Wedstrijdverslagen

   17 april - SK Hertsberge - U21 11-0.

Er werd geen wedstrijdverslag ontvangen van deze wedstrijd.

 

9 april - U21 - FC Passendale 1-1.

In de eerste helft waren we duidelijk de betere ploeg maar geraakten niet verder dan een vroeg doelpunt na 7 minuten spelen. Matthijs Vanrapenbusch zwiepte de vrije trap voor doel en Laurens Decroix kopte raak. Hierna hadden onze jongens nog verscheidene mooie kansen - via ondermeer Bert Vancoillie - om verder afstand te nemen. De tweede helft verliep meer gelijkopgaand waarbij de bezoekers zich toch gelukkig mogen achten met de puntendeling. Vermelding voor  Xavier Reynaert en de scholieren Felix Coghe en Arne Vandekinderen.

 

3 april - FC Lichtervelde - U21 0-5FF.

De thuisploeg kon jammer genoeg geen team aan de aftrap brengen.

 

26 maart - U21 - Z Dentergem 1-1.

Sterke start van onze jongens die reeds na 2 minuten het doelkader viseren via Jeffrey Vandenbussche (na mooi inspelen van Olivier Dejonghe). Hierna komen er nog doelkansen maar ondermeer Olivier Dejonghe vindt na een doorbraak niet de juiste ploegmaat terwijl ook Marijn De Meulenaere net iets te veel moet uitwijken om echt gevaarlijk te zijn. Hierna wordt het allemaal iets minder met veel slordige passes waarna er telkens veel energie in het her veroveren van de bal gaat. We moeten gas terug nemen en Dentergem komt een beetje beter in de wedstrijd. In de 35° minuut valt de openingstreffer er na een hoekschop waarbij de bal net onder de deklat binnen gaat. Zo staat het aan de rust - en tegen de gang van het spel in - 0-1 voor Dentergem. De eerste tien minuten van de tweede helft zijn zonder geschiedenis. Hierna volgt er opnieuw een sterke periode van SK WRB onder impuls van vooral Marijn De Meulenaere. Met Bert Vancoillie nu ook in de ploeg kan de bal eens meer diep gespeeld worden. Op de 15° minuut wordt Jeffrey Vandenbussche op rechts vrij gespeeld door Olivier Dejonghe en zijn knappe voorzet wordt mooi aangenomen en in doel gewerkt door Marijn De Meulenaere. De druk blijft, er komen verschillende kansen maar telkens is het net niet. Ook Jerome Deleu komt nog luttele centimeters te kort komt om de bal in doel te duwen. Vier minuten voor tijd krijgt SK WRB nog een reuzenkans met Bert Vancoillie die alleen op de keeper afmag, die komt evenwel ver buiten zijn doelgebied en speelt de bal met hand wat hem een rode kaart oplevert. De ultieme vrije trap van Matthys Vanrapenbusch gaat echter naast. Net voor affluiten ontsnappen we zelfs nog aan de nederlaag nadat een doorgebroken bezoekende aanvaller een open kans mist.

 

19 maart - U21 - FC Aarsele 2-2.

Tijdens de eerste helft was SK WRB duidelijk de betere ploeg. De bal werd snel rond gespeeld en ook heel regelmatig de diepte in gestuurd. Het overwicht werd al snel beloond met de openingstreffer via Jelle Degryse na amper 8 minuten spelen. Onze juniores gaan op hun elan door en creëeren met de regelmaat van een klok goede doelkansen. In de 21° minuut treft Jelle Degryse een tweede keer raak na een uitstekende dieptepass van Matthys Vanrapenbusch. Er zijn nog goede mogelijkheden voor Jeffrey Vandenbussche en opnieuw Jelle Degryse maar de bevrijdende derde treffer komt er niet. Integendeel zelfs want in de slotfase van de eerste helft ontsnapt SK WRB tot tweemaal toe aan een tegendoelpunt. Na de rust (2-0) moeten Matthys Vanrapenbusch en Niels Devoldere , beiden goed bezig, noodgedwongen vervangen worden. In hun plaats komen Laurens Decroix en Jerome Deleu en de ploeg dient herschikt te worden. Aarsele kiest nu volop voor de aanval en beheerst de partij. Onze jongens kunnen nog enkel aan verdedigen denken en hopen dat de druk geen tegendoelpunten oplevert. Na een kwartier - en  de hulp van de doelpaal - valt een eerste tegengoal en even later zelfs de gelijkmaker. (2-2). De situatie ziet er op dat ogenblik belabberd uit maar onze jongens herpakken zich en komen opnieuw in de wedstrijd. In het slotkwartier krijgen we nog de beste kans om de overwinning binnen te halen. Laurens Decroix lepelt de bal over de verdediging en Jelle Degryse komt alleen voor doel maar de bezoekende doelman maakt zich breed en pareert de goede doelpoging. Uiteindelijk kunnen beide ploegen zich verzoenen met de 2-2 eindstand.

 

13 maart - Z. Dentergem - U21 1-6

Om allerlei redenen waren er veel afwezigen zodat de juniores met een sterk vertimmerd elftal aan de aftrap kwamen. De wedstrijd startte bovendien slecht want de allereerste keer dat de thuisploeg voor ons doel verscheen, was het al raak. Jonas Devoldere reageert te laat bij een dieptepas en doelman Laurens Reynaert is gezien (1-0). Drie minuten later staan we echter al op 1-2 dankzij een lucky-goal van Gianni Fossaert en een doelpunt van scholier Arne Vandekinderen. Van dan af waren we de betere ploeg maar duurde het toch tot omstreeks het halfuur vooraleer Jelle Degryse uit de vele doelkansen de 1-3 lukt. Even later scoorde Gianni Fossaert  zijn tweede doelpunt en stond het 1-4 bij de rust. Shawn Slambrouck speelde op de libero een sobere maar efficiënte en vooral foutloze wedstrijd. In de tweede helft bracht Dentergem er niet veel meer van terecht. De thuisploeg kwam nog maar weinig aan voetballen toe en liet zich veeleer opmerken door onnodige fouten en vele discussies met de scheidsrechter. Onze juniores lieten zich aan dit spelletje niet vangen en probeerden hun eigen spel te spelen. Dit leidde tot verschillende kansen waarvan er slechts 2 afgewerkt werden door  Jelle Degryse en Jeffrey Vandenbussche. Tussendoor moest keeper Laurens Reynaert nog een tweetal keer gevat optreden maar de eindstand bleef uiteindelijk 1-6. De twee scholieren Arne Vandekinderen en Felix Coghe, die voor de eerste keer bij de juniores aantraden, verdienen voor hun goede prestatie een extra vermelding en lijken klaar voor de overstap volgend seizoen naar het elftal van de juniores.

 

27 feb - SV Rumbeke - SK WRB 4-1.

De regen van zaterdag zorgde voor een drassige mat waarop voetballen praktisch onmogelijk was. Dit geldt weliswaar voor beide ploegen maar het geluk speelt in zo'n wedstrijden  wel een belangrijke rol. In de aanvangsfase is SK WRB het meest in balbezit evenwel zonder groot doelgevaar. In de tiende minuut komt Rumbeke gevaarlijk opzetten met een doelpunt tot gevolg. Een schot van buiten de rechthoek gaat net over keeper Laurens binnen. Onze jongens zijn niet bepaald onder de indruk en blijven goed mee voetballen. Het geluk is evenwel niet aan onze kant als voornamelijk Olivier Dejonghe er een paar keer goed uitkomt maar de bal in de modder blijft hangen.  Even later kapt Olivier zichzelf vrij en mag alleen op doel af maar glijdt uit in de modder. Ook Marijn Demeulenaere is nadrukkelijk aanwezig maar ook zijn verdienstelijke pogingen kennen geen succes. Rumbeke kent meer geluk want bij een hoekschop wordt de bal afgeremd door de modder maar gaat wel over de doellijn (2-0). Tijdens het laatste kwartier van de eerste helft houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Ook in het begin van de tweede helft komen onze juniores sterk voor de dag met enkele goede mogelijkheden als gevolg maar deze stranden ofwel op de doellijn ofwel op de doelman of blijven steken in de modder. De belangrijke aansluitingstreffer komt er aldus niet. Rumbeke komt terug in de wedstrijd en scoort wel tweemaal in het tweede kwartier (4-0). In de 36° minuut mag Bert Vancoillie alleen op doel af en scoort de eerredder (4-1).

 

19 feb - SK WRB - SV Pittem 5-2.

In de eerste 10 minuten van deze wedstrijd eisten onze juniores het balbezit op maar dit bleef zonder doelgevaar. En dan is het weer zo ver: de bezoekers breken door over links waarna een voorzet volgt en een Pittemse aanvaller volledig vrij aan de tweede paal binnenkopt. Onze juniores herpakken zich snel en Gianni Fossaert wordt de diepte ingestuurd, komt oog in oog met de doelman, en faalt niet (1-1). Even later begaat een bezoekende verdediger "hands" in de zestienmeter en de penalty wordt feilloos omgezet door Matthys Vanrapenbush. Daarna gaat het spel goed over en weer zonder dat er een hoog tempo ontwikkeld wordt. Twee minuten voor de pauze valt de 3-1. Laurens Decroix verstuurt een dieptepass op Davy Cappelle die in eerste instantie op de doelman besluit maar de goedgevolgde Jerome Deleu tikt de bal over de doellijn. Na de rust gaat SK WRB onder impuls van de sterk spelende Matthys Vanrapenbusch op zoek naar de bevrijdende 4de treffer. Laurens Decroix brengt met een splijtende dieptepas Davy Cappelle alleen voor doel en die besluit onder een duikelende doelman tegen de netten. Nog geen twee minuten later gaat Davy opnieuw aan de haal en werkt mooi af in het hoekje (5-1). Ook Bert Vancoillie heeft nog een doelpunt aan de voet maar verkiest af te leggen op een medemaat en weg is de kans. De concentratie ebt weg bij onze juniores en Pittem scoort tegen. Net voor het uur gaat een aanvaller van Pittem nog flink door op doelman Laurens Reynaert die het veld geblesseerd dient te verlaten en vervangen wordt door Wouter Louchaert. Stilaan begon het grote veld zijn tol te eisen en zakte het tempo langzaam. Zo eindigde de wedstrijd met een verdiende 5-2 overwinning voor onze jongens.

 

13 feb - Dar.  Ruddervoorde - SK WRB  2-1.

Zwakke start van onze juniores die tijdens het eerste kwartier geen enkele goede combinatie bijeen spelen met bovendien veel slechte passes en dom balverlies. Gelukkig voor ons slaagt de thuisploeg er niet in om van dit zwakke spel te profiteren. Hierna loopt het stilaan beter voor ons en alhoewel we nu ook doelkansen creëren, krijgen we nog altijd geen controle over de wedstrijd. Ruddervoorde komt echter geregeld snel en met veel volk opzetten. In het laatste kwartier valt SK WRB weer wat terug en in de 36° minuut wordt dit afgestraft. Keeper Laurens Reynaert weert een schot op doel af maar de bal belandt in de voeten van een thuisspeler. Deze legt af voor één van zijn medemaats die scoort. Er komt echter nogal wat protest op dit doelpunt omwille van de buitenspelpositie van de doelpuntenmaker. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter goed en het staat 1-0 bij de rust. Onze juniores starten gretig aan de tweede helft met Marijn De  Meulenaere en Jerome Deleu in de plaats van Matthijs Vanrapenbusch en Jeffrey Vandenbussche. Er worden kansen bijeen gevoetbald maar het loopt telkens fout bij de laatste voorzet en/of schot. In de 22° minuut geeft Laurens Decroix een assist aan Gianni Fossaert (ingevallen voor Shawn Slambrouck) die aanlegt van op een 10 tal meter. De bal wijkt af op de rug van een verdediger en de thuisdoelman is verslagen (1-1). SK WRB gaat op zoek naar de overwinning maar kan zijn veldoverwicht niet in grote doelkansen omzetten. De wedstrijd lijkt op 1-1 te eindigen als in de 43° minuut de thuisploeg een lange bal vooruit trapt waarbij drie spelers van Ruddervoorde duidelijk buitenspel staan. De scheidsrechter gebaart van krommenhaas en laat doorspelen waarna de thuisploeg scoort. Dit is een serieuze domper voor onze jongens maar het is nog niet voorbij want een minuut later wordt Marijn De Meulenaere onderuit gehaald net binnen de grote rechthoek. De scheidsrechter ziet het opnieuw anders en legt de bal 20 cm buiten het strafschopgebied. De frustratie bij onze jongens om zoveel onrecht is nu zeer groot en de duels worden heel bitsig. De scheidsrechter beslist dan maar om na enkele van die bitsige fasen de wedstrijd af te fluiten.

 

6 feb – SK WRB - VK Kachtem 0-2.

Het aanvangskwartier van de wedstrijd is duidelijk voor WRB maar echt doelgevaar valt niet te noteren. De wind maakt het niet altijd gemakkelijk om de bal onder controle te krijgen wat resulteert in heel wat mindere passes. WRB speelt de eerste helft ook met de wind enigszins in de rug. Er wordt te weinig langs de grond gespeeld waardoor de bal te veel buiten of te ver gaat. Rond de 25 ° minuut valt een hoog in de lucht getrapte bal van Laurens Decroix snel naar beneden waarop de keeper van Kachtem zich verkijkt en de bal binnen gaaat. De scheidsrechter heeft echter een fout op de keeper gezien en het doelpunt wordt afgekeurd wat voor discussie vatbaar was. Nadien komt Kachtem beter in de wedstrijd en komt een paar keer gevaarlijk opzetten. De wedstrijd komt in het laatste kwartier van de eerste helft in evenwicht en de rust wordt bereikt met een 0-0 stand.

Het beeld in de tweede helft is duidelijk andersom. Nu is het Kachtem dat de eerste tien minuten voor zijn rekening neemt. Er vallen enkele kleine kansen maar geen doelpunt. Na die tien minuten gaat de druk weer liggen en Westrozebeke komt weer beter in de wedstrijd. Jeffrey Vandebussche wordt een paar keer het straatje in gestuurd en hij slaagt er ook één keer in zichzelf los te werken van zijn verdediger om recht op doel af te gaan. Telkens is hij echter net iets te traag om af te drukken. De libero van Kachtem kan net op tijd ingrijpen om erger te voorkomen. Rond de 25° minuut is het dan toch zover voor Kachtem. Een bal wordt niet weggewerkt in de rechthoek en het staat  0-1. Vanaf nu loopt het niet meer echt voor Westrozebeke. Kachtem beperkt zich tot het controleren van de wedstrijd en om er af en toe gevat uit te komen. Op één van die uitbraken maakt Kachtem er 0-2 van en dan is het over en uit voor onze juniores. Het is nogmaals gebleken dat scoren voor Westrozebeke in een periode met overwicht een groot probleem is. Zo gaat ook deze wedstrijd met 0-2 verloren en blijft Westrozebeke helemaal onderaan in het klassement bengelen.

 

30 jan - GL Ruiselede - SK WRB 6-0.

Rekening houdende met het feit dat Ruiselede in de lopende competitie nog geen enkel punt verloor, wist je dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het hard bevroren veld maakte voetballen moeilijk maar dit was voor beide ploegen zo. Ruiselede trekt onmiddellijk ten aanval en het is al in de 3° minuut raak met een mooie lobbal. SK WRB ziet de bui al hangen maar komt na een tiental minuten spelen toch beter in de wedstrijd. De juniores spelen goed gegroepeerd en komen er uit als het kan. Rond de 25° minuut zit het trouwens tegen als een bal van Marijn De Meulenaere na een mooie actie op rechts rakelings voorlangs gaat en niemand gevolgd is om binnen te duwen. Twee minuten later is het echter wel een tweede keer raak aan de overkant waarbij onze verdedigers toch al te gemakkelijk uitgekapt werden. Westrozebeke blijft daarna goed gesloten spelen en de rust wordt bereikt met een 2-0 stand.

De tweede helft (met Olivier Dejonghe ipv Niels Devoldere en Jerome Deleu ipv Bert Vancoillie) is als het ware een kopie van de eerste helft. De doelpunten van Ruiselede vallen deze keer in de 2° en in de 26° minuut. Tussendoor probeert Westrozebeke behoorlijk mee te voetballen maar een gebrek aan start snelheid bij onze spitsen zorgt ervoor dat er geen echt gevaar dreigt voor de thuisdoelman. In het laatste kwartier eist zijn tol wat betreft het behouden van de organisatie.. Teveel spelers willen zelf nog iets forceren en trekken daarvoor te veel vooruit. Nadien kunnen ze niet tijdig terugkeren en op die manier krijgen we in de 41° en de 44° minuut nog twee doelpunten binnen. Daarmee wordt het toch nog een zware eindscore.

 

8 jan - FC  Passendale - SK WRB 3-1.

De wedstrijd kent een heel langzame start. Beide ploegen hebben het ontbreken van kompetitie voetbal gedurende vier weken blijkbaar niet goed verteerd. Het eerste half uur valt er bijgevolg niet veel te beleven. De beste kansen zijn er toch voor Westrozebeke maar Jerome Deleu kan de beste kans niet afmaken. Een verdediger van Passendale kan ook nog een schot van Jelle Degryse van de lijn keren. Rond het half uur wordt het dan toch 0-1 voor Westrozebeke. Laurens Decroix stuurt Jeffrey Vandenbussche op rechts  de diepte in. Deze laatste kan op snelheid doorgaan tot ongeveer op de doellijn en levert dan een perfecte voorzet af waarop Gianni Demoen met het hoofd de 0-1 kan binnen koppen. De vreugde is echter niet van lange duur want een achttal minuten later kan Passendale tegen scoren nadat keeper Laurens Reynaert deels onder de bal door gaat. Daarop volgt een rommelige fase maar Passendale kan toch de 1-1 op het bord zetten. Enkele minuten later mocht Westrozebeke de voetbalgoden danken want een aanvaller van Passendale komt plots alleen voor doel maar hij verkwanselde de reuze kans. Zo gaan we de rust in met een 1-1 op het bord. Bij het begin van de tweede helft komt Passendale sterker opzetten. Ze worden al snel beloond want in de achtste minuut kunnen ze op een goede center van op rechts nogal gemakkelijk een tweede keer scoren na zwak verdedigen van Westrozebeke. Het duurt eventjes voor Westrozebeke dit te boven is. In het tweede kwartier van de 2°helft probeert Westrozebeke de druk terug op te voeren maar er komen weinig of geen kansen. Passendale daarentegen trekt massaal terug en komt er enkel op de counter nog eens uit. Bij die weinige tegenaanvallen blijkt echter dat de organisatie bij Westrozebeke ver te zoeken is.  In het laatste kwartier neemt de druk van Westrozebeke stilaan af maar Passendale blijft bij zijn countervoetbal en het legt hen geen windeieren want vijf minuten voor affluiten kunnen ze een derde keer scoren alweer na zwak verdedigen van Westrozebeke. Zo eindigt de wedstrijd op een 3-1 voor Passendale na een vooral zwakke 2° helft van Westrozebeke.

 

 

12 Dec - SK WRB - SKV Zwevezele 3-1.

De eerste tien minuten van de wedstrijd tasten beide ploegen de tegenstander af en vallen er weinig spectaculaire fases te beleven. SK WRB probeert daarna wat lijn in het spel te krijgen en omstreeks het kwartier krijgen we een vrije trap op zo’n 25 m van het doel.  Laurens Decroix  lepelt de bal mooi over de verdediging waarop Marijn De Meulenaere met een quasi perfecte kopbal de bal buiten bereik van de keeper … op de binnenkant van de paal plaatst. Na deze vijf minuten beter voetbal valt Westrozebeke volledig terug en lukt niks meer. De passes zijn heel onzuiver en het slordig spel gaat veel te traag. De bezoekers steken wel een aantal goede combinaties in elkaar met bijhorend doelgevaar maar blijven voorlopig onmondig voor doel. Logische 0-0 bij de rust. Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij een bezoekende poging nog knap gekeerd wordt door onze doelman maar zwak uitverdedigen alsnog de 0-1 oplevert. SK WRB is even het noorden kwijt maar schakelt hierna over op werkvoetbal met een sterke pressie op elke bal. Het oogt allemaal niet zo mooi en het levert voorlopig ook niet veel kansen op maar Zwevezele wordt meer en meer op zijn helft gedrukt. Op de 18° minuut kan Marijn De Meulenaere dan toch de 1-1 op het bord zetten met een mooi schot van net buiten de grote rechthoek. Zwevezele probeert zich te herpakken en blijft er al voetballend uit komen maar verder dan een afgeweken bal op het doelkader komen ze ook niet. Onze juniores zetten onder  impuls van de niet-afgevende Gianni Demoen meer en meer druk en  na een mooie combinatie met Jeffrey Vandenbussche neemt Gianni met een afstandschot de doelman te grazen. Zwevezele lijkt verslagen maar toch krijgen ze nog een aantal kleine kansen mede dankzij misverstanden in de thuisdefensie. In de 43° minuut kan Jerome Deleu dan de verlossende derde treffer scoren na bezoekend balverlies bij het uitverdedigen.

 

21 Nov - SK WRB - FC Lichtervelde 6-1

 

In de aanvangsfase komen onze jongens goed weg wanneer een hoekschop door iedereen gemist wordt. Het is integendeel SK WRB dat op voorsprong komt via Jelle Degryse. Meteen het startschot om volop voor de aanval te kiezen maar Lichtervelde lukt de 1-1 na een prachtig afstandschot in de linker benedenhoek. Een duidelijke fout op Jelle Degryse in de zestien wordt niet bestraft maar enkele minuten later  volgt een tweede duidelijke fout en deze keer gaat de bal wel op de stip. Jelle zet de penalty zelf om (2-1). SK WRB draait nu op volle toeren en in de 31° minuut zorgt Jelle Degryse voor een zuivere hattrick. 3-1 is meteen ook de ruststand. Na de rust wordt Bert Vancoillie in de spits gedropt en Bert krijgt al onmiddellijk een reuzenkans maar besluit over doel. Even Later wordt Bert alweer gelanceerd door Laurens Decroix en deze keer bewaard hij wel het overzicht en schiet beheerst binnen. Westrozebeke blijft rustig en vlot combineren en Lichtervelde kan daar niet veel tegenover zetten. Laurens Decroix en Gianni Demoen dirigeren het middenveld en Lichtervelde kan hier weinig tegenover plaatsen. En als de bezoekers al eens dreigen staat libero Matthys Vanrapenbusch paraat. Jonas Devoldere op zijn beurt neutraliseert volkomen de beste speler van Lichtervelde. Net na het half uur volgt alweer een prachtige gekruiste voorzet van Laurens Decroix tot bij Jeffrey Vandenbussche en die trapt de bal beheerst in doel. In de 86° minuut mikt Gianni Fossaert op de paal maar de andere Gianni (Demoen) staat klaar om de terugkaatser over de lijn te duwen. Westrozebeke toonde eindelijk nog eens tot wat het in staat is en het was bij momenten werkelijk genieten voor trainer Freddy.

 

6 Nov - FC Aarsele - SK WRB 2-1.

Na een gelijkopgaand aanvangskwartier brengt Westrozebeke het betere voetbal maar komt toch op achterstand na een doelpunt met een buitenspelgeurtje. Onze juniores blijven echter goed voetballen en komen omstreeks het halfuur op gelijke hoogte via Matthijs Vanrapenbusch. Twee minuten later verschijnt Bert Vancoillie alleen voor doel maar de thuisdoelman kiest de goede hoek en weg is de reuzenkans. Ruststand 1-1 In het begin van de tweede helft krijgt SK WRB al direkt een paar serieuze doelkansen maar het is opnieuw Aarsele dat scoort. Onze jongens gaan vervolgens de gehele tweede helft op zoek naar de gelijkmaker maar de voetbalgoden zijn hun niet gunstig gezind. Verschillende goede kansen worden niet afgewerkt en zo blijft het 2-1. Op basis van het vertoonde spel hadden we minstens een gelijkspel verdiend.

 

30 okt - SK WRB - SV Rumbeke 0-5.

In het aanvangskwartier is Rumbeke duidelijk de betere ploeg maar doelgevaar blijft achterwege. Westrozebeke daarentegen slaagt er zelfs niet in ook maar in de buurt van de bezoekende doelman te komen. Na dit moeilijk openingskwartier kunnen de juniores het evenwicht herstellen. De wedstrijd gaat nu goed over en weer maar geen van beide ploegen slaagt erin goede doelkansen te creëren. Net voor de rust krijgt Rumbeke nog een hoekschop net nadat het spel even had stil gelegen voor een blessure. De concentratie is even zoek bij Westrozebeke en de laag gegeven hoekschop kan vrij gemakkelijk binnen getrapt worden door een vrij gelaten aanvaller. Zo wordt het alsnog 0-1 aan de rust. De tweede helft speelt SK WRB vrij zwak. Er worden weinig of geen duels gewonnen en in aanvallend opzicht wordt er maar weinig van terecht gebracht. Rumbeke kan dan ook al vrij vroeg in de tweede helft de 0-2 scoren. Deze 0-2 en het vrij makke spel van Westrozebeke laat Rumbeke toe rustig te combineren en te domineren. Dit resulteert uiteindelijk in nog drie doelpunten. Tussendoor had SK WRB wel een bal op de paal getrapt en strandde een afstandschot van Marijn De Meulenaere op de deklat. Het bleef 0-5 en daarmee blijft de reeks van nederlagen maar aangroeien voor SK Westrozebeke.

 

24 okt - SV Pittem - SK WRB 4-3.

Onze juniores nemen onmiddellijk het initiatief in deze wedstrijd. We zijn  duidelijk baas op het middenveld en de verdediging van Pittem wordt onder druk gezet. Na een snelle inworp van de wederoptredende Niels Devoldere gaat Marijn De Meulenaere met de bal recht op doel af en scoort de 0-1. Hierna volgen 20 sterke minuten vanwege WRB  waarbij goed gecombineerd wordt en de tegenstander meermaals uitgespeeld wordt. Van de vele doelkansen wordt slechts één benut via Gianni Demoen (0-2). In de laatste tien minuten komt Pittem beter in de wedstrijd maar er wordt gerust bij een 0-2 tussenstand. Na de rust krijgen we een heel andere wedstrijd. Pittem kiest nu resoluut voor de aanval en onze juniores kunnen alleen maar verdedigen. Laatste man Joran Demeulenaere moet meermaals bressen dichten maar slaagt voorlopig goed in zijn taak. Toch is het omstreeks de 10° minuut raak voor Pittem dat zich op trekt aan deze tegentreffer en volop op zoek gaat naar de gelijkmaker. Die komt er ook net voor het half uur. Pittem ruikt de overwinning maar toch is het WRB dat de 2-3 laat liggen. De in de diepte gestuurde Shawn Slambrouck kan de open kans niet afmaken. De wedstrijd gaat nu snel over en weer en het is Pittem dat dan toch de 3-2 op het bord zet. Van dan af begint WRB opnieuw beter te combineren en Shawn Slambrouck treft raak van op afstand (3-3). Beide ploegen kunnen leven met een gelijkspel maar het is uiteindelijk de scheidsrechter die de wedstrijd beslist door in de laatste minuut een zeer betwistbare strafschop te fluiten in het voordeel van Pittem met een belachelijke  rode kaart voor Xavier Reynaert bovenop. De strafschop wordt omgezet en het staat 4-3. Onmiddellijk daarna wordt afgefloten.

 

17 okt - SK WRB - Dar Ruddervoorde 0-1

Het eerste kwartier van deze westrijd gebeurt er weinig tot niets. Iets meer balbezit voor de bezoekers maar daar blijft het dan ook bij. Daarna komen  onze juniores opzetten via ondermeer Olivier Dejonghe die doorbreekt tot op de achterlijn maar er is niemand gevolgd om de bal simpel binnen te duwen. Daarna volgen nog twee doorbraken opnieuw via Olivier en vervolgens Gianni Fossaert maar beiden besluiten op doel in plaats van de bal terug te leggen op een veel beter geplaatste medemaat. Net voor de rust wordt Marijn De Meulenare de diepte ingestuurd maar terug gefloten voor betwistbaar buitenspel. Ruststand 0-0. Het inbrengen na de rust van Bert Vancoillie zorgt al direkt voor 2 goede acties maar opnieuw wordt net niet afgerond. Onze juniores voeren de druk op via de wederoptredende Gianni Demoen als motor op het middenveld  maar de doelpunten volgen niet. Een kwartier voor tijd krijgen de bezoekers een vrije trap toegewezen die knap langs de paal binnen getrapt wordt. En zo staat het plots geheel onverwacht 0-1. Wij proberen  te reageren, krijgen nog een aantal kansjes maar noch Bert Vancoillie noch Gianni Demoen komen tot scoren. Het is duidelijk waar dat het schoentje knelt.Door deze 0-1 zakken we alsmaar verder weg in het klassement.

 

10 okt - VK Kachtem - SK WRB 6-1.

Onze juniores moeten in deze wedstrijd heel wat basisspelers missen. In de eerste helft valt dit nog niet zo op omdat Kachtem op dat moment ook niet sterk staat te voetballen. Er komen heel weinig kansen langs beide kanten. SK WRB slaagt er desondanks niet in om ook maar enige druk te zetten. Rond het half uur slaagt Kachtem er dan toch in om te scoren via een schot  vanop 15 à 20 meter dat over de keeper in de verste hoek binnen gaat. Dit wordt ook de ruststand. In de tweede helft wordt intern geschoven in de opstelling van Westrozebeke (slecht 11 spelers op het scheidsrechtersblad) om toch vooraan wat meer druk te kunnen zetten. Dit resulteert al in de 4° minuut in een schot op de paal. Toch is het Kachtem dat na een achttal minuten een tweede keer scoort. Vanaf dan valt WRB volledig stil; niets lukt nog en Kachtem heeft vertrouwen geput uit zijn tweede doelpunt. Onze jongens spelen wandelvoetbal en krijgen zowaar nog vier doelpunten tegen. Tussendoor had Jeffrey Vandenbussche tegen gescoord na één van weinige aanvallen die naam waardig. Zo werd de einduitslag 6-1 en dit in een wedstrijd waarin Westrozebeke zwak acteerde en zo een slechte beurt maakte in het klassement.

 

3 okt - SK WRB - GL Ruislede 2-6

Een  wedstrijd tegen de nummer één (met het maximum der punten) kondigt zich steeds moeilijk aan. Toch speelt SK WRB in het eerste kwartier goed mee en is zelfs iets meer in de aanval. Maar in de 17° minuut is het dan toch zover; een aanvaller van Ruislede komt plots volledig vrij te staan in de kleine rechthoek en heeft alle tijd om de bal binnen te trappen. Onze juniores zijn niet aangeslagen en blijven goed mee voetballen. Rond het half uur wordt Jelle Degryse uit zijn evenwicht gebracht in de zestienmeter en de scheidsrechter fluit strafschop. Jelle zet die elfmeter zelf feilloos om. Even later volgen vijf noodlottige minuten voor SK WRB waarbij een flater in de verdediging en een slecht ontzette bal telkens met een doelpunt afgestraft worden. Zo komt de ruststand op 1-3. De tweede helft begint ideaal voor onze juniores wanneer (alweer) Jelle Degryse een prachtige aanval - opgezet door Ruben Hoornaert - in doel werkt( 2-3). De hoop op meer blijft echter niet lang bestaan want er volgen  alweer vijf rampzalige minuten waarbij Ruiselede de onzeker acterende verdediging van SK WRB opnieuw tweemaal te grazen neemt (2-5). In het laatste halfuur kan SK WRB de moed niet meer opbrengen om nog iets te proberen en voor Ruislede hoeft het niet meer. In de slotfase scoren de sterkere bezoekers nog een zesde keer zodat de uitslag toch te zwaar uitvalt.

26 sep - VP Gits - SK WRB 0-1

De hevige regenval had voor een zeer moeilijk bespeelbaar terrein gezorgd. Gits paste zich nog het beste aan het veld aan en creëerde licht overwicht maar na een kwartier verwaterde de partij volledig.Bij onze jongens kwam nagenoeg geen enkel pas goed aan. Toch kregen onze juniores één reuzenkans in de eerste helft nadat Laurens Decroix nagenoeg op de achterlijn nog een verdediger uitschakelde en vervolgens Marijn De Meulenaere bediende die moederziel alleen naast de verkeerde kant van de paal besloot. Ook in de tweede helft weinig goede combinaties van beide ploegen en bijgevolg ook weinig of geen doelgevaar langs beide kanten. De klok tikte verder en een scoreloos gelijkspel leek in de maak. In de 37° minuut werd een mooi getrapte hoekschop van Jeffrey Vandenbussche door Laurens Decroix binnen gekopt. In de resterende 8 minuten wist Gits nog éénmaal te dreigen maar de bal kon na wat geharrewar toch ontzet worden.

 

18 sep - SK WRB - Hertsberge 0-4.

De bezoekers trekken van bij het begin resoluut in de aanval en al snel wordt duidelijk dat we een moeilijke namiddag tegemoet gaan. Na 11 minuten wordt een kleine aarzeling in de verdediging afgestraft en staat het 0-1. De druk blijft aanhouden en Matthias Vandewalle heeft zijn handen meer als vol met hun vinnige linksvoor. Een tweede doelpunt kan niet uitblijven en valt na 26 minuten spelen. Mede door het goed meespelen van keeper Laurens Reynaert wordt de rust bij 0-2 bereikt. De tweede helft is zowaar een kopie van de eerste en na 8 minuten scoren de bezoekers de 0-3. Hierna herstelt SK WRB het evenwicht en speelt zowaar aardig mee maar een prachtig genomen vrije trap van Laurens Decroix wordt uit de winkelhaak geranseld door de bezoekende doelman. Na de 0-4 krijgen we nog een dot van een kans op de eerredder maar Jonas Devoldere krijgt de bal niet over de doellijn.

 

12 sep - SKV Zwevezele - SK WRB 2-3.

In de aanvangsfase van de wedstrijd nemen onze juniores het initiatief maar zonder direct gevolg. Omstreeks het kwartier dringt Jelle Degryse door tot in de grote rechthoek, gaat recht op doel af maar wordt foutief afgestopt. Jelle zet zelf de penalty om en het staat 0-1. Hierna neemt Zwevezele het initiatief over en moet keeper Laurens Reynaert een paar keer gevat ingrijpen. Op de 24°minuut kan een hoekschop van Zwevezele slechts half ontzet worden, er volgt een afstandschot op de dwarsligger maar de terugkaatsende bal gaat via de rug van keeper Laurens alsnog in doel. De druk van Zwevezele blijft en onze juniores hebben het moeilijk met hun snelle overschakeling van verdediging naar aanval. Er wordt gerust bij 1-1. In het begin van de tweede helft krijgt de thuisploeg een (terechte) strafschop toegewezen maar de bal gaat via de paal buiten. Even later volgt een prachtige individuele inspanning van Jelle Degryse wiens gevaarlijke center door een thuisverdediger in eigen doel gewerkt wordt (1-2). Even later dringt uitblinker Jelle opnieuw het strafschopgebied binnen maar wordt terug foutief afgestopt. Ditmaal klaart Ruben Hoornaert de klus van op 11 meter en staat het zowaar 1-3. Het slotkwartier is voor de thuisploeg maar keeper Laurens staat pal. Ook het centraal verdedigingsduo Kenny Desimpel en Shawn Slambrouck speelt een sterke wedstrijd. Zwevezele lukt nog de 2-3 en bezorgt ons nog 5 moeilijke minuten. Goede leiding van de gelegenheidsscheids.

 

6 aug - vriendschappelijk SK WRB - Lo Reninge 3-1.

Onze juniores starten in hun eerste oefenwedstrijd aan een behoorlijk hoog tempo. Dit resulteert ook al snel in een vroeg doelpunt via Gianni Fossaert. Na de eerste twintig minuten zakt het spelpeil duidelijk en komt Lo Reninge meer in het spel voor. Er wordt nu vooral gespeeld met lange ballen over en weer en in de 24 ° minuut scoren de bezoekers tegen.Na de rust probeert Westrozebeke terug beter te combineren en bij momenten lukt dit vrij aardig. De beloning volgt in de 60° minuut met een doelpunt van Gianni Demoen. Tien minuten voor tijd plaatst Jonas Borry een vrije trap hard op doel, de doelman kan de bal niet bijhouden en Ruben Hoornaert scoort in de rebound. Geslaagde eerste oefenwedstrijd voor de juniores.

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK