracht. Zelfs wanneer Jonas omstreeks minuut 25 alleen op de doelman mocht afgaan, kreeg hij de bal niet in het doel. Uiteindelijk lukten we dan toch een tegentreffer toen Davy Cappelle zijn poging onder de doelman door zag gaan. Davy had toen wel al enkele pogingen nipt naast zien gaan. Tussendoor had Dikkebus op de counter ook al flink wat grote doelkansen verkwanseld. Zo geraakte de energie op en doofde de wedstrijd uit. Eindstand 3-1 waarbij de C-reserven van Westrozebeke dringend op zoek moeten naar puntengewin.

 

11 nov 12 - Reserves-C - Brielen Sport 1-4.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verlopen duidelijk in het voordeel van onze jongens. We zijn het meest in balbezit en komen enkele malen in de buurt van de bezoekende doelman. De voetbal goden staan echter niet aan de kant van Westrozebeke als in de 7° minuut een schot van Shawn Slambrouck van op 20 meter net over de keeper gaat maar helaas de deklat treft. Dit had de 1-0 kunnen zijn en het zou op dat ogenblik niet onverdiend geweest zijn maar niet dus. Brielen is nu precies wakker geschoten en duwt het pedaal wat dieper in. Nu komen de kansen voor Brielen maar voorlopig ook zonder resultaat. Westrozebeke moet terug en een redding van Wouter in de 13° minuut is hard nodig op een plaatsballetje van een Bezoekende spits.  Tussen minuut 20 en minuut 30 voert Brielen de druk nog verder op. Westrozebeke kreunt en begeeft twee maal; in de 22° minuut en de 28° minuut en telkenmale krijgen de aanvallers van Brielen te veel tijd en ruimte van onze verdedigers. Het laatste kwartier van de eerste helft neemt Brielen wat gas terug en komt SK WRB terug in de wedstrijd. De rust wordt bereikt met een 0-2 stand.

Na de rust laat Brielen duidelijk merken dat ze er snel komaf mee willen maken. In de 5°min kan Wouter een voorzet van op rechts net niet meer beroeren en kan de goed gevolgde aanvaller heel eenvoudig binnen duwen. Wedstrijd gespeeld! Brielen laat nu het initiatief aan ons maar de kansen zijn schaars. De grootste kans is integendeel opnieuw voor Brielen maar keeper Wouter demonstreert zijn talent. De wedstrijd sleept zich nu stilaan naar zijn einde. Toch worden we in de laatste vijf minuten nog verwend met twee doelpunten. In minuut 40 kan Davy Cappelle de eerredder scoren op een voorzet van Shawn. Enkele minuten later scoort Brielen nog een vierde keer en brengt daarmee de eindstand op 1-4.

 

28 okt 12 - Reserven C - FC Passendale B 2-5.

De wedstrijd kent een ideale start voor Westrozebeke want al na 3 minuten staat het 1-0. Enea Ceka krijgt de bal toegespeeld, schakelt een tweetal verdedigers van Passendale uit en legt vervolgens de bal netjes in de voeten van Gianni Demoen die de bal mooi in de kortste hoek binnen trapt. De vreugde is echter van korte duur want nog in het eerste kwartier scoort Passendale twee keer tegen; het eerste doelpunt weliswaar met een beetje meeval na een afgeweken bal op het been van een Westrozebeekse verdediger. Na dit eerste kwartier evolueert het spel naar het middenveld met weliswaar overwicht voor Passendale maar zonder doelkansen die Wouter echt in verlegenheid brengen. De sterke verdedigende prestatie van Joran Demeulenaere speelt hier in ook een belangrijke rol. De rust wordt bereikt met een 1-2 voorsprong voor de bezoekers. Na de rust komt Passendale terug sterk opzetten maar enkele gevaarlijke doelpogingen worden gepareerd door thuisdoelman Wouter Louchaert. Net toen Passendale aan het terugvallen was, slagen ze er dan toch in een derde keer te scoren na onzorgvuldig verdedigend werk van Westrozebeke. Na dit derde doelpunt kruipt Passendale terug en laat het voetballen meer aan Westrozebeke. Zoals echter al zo dikwijls tijdens dit seizoen kan Westrozebeke tijdens zijn betere periode geen zware druk zetten op de bezoekende verdediging en ook geen gevaarlijke kansen creëren. Een kwartier voor het einde lukt het dan toch. Op een hoge bal steekt Jerome Deleu boven iedereen uit en zijn lichte kopbal gaat hoog in de rechterbovenhoek buiten bereik van de bezoekende doelman Kristof Decruy binnen. Westrozebeke trekt nu nog alle reisters open; een verdediger wordt gewisseld voor een extra aanvallende middenvelder en libero Niels Devoldere schuift ook nog geregeld mee naar voor. Dergelijke speelwijze heeft maar twee mogelijkheden ofwel luk je de derde treffer en sleep je een gelijkspel in de wacht ofwel krijg je op tegenaanval het deksel op de neus. Dit laatste was helaas het geval voor Westrozebeke want in de laatste tien minuten scoort Passendale nog twee keer wat de eindstand op 2-5 brengt.

 

21 okt 12 - FC Passendale A - Reserven-C 4-1.

De eerste helft van deze wedstrijd is in drie fases in te delen: Passendale start offensief aan de  wedstrijd en duwt Westrozebeke gedurende de eerste tien minuten van de wedstrijd terug op eigen helft met enkele kansen tot gevolg maar Wouter is paraat. Tijdens de volgende 20 minuten herstelt Westrozebeke duidelijk het evenwicht met Henk Borra en Jeroen Wyseur het meest aan de bal. De rechterflank waar Davy Cappelle opereert, wordt echter veel te weinig in het spel betrokken. Westrozebeke creëert  tijdens deze betere fase echter te weinig doelgevaar om een bedreiging te vormen voor de keeper van Passendale. Het laatste kwartier van de eerste helft is volledig voor Passendale en daarin scoren ze helaas drie keer na twee keer dom balverlies bij Westrozebeke en een strafschopfout van Jonas Devoldere. De centrale spits van Passendale kan tijdens dit kwartier zijn grote waarde voor het team van Passendale bewijzen door in nagenoeg alle acties betrokken te zijn en zelf ook te scoren. Ruststand: 3-0

In de tweede helft zakt het tempo bij beide ploegen. Westrozebeke heeft  een herschikking doorgevoerd met Joran Demeulenaere nu op de links achter, Enea Ceka op de links midden en Jerome Deleu als tweede volwaardige spits. Toch is het Passendale dat rond het kwartier een vierde keer scoort. Daarna wordt de wedstrijd enigszins bitsiger. De scheidsrechter zwaait met gele kaarten en dreigt de controle te verliezen. Resultaat is een tweede gele kaart met uitsluiting voor Henk Borra van Westrozebeke. Na een tiental minuten wordt alles terug rustig. Westrozebeke grendelt zoveel mogelijk alles af in een poging een oplopende score te vermijden. Doelgevaar creëren wordt daardoor nog moeilijker. Toch zijn de beste kansen in het laatste kwartier zowaar voor Westrozebeke; één grote kans kan net niet afgewerkt worden door de naar voor geschoven Jonas Devoldere. Vijf minuten voor tijd komt een lange voorzet van Enea vanop links deze keer wel aan bij Davy Cappelle die beheerst voorbij de doelman schuift en zo de 4-1 eindstand vastlegt.

 

14 okt - Reserven-C - SK Zillebeke 5-0.

Doordat Niels en Xavier zelfs hun kat niet zonden was het puzzelen in de verdediging. Daarom opteerden Danny, Gino en Dimi om man op man te gaan spelen en het mannetje meer in het middenveld optimaal proberen te benutten. Dit lukte meteen, maar de passing was te slordig om de bezoekende verdediging te doen wankelen en ook de afwerking liet het bij velen afweten. Toch deden we in de eerste helft de netten 3 maal trillen via Davy, Enea en Gianni Demoen. Over de vele gemiste kansen wil ik het niet hebben. Bij de rust was gerust een 7-0 score mogelijk geweest. Enea, Laurens en vooral Gianni D. lieten 100% kansen liggen. Het eerste kwartier van de tweede helft was een regelrechte ramp. Ongeconcentreerd, egoïsme en vooral het niet meer opknappen van de eigen taken. Gelukkig voor ons stond Wouter op een heel hoog niveau te keepen. Hij ranselde tot 3 maal toe een gemaakt doelpunt uit zijn doel en tussendoor stopte hij nog een strafschop. Toen vond Davy het welletjes en scoorde nog 2 maal. Daarna kregen beide ploegen nog heel wat kansen, maar beide doelmannen lieten zich niet meer passeren.

Spelers: Wouter, Joran, Shawn, Jonas, Jeroen, Mathijs, Gianni D., Enea, Davy, Laurens, Angelo, Jerome, Gianni F.

 

7 okt 12 - SV Moorslede - Reserven-C 3-1.

Met Moorslede dient zich de derde topper op rij aan voor de jonge reserven van Westrozebeke. Trainer Freddy is duidelijk niet gekomen om met open deuren te spelen. Toch loopt het al mis in de 5° want dan komt Moorslede al op 1-0 wat niet veel goeds voorspelt. Westrozebeke wil zich echter niet zomaar opzij laten zetten. Ze proberen met een sterk verdedigende opstelling Moorslede te beletten om echt goed in hun spel te komen. Als de gelegenheid zich voordoet, proberen ze toch snel en goed eruit te komen. In de 20 ° minuut rendeert dit want dan wordt Enea de diepte ingestuurd. Hij omspeelt de laatste tegenstander en plaatst beheerst de bal in de netten. Dit slaat Moorslede even uit zijn evenwicht maar niet voor lang. In de 28° minuut slaan ze terug toe en wordt het 2-1. In het laatste kwartier van de 1° helft heeft Moorslede veldoverwicht en creëert nog enkele goede kansen maar telkens staat een verdediger in de weg of staat Wouter op de juiste plaats. Westrozebeke krijgt echter ook twee heel goede kansen met Gianni Demoen in de 35°minuut die jammerlijk pal op de keeper besluit en met Henk Borra in de 42° minuut wiens schot gepareerd wordt door de thuisdoelman. Er wordt gerust met een 2-1 stand. De kwaliteit van het spel in de tweede helft ligt duidelijk lager dan in de eerste helft; bij Westrozebeke vooral omdat al heel wat energie verbruikt werd. Moorslede heeft doorlopend veldoverwicht en voetbalt toch de betere kansen bijeen. Toch valt er ook nog een kans te noteren voor Westrozebeke met een open schietkans voor Jeroen Wyseur in de 73° minuut. Zijn schot gaat echter hoog over. Een vijftal minuten later zet Moorslede een mooie aanval op en speelt daarbij de Westrozebeekse verdediging uit verband. De aanval wordt afgerond met hun derde doelpunt. Westrozebeke probeert daarna nog wel aan te dringen maar echte doelkansen komen er niet meer waardoor de wedstrijd op een 3-1 eindstand eindigt. Toch mag Westrozebeke terug kijken op een goede wedstrijd tegen de potentiële titelkandidaat Moorslede.

 

30 sep 12 - Reserven C -  Jespo Comines-Warneton 0-4.

Onze jonge reserven beginnen goed aan deze wedstrijd. Na het openingskwartier mag zelfs gezegd worden dat SK Westrozebeke licht veldoverwicht realiseert. Het moeilijke punt blijft echter kansen creëren en de druk op de tegenstander opvoeren in de zone van de waarheid. De verdediging van Comines staat daarenboven heel geconcentreerd en met een sterke organisatie te spelen. Je kan zo zien dat daar heel wat ervaring aanwezig is. Voor de rest imponeert de huidige leider in de reeks niet. Een logische 0-0 ruststand is er het gevolg van.

De tweede helft ziet er totaal anders uit. Reeds na 8 minuten slaat Comines toe na een kleine aarzeling in de verdediging van SK Westrozebeke en de 0-1 is een feit. Kort daarna toont keeper Wouter nog eens zijn klasse door een schot van op zo'n 15 meter, loepzuiver in de winkelhaak, uit zijn doel te ranselen. Het mag echter niet baten want de hoepschop die daarop volgt, gaat over iedereen heen maar een speler van Comines die op de doellijn staat, kan de bal terug in het spel brengen en zijn medespeler heeft de bal maar binnen te leggen. Nog enkele minuten later staat zelfs de 0-3 op bord. Westrozebeke herpakt zich daarna enigszins (of Comines vindt het al welletjes??). Het evenwicht wordt een beetje hersteld wat misschien te positief uitgedrukt is. Westrozebeke kan geen echte vuist maken en stilaan raken de tanks leeg. Na een niet goed uitgevoerde butenspel val kan Comines  een 7-tal minuten voor affluiten nog een vierde keer scoren. De eindstand wordt aldus 0-4 wat op basis van de goede eerste helft overdreven lijkt maar het gevolg is van een tweede helft waarin Comines duidelijk sterker was dan Westrozebeke

 

23 sep 12 - SC Zonnebeke - Reserven C 4-1. 

Goede wedstrijd van onze jonge gasten tegen een sterk en vooral ervaren Zonnebeke (met verscheidene spelers die al jaren deel uitmaken van de eerste ploeg). De 1-0 ruststand was zeker verdiend te noemen. In de tweede helft bleven we vanuit een ijzersterke organisatie spelen en rekenden op die ene kans. Na de 2-0 konden we tegen scoren via de onvermijdelijke Enea. Het tempo bleef hoog en er werd steeds voor de voetballende oplossing zoeken. 10 minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een betwistbare penalty na tussenkomst van Joran en liep Niels ongelukkig tegen zijn tweede gele kaart aan. Deze strafschop werd echter gemist. We gingen nu man op man spelen en dit werd 3 minuten later genadeloos afgestraft. In de slotfase legde de thuisploeg de overdreven 4-1 score vast. Toch mogen onze jongens op een geslaagde wedstrijd terugkijken.

Spelers: Wouter, Niels, Xavier, Joran, Davy, Shawn, Matthijs, Jeroen, Gianni, Enea, Marijn, Laurens, Angelo, Felix, Jerome

 

16 sep 12  - Reserven C - VK Dadizele 1-0.

Dadizele begint iets  gretiger aan de wedstrijd en slaagt erin om tijdens de eerste tien minuten Westrozebeke op eigen helft terug te dringen zonder evenwel doelgevaar te creëren. Daarna neemt Westrozebeke de bovenhand onder impuls van de twee centrale middenvelders. De kansen blijven evenwel beperkt of zijn makkelijk te pakken voor de bezoekende doelman. Rond het half uur is het toch zover; Matthias Vandewalle wordt op rechts de diepte ingestuurd. Hij zet een paar tegenstanders in de wind en kan uiteindelijk de 1-0 binnen leggen. Daarna blijft Westrozebeke nog een tiental minuten nadrukkelijk zoeken naar een tweede treffer maar die komt er niet. De laatste vijf minuten van de eerste helft zijn terug voor Dadizele maar keeper Wouter geeft geen krimp als hij al bedreigt wordt. Er wordt gerust met 1-0.

Tijdens de eerste 20 minuten van de tweede helft probeert Westrozebeke terug om de bal het werk te laten doen. Er worden enkele kansen gecreëerd waarbij oa een verrassend afstandschot van Lucas Dewilde dat maar rakelings over gaat. De dreiging voor de bezoekende keeper neemt echter zienderogen af. Dadizele voelt dat de tegenstander op het tandvlees zit en neemt over. Het laatste kwartier van de wedstrijd zijn ze dan ook de betere ploeg. Ze knoeien echter te veel met de kansen of ze stoten op de stugge verdediging van Westrozebeke die hulp krijgt van enkele terugvallende middenvelders. Uiteindelijk verliest Dadizele de partij met het kleinste verschil.

 

9 sep 12  - Sparta Kruiseke - Reserven C 4-1

2 sep 12 - Reserven C - EVC Beselare 3-2.

SK Westrozebeke telt voor het eerst een tweede reserve ploeg in zijn rangen. We kunnen gerust spreken van de jonge reserven want de spelersgroep bestaat voornamelijk uit de juniores van vorig seizoen. De eerste wedstrijd tegen Beselare  werd enthousiast aangevat. Tijdens het eerste half uur van de wedstrijd is er veel middenveld spel te zien maar uitgesproken kansen blijven uit aan beide kanten. Het spel gaat goed over en weer maar pas in het laatste kwartier van de eerste helft beginnen er kansen te komen langs weerskanten zij het dan de betere voor onze jongens maar de visieren staan nog niet op scherp. De logische ruststand is dan ook 0-0.  De tweede helft begint slecht voor SK Westrozebeke want bij het eerst schot op doel vanwege Beselare gaat de bal net over keeper Wouter binnen. Westrozebeke moet dan gaan komen maar het lukt allemaal niet zo goed en als er al eens een uitbraak komt, dan loopt het steeds verkeerd bij de laatste pass. Met nog ongeveer 20 minuten te gaan, gaat Westrozebeke meer risico's nemen door oa Jonas Devoldere meer naar voor te schuiven. Stilaan begint het grote veld ook in de kleren te kruipen. Beselare blijft echter gedisciplineerd verdedigen. Toch rendeert de meer aanvalgerichte aanpak want een goed kwartier voor het einde kan Davy Cappelle een individuele actie afronden en staat het 1-1. Vanaf nu krijgt Westrozebeke vleugels. In de volgende 10 minuten wordt scoren plots wel mogelijk; Joran  Demeulenaere en Jonas Devoldere zetten de 2-1 en de 3-1 op het bord. Kort voor het einde van de wedstrijd kan Beselare toch nog tegen scoren na concentratieverlies in de verdediging van SK. De eerste competitie match eindigt zo op een 3-2 overwinning.

 

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK