Wedstrijdverslagen

21 feb 2015 – E Hooglede – U15 2-3.

Voor de derde keer dit seizoen vond de burenstrijd tegen Hooglede plaats. Elk van ons kon tot nu in dit onderlinge duel 1 keer winnen. Wie werd het deze keer? 

de bezoekers namen de match meteen in handen en na amper 3 minuten spelen had Stakys al het kader geviseerd en werd er een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Toch bleven we aanvallen en de kansen stapelden zich op. Edward kon oververdiend de score openen nadat hij de volledige verdediging oprolde en onhoudbaar binnenknalde. Niet veel later werd een prachtactie via Servaas en Yentl in doel geknald via Milo. Maar de scheids had opnieuw buitenspel gezien. Iets te ver af voor ons om daar over te oordelen. Toch was het niet veel later toch raak toen Stakys een individuele actie mooi afrondde. Hooglede kwam moeilijk in de match maar scoorde vlak voor de korte pauze bijna tegen. Doelman Glenn had wat geluk toen de bal via zijn handen tegen de paal botste. Net na de pauze scoorden we opnieuw. Deze keer via een mooi afstandsschot van Junior. Een onverhoopte, maar wel oververdiende 0-3 stond op het bord. Toch prikte Hooglede meteen tegen toen een kopbal in de verste hoek belandde. We kropen achteruit en kwamen niet meer aan voetballen toe. Het was vaak hollen achter een ongrijpbare bal maar tot grote kansen kwam Hooglede niet. 

De tweede helft bleef bij hetzelfde spelbeeld. Wij loerden op de counter en zakten verder en verder terug. Gelukkig had Stakys een superdag. Yentl kon de match beslissen, na opnieuw een fantastische actie van Stakys, maar knalde op de keeper. Ook Glenn deed meer dan zijn werk, maar echt grote kansen kwamen er niet. Toch kwam de thuisploeg aan de aansluitingstreffer toen hun spits, volledig vrijstaand, kon scoren. Het kon nog alle kanten uit. Wij bleven ons kranig verdedigen en Hooglede zocht de aanval. Gelukkig voor ons kwam hun laatste pas er niet uit, ook de verdienste van mijn volledige verdediging. In de laatste 20 minuten bleef het een derby op het hardst van de snee. Er werd gevochten voor iedere morzel grond. Fysiek gingen beide ploegen diep in hun reserves. Maar plooien deden we niet. Mooi voetbal en grote kansen kwamen er niet, maar de spanning maakte veel goed. Stakys had nog de kans om de match 5 minuten voor tijd te beslissen. Hij knalde onbesuisd naast, terwijl Cassie alleen voor doel stond. Enkele corners later hoorden we laatste fluitsignaal en was de vreugde enorm. 

De eerste 20 minuten waren perfect. Voetbal van heel hoog niveau. Daarna zakte Edward wat te veel in en Stakys speelde meer als derde spits. Daarom kregen we geen poot meer aan de grond op het middenveld. Door de vele afwezigen was het moeilijk om dit op te vangen. Gelukkig keert Ibe volgende week terug na 3 weken afwezigheid, daardoor hebben we wat meer wisselmogelijkheden. De fysieke paraatheid van mijn jonge (6 U13 spelers) is fantastisch. Hooglede speelden met enkele “vedetten”, terwijl bij ons het teambelang primeerde. Daar zat het verschil en daarom kunnen we zeggen dat we verdiend deze zege boekten. Doe zo verder en er komen nog heel wat mooie voetbalmomenten. 

Spelers: Glenn, Yoran, Victor, Jeannot, Louis, Edward, Stakys, Junior, Servaas, Milo, Yentl, Cassie

 

14 feb 2015 - U15 – SC Oostrozebeke 5-3.

Ibe (skireis), Rowald (blessure), Cassie (medische reden) en Servaas (familiale reden) waren er niet bij. Keany van SK Staden en verloren zoon Glenn depanneerden onze ploeg. 

Na de 2 pandoeringen (7-1 en 5-0) uit de eerdere matchen wisten we dat het zeer moeilijk zou worden. Maar door de recente goede matchen en de stijgende vormcurve hadden we toch goede hoop. De eerste 20 minuten werden gekenmerkt door heel wat middenveldspel en beide doelman dachten een gemakkelijke namiddag te hebben. Toch zat het venijn in de staart van het eerste kwart, toen de bezoekers een strafschop in cadeauverpakking kregen. Op de koop toe kreeg Keany een gele kaart (waardoor hij geschorst is voor volgende week, sorry SK Staden). De laatste man nam het cadeau met beide handen aan en schoot onhoudbaar binnen. De tweede 20 minuten waren van een betere makelij. Beide ploegen gooiden het tempo in de lucht. De fysiek sterkere tegenstander (groter en ouder) gebruikte meer de lange bal, terwijl wij de voetballende oplossing probeerden te zoeken. Toch stond onze verdediging pal. Via een gelukje kwamen we op gelijke hoogte. De verdediger vloerde zijn eigen uitgekomen doelman met een perfecte lob. Toch gingen de kopjes niet hangen bij hen en ze scoorden 2 doelpunten in evenveel minuten. Vlak voor rust kon Yentl zijn eerste van het seizoen binnenprikken. Yentl, lang geblesseerd geweest, liep zich mooi vrij en scoorde tegenvoets de aansluitingstreffer. 2-3 aan rust en match bijlange nog niet gespeeld. 

Ook de tweede helft bleef spannend om volgen en beide ploegen kozen vol voor de aanval. Glenn voorkwam tot 2 maal toe de 2-4. Ook wij deden goed mee. Zowel Junior, Yentl als Keany hadden de gelijkmaker aan de voet. Toch kwamen we in de laatste helft langszij toen Junior onhoudbaar binnen knalde. De assist in 1 tijd van Edward is ook zeker het vermelden waard. 10 minuten voor tijd ontbond Edward nogmaals zijn duivels toen hij een vrije trap enig mooi langs de muur krulde. De thuisploeg zat op rozen en de bezoekers namen risico’s. Wij loerden op de counter en dat rendeerde in de slotminuten. Yentl mocht alleen op doel en hij aarzelde niet en scoorde zijn tweede van de namiddag. 

Mooi overwinning tegen naamgenoot “Rozebeke”. Misschien verspeelden ze bij ons de titel. Maar ondanks de ontgoocheling bleven ze sportief en hadden ze meer dan lovende woorden voor ons ploegje. Wat natuurlijk deugd doet voor ons. Toch blijf ik het de beste ploeg van de reeks vinden en met meer dan 100 gemaakte doelpunten op hun teller liegen de cijfers er niet om. Hopelijk kunnen ze de kloof met Dentergem wegwerken zodat er een verdiende kampioen komt in onze reeks. 

Proficiat aan gans de ploeg. Victor, Yoran, Louis en Stakys waren de absolute uitblinkers. Ook de anderen haalden een heel hoog niveau. Doe zo voort. 

Spelers: Glenn, Yoran, Victor, Jeannot, Louis, Edward, Stakys, Keany, Junior, Milo, Yentl, Ruben

 

7 feb 2015 - U15 – FC Meulebeke 0-2

Ibe (ziekte), Rowald (geblesseerd) en Stakys (geschorst) maakten geen deel uit van de kern. Gelukkig is de relatie met Oostnieuwkerke goed, want opnieuw konden we rekenen op 2 bereidwillige jongens. Karel Depla en Baptist Steyaert maakten deel uit van onze kern. 

De match begon slordig en beide ploegen hadden het moeilijk om de bal in eigen rangen te houden. De verdedigers waren baas over de aanvallers en zo zat de match volledig op slot. Beide doelmannen kregen het koud. Balverlies van Edward werd genadeloos afgestraft en de bezoekers klommen aldus op 0-1. Ruben had vlak voor rust de kans op de gelijkmaker. Maar zijn hakbal verdween in de handen van de doelman. 

De tweede helft was van een beter niveau. Het tempo ging omhoog en de thuisploeg bepaalde het ritme. Vooral Servaas was in een begenadigde dag en deed zijn verdediger meermaals wankelen. Jammer genoeg hadden we met onze kleine aanvallers kracht tekort om de bezoekende verzet te breken. Milo, Yentl en Servaas deden het goed maar moesten het al te vaak van te ver proberen. De bezoekers loerden op de counter, maar Karel (nooddoelman) stond geconcentreerd te keepen. 10 minuten voor tijd was hij echter kansloos toen de bezoekende de bal net onder de lat trapte. Randje buitenspel bleek achteraf. Maar we verwijten de goed leidende scheids niets. Alleen is maar alleen. De kopjes gingen naar beneden maar gelukkig konden hogere cijfers voorkomen worden.Toch een goede match tegen de derde in de stand. Het faire spel van beide ploegen was een voorbeeld voor de jeugdreeksen. Doe zo voort. 

Spelers: Karel, Yoran, Jeannot, Victor, Baptist, Louis, Edward, Junior, Cassie, Milo, Yentl, Ruben, Servaas

 

31 jan 2015 – VC Ardooie - U15 1-2

Ruben (gebroken pink), Louis (voetletsel) en Rowald (meniscusletsel) zitten in  de ziekenboeg. Gelukkig waren Benoit en Dylan, beiden U13 van SK Oostnieuwkerke, bereid om ons uit de nood te helpen. Waarvoor onze oprechte dank. Dus gingen we richting Ardooie met een super jonge U15 ploeg, 8 U13 spelers en 5 eerste jaars knapen. 

De match kon niet beter beginnen voor ons. Na de aftrap stuurde Milo Junior diep, deze aarzelde niet en knalde onhoudbaar binnen. Enkel Cassie, Milo, Edward en Junior hadden de bal aangeraakt. Meteen op rozen. Met onze onuitgegeven ploeg was het zoeken naar stabiliteit. Ardooie nam het initiatief, maar was niet gevaarlijk. De verdediging was baas over hun spitsen en deze werden bijgestaan door een super geconcentreerde Dylan. 1 keer ging hij gevat in de voeten. Wij loerden op de counter, maar hadden het moeilijk. De slechte staat van de ene helft van het plein zat er ook voor veel tussen. De broertjes Vakala bleven een gesel voor Ardooie. Deze werden meermaals keihard aangepakt. De laks leidende scheids had het zeer moeilijk. Het was trouwens Stakys die onterecht tegen een geel karton aanliep. 

In de tweede helft speelden we op de betere helft en de combinaties waren beter. Junior kreeg nog een kans, terwijl de heroptredende Yentl zijn schot werd afgeblokt. Edward zag ook zijn schot afgeblokt worden, maar dit na duidelijk handsspel. Een terechte strafschop. Edward knalde die onhoudbaar binnen. Na een nieuwe regen- en sneeuwbui werd het veld meer een modderpoel dan een grasveld. Het bleef knokken voor iedere bal en dat nam de thuisploeg soms echt letterlijk. 15 minuten voor tijd kreeg Stakys een twijfelachtige tweede gele kaart na doorglijden op het natte veld. We moesten verder met 10. Tot overmaat van ramp scoorde thuisploeg meteen de aansluitingstreffer. Het scenario van de match in Dentergem spookte in ons achterhoofd. De ouders spelers (Yoran, Ibe, Jeannot en Edward) namen hun jonge ploegmaten mee op sleeptouw en knokten voor iedere bal. Van voetbal was er door de modder weinig sprake. De thuisploeg knalde nog op de paal en wij konden rekenen op een uitstekende doelman. De thuisploeg bleef maar schoppen en verbaal met iedereen in de clinch gaan, maar de overwinning bleef in handen van onze U15 ploeg.Sterke collectieve prestatie van onze jonge ploeg die een mooie overwinning boekte. Ook het rustig omgaan met de verbale agressie bij de thuisploeg was een dikke pluim waard. Opnieuw konden we rekenen op onze trouwe supporters die ons door de vele moeilijke momenten hielpen. Een overwinning die zowel bij de spelers, begeleiders als supporters heel veel deugd doet. 

Spelers: Dylan, Yoran, Victor, Jeannot, Ibe, Edward, Stakys, Servaas, Junior, Milo, Cassie, Benoit, Yentl

 

 

20 dec 2014 – ZK Dentergem - U15 5-4.

Het fantastische jaar 2014, met als hoogtepunt de titel in april bij de U13, wilden we absoluut in schoonheid afsluiten. Dat het niet gemakkelijk ging worden was een feit want we speelden tegen mede-leider Dentergem. Bij afwezigheid van een echte scheids werd gelukkig een vrijwilliger gevonden om de wedstrijd in goede banen te leiden, maar dat die persoon zoveel stof zou doen opwaaien hadden we vooraf nooit gedacht. Reeds na 30 seconden spelen liet die man zich al opmerken door een strafschop te fluiten voor de thuisploeg. Het is nog altijd gissen naar de reden waarom? Doelman Glenn zat er nog goed bij maar toch stond de 1-0 binnen de openingsminuut op het bord. We waren even van slag maar Edward kopte de gelijkmaker ei-zo-na tegen de touwen maar de bal ging langs de verkeerde kant van het doel. De thuisploeg daarentegen scoorde nog 2 maal voor we een eerste maal gingen rusten (3-0) De kopjes gingen naar beneden en tijdens de time-out gaf trainer Dimi als richtlijn mee “doe wat je kunt en we zien wel waar het schip strandt”.

In de tweede 20 minuten ging het gelijk op tot Stakys een fantastische individuele actie in huis had (3-1). De eerredder was een feit dachten we op dat moment maar kort voor rust kregen we ook een strafschop. Deze elfmeter werd, met wat geluk, omgezet door Edward (3-2). We begonnen er in te geloven en gingen zowaar op zoek naar de gelijkmaker… die er ook kwam. Milo had een schitterende actie in huis, schakelde 3 man uit en werkte ook nog eens beheerst af. 3-3 was de ruststand en wie had dat ooit gedacht.

In de derde helft was de thuisploeg opnieuw de betere maar onze verdediging stond pal. Ook Glenn deed prima zijn werk en ging tot 2 maal toe gevat in de voeten. Wij loerden op de counter en de onvermijdelijke Edward bediende Stakys die overheerlijk in de korte hoek binnen knalde (3-4). Een pareltje die je maar weinig ziet op U15 niveau. Kort hierna werd Milo van de sokken gelopen in de rechthoek maar deze keer floot de scheids niet. Als hij die fase in de eerste minuut fluit dan moet hij deze zeker fluiten want dit was zo ongeveer 10 keer erger.

De laatste 20 minuten gingen van start met een 3-4 voorsprong maar de scheids besloot om er 27 minuten van te maken. De thuisploeg nam in dit laatste stuk risico’s maar wij hielden stand. Onze counters waren haarscherp maar het geluk ontbrak toen een bal op de lat belandde. Edward verdeelde en heerste op het middenveld terwijl Stakys en Milo elkaar vlot vonden in de spits. De thuisploeg kwam halfweg de laatste helft gelijk via een betwistbaar doelpunt (4-4). Ooggetuigen hielden het op “ten minste” 5 meter buitenspel. Dat het voor een gelegenheidsscheids moeilijk is, weten we ook maar als je zo’n fase ziet dan is dit duidelijk met opzet. De thuisploeg rook nu bloed maar tot kansen kwamen ze niet meer. De scheids besloot andermaal een handje toe te steken en besloot om zowaar 7 minuten over te spelen. Hij wachtte gewoon tot zijn ploeg op voorsprong kwam. Gelukkig scoorden ze na ongeveer 5 minuten extra tijd of we waren nog steeds bezig met voetballen. Dit doelpunt kwam er bovendien na voorafgaand handsspel van hun spits. De ontgoocheling was enorm, zeker wanneer je zo oneerlijk behandeld wordt. Duidelijk in ‘t zak gezet dus.

Noot van de trainer: in meer als 20 jaar jeugdvoetbal heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. Maar wat doe je er tegen? Toch wil ik een dikke pluim geven aan mijn spelers die recht op een puntendeling hadden. Het getoonde karakter was ongezien, iedereen speelde op een heel hoog niveau. Ook onze trouwe fans steunden ons door dik en dun en ik wil hen daarvoor oprecht bedanken.

Langs deze weg wens ik iedereen een zalig Kerstfeest en een supertof eindejaar toe. 

Spelers: Glenn, Yoran, Jeannot, Victor, Rowald, Ibe, Edward, Stakys, Servaas, Junior, Milo, Cassie.

 

 

6 dec 2014 - U15 - E Hooglede 1-0

Nog steeds geen Yentl en Ruben op het wedstrijdformulier. beiden konden evenwel de training reeds hervatten. Na de heenwedstrijd wisten we dat Hooglede over een goed team beschikt en er graag snel uitkomt met hun 2 aalvlugge spitsen. Wij hadden ons enigszins aangepast en Hooglede mocht het spel maken terwijl wij op de counter loerden. Hooglede had het daar aanvankelijk heel moeilijk mee en wist niet wat te doen met de bal. Wij speelden goed georganiseerd en iedereen voerde zijn taak perfect uit. Beetje bij beetje namen we het initiatief over en tikten bij momenten de bezoekers van het kastje naar de muur. Milo hield vaak de bal goed bij zodat het middenveld goed kon aansluiten. Ook met de infiltrerende Stakys hadden de bezoekers heel wat moeite. We kregen enkele kleine kansjes tot dat opnieuw Stakys een gaatje vond. Maar de keeper redde puik. Ook Servaas en Junior hadden nog een kans om de score te openen. 

In de tweede helft bleven we goed vanuit een sterke organisatie spelen en de bezoekende spitsen zaten beiden in de zak van onze verdedigers. Als ze toch eens gepasseerd waren stond Yoran hen bij en ook doelman Glenn bleef baas over het weinige gevaar. Wij bleven mooi voetbal serveren en het tempo bleef hoog. Alles moest gebeuren in de laatste 20 minuten. Stakys werd na 6 minuten alleen voor doel geplaatst en lobde de doelman enig mooi (1-0). De vreugde was enorm. Maar het bleef opletten voor hun spitsen. Opnieuw kwam Stakys oog in oog met de doelman. Maar deze keer was de keeper baas over de situatie. Tot ieders verbazing floot de goed leidende scheids voor strafschop en trok meteen rood. Maar volgens de controleur-peter van de scheids een terechte beslissing want de keeper had een natrap op Stakys in petto. De poppen gingen aan het dansen bij de bezoekers. Edward, die tot dan aan een sterke match bezig was, miste helaas de elfmeter en zo bleef het bibberen tot de slotminuut. Jeannot was in de laatste minuut hun sluipschutter uit het oog verloren maar kon zijn foutje herstellen en blokte het schot nog in extremis af. Sterkste match van het seizoen waar discipline en inzet optimaal waren. De taken werden door iedereen uitstekend uitgevoerd wat resulteerde in een verdiende overwinning. Geen enkele zwakke schakel bij ons en een proficiat aan gans het team. Zonder afbreuk te doen aan de anderen waren Jeannot, Milo en Edward de absolute uitblinkers. 

Spelers: Glenn, Yoran, Victor, Jeannot, Rowald, Ibe, Edward, Stakys, Junior, Servaas, Milo, Cassie, Louis

 

29 nov 2014 – FC Meulebeke - U15 5-2

Door het zeer late aanvangsuur (15u45) en de daarbij horende zakkende zon kregen we er in de eerste helft een extra tegenstander bij. Zowel de verdedigers als de keeper werden meermaals verblind. Toch namen we een goede start en kregen een uitgelezen kans via Stakys, maar hun doelman reageerde alert. Toch was het bibberen en beven bij iedere thuisaanval. Wij loerden op de counter en deden dat uitstekend. Toch kwamen we op achterstand en werd de score verdubbeld via een afgeweken bal. Ook wij hadden enkele mooie kansen, maar of de doelman stond in de weg of er werd een verkeerde keuze gemaakt. De thuisploeg bleek ook na de eerste time-out veel efficiënter. Waardoor ze 4-0 voorop kwamen. Vlak voor rust strafte Junior een zeldzaam foutje van hun doelman af. Stakys kreeg dan de kans om opnieuw te scoren, maar opnieuw lag die dekselse doelman in de weg. 

In de tweede helft bleven we in onze kansen geloven en bleef het snel over en weer gaan. Vooral de broertjes Vakala waren een gesel voor de thuisploeg. Toch was het opnieuw de thuisploeg  die kon scoren. Edward kon nog milderen en we kregen nog wat kansen maar ook de thuisploeg kreeg nog enkele doelrijpe kansen. 

Aangename wedstrijd met een hoog tempo en waarbij de thuisploeg zich veel efficiënter toond. Toch een proficiat aan de ganse ploeg met een extra vermelding voor Stakys, Victor en Rowald. 

Spelers: Glenn, Yoran, Victor, Jeannot, Rowald, Louis, Ibe, Stakys, Milo, Junior, Servaas, Cassie

 

22 nov 2014 – U15 - VC Ardooie 0-0.

De bezoekers namen vanaf minuut 1 het initiatief. Het was vaak hollen achter een ongrijpbare bal. Gelukkig was de laatste pass te slordig waardoor ze niet tot uitgespeelde kansen kwamen. Halfweg de eerste periode herstelden we het evenwicht en voetbalden goed mee. Beide ploegen hielden het tempo hoog maar toch hadden beide doelman geen werk op te knappen. Junior had de kans om de score te openen, maar verkoos nog af te leggen terwijl zelf schieten zeker een optie was. Ook Edward had nog een mooie kopbal in petto. Ook in de tweede helft bleef het tempo hoog. Ardooie had 2 heel mooie kansen, maar de eerste verdween in de handen van Glenn en de tweede ging onbegrijpelijk naast. Opnieuw ging de bal snel van de ene naar de andere kant. Wie scoorde was de winnaar. Beide ploegen hadden welgeteld nog 1 kans. Yoran kopte een vrije trap over en de bezoekers waren niet goed gevolgd toen Glenn een ogenschijnlijk gemakkelijke bal loste. Maar man van de match Yoran was er als de kippen bij om de bal te ontzetten. Sterke teamprestatie van onze U15 die op een goede match mogen terugblikken. Yoran, Victor en Stakys behoorden tot de uitblinkers. Ook de scheids, die zijn tweede match floot, mag terugblikken op een perfecte match.  

Spelers: Glenn, Yoran, Victor, Jeannot, Louis, Ibe, Edward, Servaas, Milo, Stakys, Cassie, Rowald, Junior

 

15 nov 14 - FC Aarsele - U15 9-0.

Naast de langdurige gekwetsten (Ruben en Yentl) kregen we deze week weer af te rekenen met tegenslag. Louis kon niet komen trainen wegens te veel last aan de voet. Ibe en Edward moesten de training staken met kwaaltjes. Tot overmaat van ramp was Servaas ziek. Gelukkig wou Cassie ons depanneren, waarvoor dank. Toch was het moeilijk om een competitief elftal op de been te brengen. De thuisploeg die in enkele weken over een zo goed als nieuw elftal beschikken en deze zullen zeker nog van zich laten spreken. We begonnen nochtans niet onaardig, maar een foutje in de defensie werd genadeloos afgestraft. Wij probeerden te voetballen terwijl zij vaak de lange bal verkozen. Het powervoetbal lag ons niet en de laks leidende scheids liet hun spelers meermaals met de voet vooruit ingaan. Wij werden bang om nog meer blessures op te lopen en trokken ons voetje terug. Bij rust was het slechts 3-0.

Na de rust verkozen we er voor om risico’s te nemen en posteerden veldspeler Louis in doel en kozen met Glenn voor de kracht. Aanvankelijk drukten we de thuisploeg tegen het doel, maar tot grote kansen kwamen we niet. Iedere counter daar en tegen was doelpunt voor de thuisploeg. Louis was machteloos tegen het aanvallend geweld. Toch gingen de kopjes niet hangen en bleven we strijden voor iedere bal. Intussen moest Rowald ook de strijd staken wegens een blessure. In de slotfase schudde Louis nog een super redding uit zijn handschoenen waardoor de dubbele cijfers uitbleven.

Een positieve noot om te eindigen is het feit dat iedereen zich bleef inzetten en dat we niet op elkaar begonnen te zagen. We winnen als groep en we verliezen als groep. Hopelijk stopt de ellende snel zodat we kunnen tonen wie we werkelijk zijn.

Spelers: Glenn, Yoran, Victor, Jeannot, Louis, Cassie, Edward, Milo, Junior, Stakys, Servaas, Rowald, Servaas

 

8 nov 14 - U15 - SV Pittem 3-0.

Na een weekje verplichte rust mochten we opnieuw het veld op. Op een dramatisch veld namen we tegen de hekkensluiter de beste start. We combineerden goed en de bezoekers hadden moeite met de infiltrerende Cassie. Jammer genoeg kraakte ze tot 2 maal toe haar schot. Verder dan een paar schuchtere pogingen kwamen we niet. Toch bleven we kamperen op de bezoekende helft. De verdediging sloot goed aan en vele duels werden gewonnen. Na een foutje van de doelman kon Edward toch de score openen. Na de eerste time-out had Junior, na een prachtige aanval, de ideale kans om de score te verdubbelen, maar tot ieders verbazing ging de bal naast. Toch was het diezelfde Junior die scoorde na opnieuw een goede aanval. Servaas speelde goed met de rug naar doel, terwijl beide flanken de geboden ruimte goed benutten.

In het begin van de tweede helft werd de wedstrijd dood gemaakt na een mooi doelpunt van de (zondag) jarige Milo. Tot ieders verbazing gingen we hierna wat achterover leunen en kwam Pittem beter in de match. Wij loerden op de counter. Toch kregen wij de beste kansen via Junior, Stakys, Ibe en Servaas. Ook de bezoekers kregen enkele kansen om de meer dan verdiende eerredder te scoren. Maar vaak waren ze onmondig voor doel. 1 keer moest doelman Glenn al zijn kunnen komen door goed in de voeten te duiken. Oververdiende overwinning tegen nummer laatst.

Spelers: Glenn, Yoran, Victor, Ibe, Louis, Edward, Cassie, Stakys, Milo, Junior, Servaas, Jeannot

 

25 okt 14 – SC Oostrozebeke - U15 5-0.

De gestalterijke thuisploeg had op ons een zeer sterke indruk nagelaten en daarom werd er geopteerd om wat zekerheid in te bouwen. Na 3 minuten deed de thuisploeg al de netten trillen. Maar net als vorige week toonde onze gasten heel wat weerbaarheid en hielden zelfs gelijk tred. Vooral de broertjes Vakala hadden er heel wat zin in. De verdedigers deden uitstekend hun werk en het middenveld probeerde steeds de voetballende oplossing te zoeken. Ook na de time-out werd er goed gevoetbald maar het was opnieuw de thuisploeg die scoorde. 

In de tweede helft ging het tempo bij de thuisploeg de hoogte in, maar toch bleven we gelijke tred houden. Grote kansen kregen we niet, maar de inzet bleef perfect. Ook in deze 20 minuten scoorde de thuisploeg. In het slotkwartier scoorden ze opnieuw en iedereen dacht dat 1 doelpunt per 20 minuten ging volstaan. Maar de zeer zwakke scheids (langs beide kanten) dacht er anders over en gaf hen nog een strafschop voor een fout buiten de rechthoek. De stopper (enorme vent, maar wel een goede en faire speler) trapte deze onhoudbaar binnen. Toch proficiat aan gans de ploeg voor het geleverde spel.  

Ook dit nog: Na de langdurige afwezigheid van spits Yentl (pas na nieuwjaar terug) hebben we opnieuw geen geluk. Doelman Ruben kwam ongelukkig ten val tijdens het schaatsen en brak daarbij zijn pols. Zijn revalidatie zal 2 à 3 maanden duren. Toch blijven we niet bij de pakken zitten.

Spelers: Ruben, Yoran, Jeannot, Rowald , Louis, Edward, Glenn, Stakys, Victor, Junior, Servaas, Milo 

 

18 okt 2014 - U15 - ZK Dentergem 0-6.

Tegen de ongeslagen leider beloofde het een zeer moeilijke namiddag te worden. Zeker en vast als je al na 30 seconden spelen 0-1 in het krijt staat zonder ook maar de bal aangeraakt te hebben. Maar wonder boven wonder slaagden we er in om gelijke tred te houden en goed mee te voetballen met de leiders. Stakys had de gelijkmaker aan de voet maar knalde onbesuisd over. Het tempo was hoog en we bleven het goed doen. Vooral Servaas was een bijzonder goed aanspeelpunt waardoor de ploeg kon opschuiven. Vlak voor rusten had opnieuw Stakys de kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar de bal verdween naast het doel. 

Over de tweede helft kunnen we heel kort zijn. De bezoekers overklasten ons en we kwamen niet meer aan voetballen toe. De bezoekers scoorden nog 4 maal. 

Spelers: Ruben, Yoran, Jeannot, Rowald, Edward, Louis, Ibe, Milo, Junior, Stakys, Servaas, Victor, Cassie

 

11 okt 2014 – E. Hooglede - U15 5-1

Na de mindere matchen van de voorbije weken waren we onze trouwe supporters verplicht een glanspartij te bezorgen. Onder een stralend zonnetje begonnen we sterk en de jarige Stakys kwam alleen voor doel maar hij knalde over. Op de daaropvolgende counter was het meteen raak. We bleven goed meespelen en het tempo lag enorm hoog. Halfweg de eerste periode werd een foutje van onze verdediging genadeloos afgestraft. Tijdens de eerste pauze werd er tactisch ingegrepen en kregen we meer grip op het middenveld. We bleven goed voetballen en waren af en toe gevaarlijk via de onvermijdelijke Junior. Ook Hooglede kreeg enkele kansen maar vonden steeds een uitstekende Ruben op hun weg. 

Na de rust konden we onmiddellijk tegenscoren via Stakys. We bleven het goed doen en werden de betere ploeg. We drukten de thuisploeg weg en kregen enkele mooie kansen. Maar ook de thuisdoelman beschikte over sterke doelmancapaciteiten. De laatste 20 minuten waren er te veel aan en dat werd door de thuisploeg genadeloos afgestraft. Toch mogen we terugkijken op een goede match waar er inzet en wilskracht aanwezig was.  

Spelers: Ruben, Yoran, Rowald, Jeannot, Louis, Edward, Ibe, Servaas, Junior, Stakys, Victor, Glenn, Milo

 

4 okt 14 - U15 - FC Meulebeke 1-5

De bezoekers namen meteen het initiatief maar bij onze eerste counter was het bijna raak. Jeannot kopte hard op doel maar de verdediger stak er een handje voor. De scheids trok onbegrijpelijk geel. Edward zette de strafschop om (1-0). Nog voor de eerste time-out gingen de bezoekers op en over ons. De kopjes gingen hangen en het ging van kwaad naar erger. Geen enkele goede pass en de inzet was ondermaats. Gelukkig stond het bezoekend vizier niet op scherp. Tot overmaat van ramp moest spelverdeler Edward geblesseerd het veld verlaten. Pas in de tweede helft werd de score nog uitgediept. Slechts in de laatste 20 minuten konden we nog eens dreigen. Stakys kon bijna niet missen, maar deed dat toch. Anders was de match nog niet gelopen denk ik. In de slotfase scoorden de bezoekers nog 2 keer. Het is duidelijk dat er uit een ander vaatje zal getapt moeten worden. Enkel Cassie, Junior en Victor haalden een behoorlijk niveau.

Spelers: Ruben, Yoran, Rowald, Jeannot, Ibe, Louis, Edward, Servaas, Cassie, Stakys, Victor, Glenn, Junior

 

27 sep 14 - VC Ardooie - U15 4-2

Na het uitvallen van Yentl (tot Nieuwjaar) is het zoeken naar een ideale basisopstelling. Deze week vonden enkele verschuivingen plaats maar achteraf gezien zonder succes. De eerste 20 minuten was er geen vuiltje aan de lucht. De bal ging vlot van voet tot voet. Ardooie joeg op een ongrijpbare bal. Maar tot grote kansen kwam het niet. In de tweede periode werd het verschil in speelstijlen nog meer duidelijk, wij probeerden de voetballende oplossing te zoeken terwijl de thuisploeg zijn heil zocht in de lange bal. Hun 2 snelle spitsen deden ons meermaals wankelen. 2 doelpunten in 3 minuten deden de kopjes bij ons naar beneden gaan. Het voetbal werd slordiger en er werd meermaals gelopen met de bal. Egoïsme stak bij sommigen de kop op. Toch konden we tegenscoren via de onvermijdelijke Stakys. Junior had de kans op de 2-2 maar hij trapte de bal in het zijnet daar waar een bal opzij beter ware geweest want er stonden 2 medemaats vrij voor doel. 

Het eerste kantelmoment was het doelpunt van de thuisploeg dat duidelijk viel vanuit buitenspelpositie. Toch bleven we in onze kansen geloven maar het spel bleef matig tot zwak. Via een terechte strafschop van Edward (zeker niet bezig aan zijn beste match) konden we weer aanspraak maken op puntengewin. Maar dan het 2de kantelmoment. Junior werd in het straatje gestuurd en de thuisverdediger (beste man van het veld) liep hem van de sokken. De scheids trok geel daar waar rood de enige juiste beslissing was. Want toen moesten er nog meer dan 20 minuten gespeeld worden. In de laatste 20 minuten bleef het tempo hoog maar het spel langs beide kanten zwak. Halfweg de laatste periode werden risico’s genadeloos afgestraft. Kansen waren er nadien niet meer, enkel een terechte uitsluiting voor een thuisspeler, in de slotminuut voor natrappen, is nog het vermelden waard. 

Alle schuld op de scheids steken is natuurlijk iets te gemakkelijk. We moeten ook durven kijken naar onze eigen prestatie en deze was U15 onwaardig. Hopelijk reageren we gepast volgende week en is Meulebeke het kind van de rekening.  

Spelers: Ruben, Louis, Rowald, Jeannot, Ibe, Yoran, Edward, Junior, Servaas, Victor, Stakys, Milo

 

20 sep 14 - U15 - FC Aarsele 2-0

We namen vanaf de aftrap het initiatief en de bal ging vlot van voet tot voet. Grote kansen kregen we niet. Toch kon Junior de score openen nadat een bezoekende verdediger de bal verkeer inschatte. Zelfde spelbeeld in de tweede 20 minuten. Nu kregen we enkele enorme kansen via Edward. De grootste kans mikte hij onbegrijpelijk op de paal. 

De tweede helft startte slordig en Aarsele geloofde in zijn kansen. De paniek sloeg toe en we moesten alle zeilen bijzetten. Maar onze doelman moest geen enkele keer in actie komen. Wij loerden op de counter maar de passes bleven ondermaats. Edward viseerde voor de tweede maal het doelhout. In het laatste kwartier herstelden we het evenwicht en was het voetbal beduidend beter. Stakys scoorde het verlossende doelpunt na een verre inworp. Nadien verwaterde het spel opnieuw. De perfect leidende scheids besloot er dan maar een eind aan te maken. 

Zwakke partij waarbij onze doelman nooit in de verlegenheid werd gebracht. Enkel Edward, Rowald, Cassie en Ibe speelden op een meer dan behoorlijk niveau. 

Spelers: Ruben, Yoran, Jeannot, Rowald, Ibe, Louis, Edward, Junior, Servaas, Stakys, Milo, Cassie, Victor

 

13 sep 14 - SV Pittem - U15 4-7

Door de ziekte van Jeannot, de blessure van Yentl en de afwezigheid van Cassie hadden we juist geteld 11 spelers. Gelukkig was Glenn, doelman van de U17 (maar wel een U15 speler), bereid om ons uit de nood te helpen. Waarvoor onze dank.

Voor het eerste mochten we spelen tegen een club waar ook weinig tweede jaars te bespeuren waren. De wedstrijd kon voor ons niet slechter beginnen want we stonden meteen met een doelpunt in het krijt. We probeerden het tij te keren maar bij de tweede doelkans van pittem was het meteen ook 2-0. Onze verdediging schudde en beefde bij elke Pittemse aanval. Gelukkig konden we nog voor de time-out tegenscoren. Na een prachtige actie van Edward kwam Milo alleen voor doel en scoorde zijn eerste van het seizoen (2-1). Na de eerste time-out bleef ons spel matig tot zwak. Toch scoorden we de gelijkmaker na een afstandsschot van Edward. Vlak voor de rust kregen we nog een terechte strafschop tegen na handspel van Louis. Pittem faalde niet en we gingen de rust in met een 3-2 achterstand.

Na een tactische ingreep werd Glenn in de spits geposteerd (als keeper ziet hij genoeg wat spitsen doen dacht ik). En dat rendeerde meteen want Glenn scoorde in de eerste 5 minuten 2 maal op identieke wijze (3-4). We bleven baas en het gebrachte voetbal was nu ook veel beter. Edward heerste als vanouds op het middenveld en ook de verdediging herpakte zich. Ook doelman Ruben stond nu geconcentreerd te kepen en hield met een prachtige save de gelijkmaker uit zijn kooi. Vlak voor de tweede time-out scoorde Junior de 3-5. In de laatste 20 minuten scoorde Glenn opnieuw (3-6). Hij kreeg de bal op een schoteltje gepresenteerd na een fantastische actie van uitblinker Edward. Ook Stakys pikte nog een doelpuntje mee en bracht de score op 3-7. 5 minuten voor tijd scoorde Pittem opnieuw. Ruben zat er eerst goed tussen maar hun spits was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te deponeren. In de slotseconden kreeg Pittem nog een (lichte) strafschop maar deze werd op de paal getrapt. Proficiat aan gans de ploeg die karakter toonde en bleef gaan voor iedere bal. Een extra vermelding voor Edward, Glenn en Victor. 

Spelers: Ruben, Yoran, Victor, Rowald, Ibe, Louis, Edward, Junior, Servaas, Stakys, Milo, Glenn.

 

 

6 sep 14 – U15 - SC Oostrozebeke 1-7

Een bezoekende ploeg met zo goed als allemaal tweedejaars en heel wat grote beren. Dus was het afwachten hoe goed we ons zouden kunnen verweren. In de eerste 20 minuten was het hollen achter een haast ongrijpbare bal en de bezoekers stonden met 0-3 voor. In de tweede 20 minuten werd er wat geschoven en speelden we heel goed mee. We kregen enkele kleine kansjes en de inzet was perfect. We moesten geen enkel tegendoelpunt incasseren en gingen met vertrouwen de tweede helft in. 

Oostrozebeke bleef de betere ploeg, maar ook wij probeerden de voetballende oplossing zoeken. Het doelkader was ons enkele keren gunstig gezind en ook Ruben stond op een heel hoog niveau te keepen. Toch kon hij niet voorkomen dat ze er nog 2 bijdeden. We bleven ons voor 200% inzetten en de kopjes gingen niet naar beneden. 10 minuten voor tijd scoorden we de over verdiende eerredder via Servaas. Het bleef goed op en neer gaan. Nadien scoorde Oostrozebeke nog 2 maal. Toch kunnen we terugblikken op een meer dan gelaagde match. Blijf jullie zo inzetten en we zullen binnenkort eens van de zege mogen proeven.  

Ruben, Yoran, Jeannot, Rowald, Louis, Ibe, Edward, Servaas, Junior, Stakys, Milo, Victor, Cassie

bekijk ook de foto onder het tabblad van de U15/foto's

..

30 aug 14 – ZK Dentergem - U15 4-2

Door spelersgebrek moeten we naar oplossingen zoeken en de keuze viel (net als 2 jaar geleden) om de volledige ploeg te laten overgaan. Daardoor treden we aan met geen enkele tweedejaars en zelfs heel wat U13 in onze ploeg. De kalendercommissie had meteen een verre verplaatsing in petto. De wedstrijd begon iets later daar de scheids de nieuwe regels nog eens goed uitlegde. We namen meteen het initiatief en kwamen tot enkele kleine kansjes. Vooral de broertjes Vakala waren een gesel voor de thuisverdediging. Toch was ook het opletten voor de snelle counter van de thuisploeg. Het tempo was hoog en de fysieke paraatheid van beide teams werd op de proef gesteld. Na de eerste pauze kon de thuisploeg toch de score openen na een individuele actie. We bleven echter in onszelf geloven en Junior kreeg een dot van een kans, maar hij aarzelde te lang en de bal verdween in de handen van de doelman. Toch kwamen we oververdiend langszij via Edward die een vrije trap van Louis in doel verlengde.

De tweede helft was pas afgetrapt toen een foutje genadeloos werd afgestraft (2-1). Nu waren we wel van slag en kreeg de thuisploeg enkele reuzenkansen. Maar doelman Ruben toonde dat hij toch over goede doelman kwaliteiten beschikt. Nu waren wij op de counter aangewezen. Tegen de gang van het spel in kwamen we op gelijke hoogte dankzij een magistraal afstandsschot van Servaas. De vreugde kon niet op. Jammer genoeg was alles voor niks, want de thuisploeg kwam opnieuw op voorsprong na een mooie maar gemakkelijk weggegeven vrije trap. In de laatste 20 minuten zakte het tempo wat en de thuisploeg loerde op de counter. We bleven in onze kansen geloven en trokken fel ten aanval. Jammer genoeg kregen we in de slotminuten het deksel op de neus. Meteen het sein voor de scheids om een einde te maken aan de wedstrijd.

Spelers: Ruben, Yoran, Victor, Jeannot, Louis, Ibe, Edward, Servaas, Junior, Stakys, Milo, Rowald

 

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK