Wedstrijdverslagen

21 dec 2014 – SK WRB - E De Haan 3-2.

De bezoekers namen de openingsfase voor hun rekening maar verder dan 5 hoekschoppen geraakten ze niet. Al lieten onze ervaren verdedigers zich tot tweemaal toe bijna ringeloren bij doorkoppen aan de eerste paal. Aan de overzijde was het eerste doelgevaar van een ander niveau toen de poging in één tijd van Jochen Seynaeve maar nipt naast ging. De 1-0 kwam er toch toen Davy Vanhecke met een schuiver uitpakte op assist van (wie anders?) Jochen Seynaeve. Omstreeks het halfuur ging bezoeker Laplasse op snelheid aan de haal en de goed gevolgde Delporte had maar voor het intikken (1-1). Toch werd bij 2-1 gerust toen de bezoekende doelman de bal onhandig ontzette waarna Davy Vanhecke knap pivoteerde en via het lichaam van de doelman raak trof. In de tweede periode was het balbezit voor de bezoekers maar veel dreiging kwam hier niet uit voort. Het bleef lang wachten op die éne beslissende counter maar Davy Vanhecke kon de assist van Jochen Seynaeve net niet benutten. Jochen Seynaeve bleef de gevaarlijkste man maar zijn vrije trap zoefde net naast terwijl zijn volgende poging op de bovenkant van de lat viel. Een opzittende Hannes Cappelle dwong de bezoekende defensie – doelman incluis – in de fout waarna Niels Vercaemer rustig binnenschoof (3-1). Amper 1 minuut later passeerde een vrije trap van bezoeker Delporte alles en iedereen in de zestien. 3-2 meteen en paniek in de gelederen want na een verwarde fase werd de bal maar in extremis ontzet.   

Scoorden: 22’ Davy Vanhecke (1-0), 31’ Delporte (1-1), 40’ Davy Vanhecke (2-1), 89’ Niels Vercamer (3-1) en 90’ Delporte (3-2).

Opstelling: Jens Verlinde, PJ Bruneel, Kenneth Verhaeghe, Joeri Merveillie, Pascal Leire, Gilles Peeters, Laurens Coupé (63’ Matthijs Eeckhout), Jochen Seynaeve, Arne Beerland (61’ Hannes Cappelle), Matthias Decanq en Davy Vanhecke (71’ Niels Vercamer). 4de bankzitter Brian Ghillemyn kwam niet in actie.

Weetjes:

- Maarten Bulckaen en Bartel Verlinde liggen  nog steeds in de lappenmand terwijl Ali Al Ismaël en Carlos Pype op reis waren.

- Guillaume Vanpeteghem – reeds sedert aanvang van het seizoen out na een zware blessure - vertrekt na nieuwjaar als erasmus-student naar zonniger oorden.

- bezoekend topscorer Decraecke lukte in de door ons met 5-0 verloren heenwedstrijd nog 4 treffers maar zat ditmaal in de achterzak van Joeri Merveillie.

- Onze topscorer, Davy Vanhecke, dreef zijn saldo op tot 13 stuks maar viel in de slotfase gekwetst uit. Hopelijk zonder al te grote gevolgen?

- in een al bij al faire partij incasseerden we in de laatste 10 minuten nog 3x geel.

- de in de slotfase goed ingevallen Niels Vercamer liet zich opmerken met een doelpunt en…een gele kaart.

- na de magere 2 op 12 puntenoogst deden onze jongens er goed aan de 3 punten aan huis te houden. Met 27 behaalde punten en een gedeelde 5de plaats gaan we met een gerust gemoed de winterstop in.

- de bezoekers haalden tot op heden nog geen enkel punt op verplaatsing en zakken door dit verlies terug naar de 14de stek in het klassement.

- na een weekje verlof gaan we er op 30 december weer vol tegenaan.

- de eerste wedstrijd na de winterstop gaat door 11 januari 2015 en dit op eigen veld tegen Hekkensluiter E Brugge. Wie weet ronden we dan de kaap van 30 punten.

 

 

30 nov 2014 – SK WRB - SVD Kortemark 2-2. 

Beide ploegen kwamen voetballend uitstekend voor de dag en ook het tempo was best aardig te noemen. Zo ging het vrij vlot over en weer maar bleef het doelgevaar (die naam waardig) voorlopig achterwege.  Pas omstreeks het halfuur noteerden we de eerste serieuze doelkans toen de bezoekers vlot doorheen ons centrum sneden. Derous verscheen alleen voor doel maar doelman Jens Verlinde verhinderde met een knappe voetreflex de 0-1. Net voor rusten stak ook SK WRB iets nadrukkelijk de neus aan het venster waarbij Arne Beerland de prima center van Jochen Seynaeve net niet onder controle kreeg. Hannes Cappelle zette zich door in de zestien, ontdeed zich van 2 tegenstrevers, maar moest te ver uitwijken en hield aan de doelpoging enkel een hoekschop over. Op slag van rusten was het dan toch raak toen de mee opgerukte Joeri Merveillie een hoekschop binnen knikte (1-0). Net na de pauze kreeg SK WRB tot 2x toe de kans om de score verder uit te bouwen. Maar Carlos Pype besloot op de voet van doelman Gunst terwijl Jochen Seynaeve een teruglegger van diezelfde Carlos Pype maar nipt naast duwde. De bezoekende coach greep in door zijn “rijzige” libero naar de frontlinie te sturen en koos zo voluit voor het offensief. Deze tacktiek leverde doelkansen op voor Delbaere (bal vanonder de lat gehaald door Jens) en Decapmaker (harde knal maar goed geklemd door Jens). Een kwartier voor tijd was het dan toch raak toen Tanghe aangespeeld werd in de zestien en ook keurig afwerkte (1-1). Hierna was het weer onze beurt toen Hannes Cappelle er op snelheid op zijn flank vandoor ging, maar oog-in-oog met de keper besloot om de bal nog af te leggen op een (gedekte) ploegmaat. Weg meteen reuzenkans. Toen bezoeker Tanghe zich doorzette werd hij foutief gestuit door Brian Ghillemyn die hiervoor terecht geel kreeg maar ook geblesseerd uitviel. Alle wissels waren opgebruikt zodat we in ondertal kwamen. Na geklungel achterin kregen we een strafschop tegen en een rode kaart voor Laurens Coupé bovenop. Derous zette de elfmeter keurig om in de 1-2. Merkwaardig genoeg lagen we niet uitgeteld tegen het Canvas maar lukten zelfs zowaar nog de gelijkmaker – met 9 man - toen Carlos Pype een hoekschop van Jochen Seynaeve van dichtbij binnen knalde. Diep in blessuretijd weliswaar maar het spel had dan ook 5 minuten stil gelegen voor de blessurebehandeling van Brian. Hier viel de sterk leidende scheids zeker niks te verwijten. 

Scoorden: 45’ Joeri Merveillie (1-0), 68’ Tanghe (1-1), 87’ Derous (1-2 pen) en 96’ Carlos Pype (2-2). 

Opstelling: Jens Verlinde, Joeri Merveillie, PJ Bruneel, Brian Ghillemyn, Laurens Coupé, Pascal Leire, Jochen Seynaeve, Arne Beerland (61’ Gilles Peeters) , Matthias Decanq (74’Ali Al Ismaël), Carlos Pype en Davy Vanhecke (31’ Hannes Cappelle). Vierde bankzitter Simon Staelens kwam niet in actie. 

Weetjes: 

- Kenneth Verhaeghe (geelgeschorst) en Bartel Verlinde (gekwetst) waren er niet bij zodat het achterin andermaal schuiven werd. Brian Ghillemyn verscheen voor het eerst aan de aftrap. 

- Scoor dan eens een doelpunt, dan heeft de stadionomroeper een andere naam in petto.  Het was wel degelijk Joeri Merveillie die het eerste doelpunt scooorde en niet Carlos Pype. Nu ja, dat doel staat dan ook immens ver van de speaker verwijderd. 

- reeds in de eerste helft viel Davy Vanhecke geblesseerd uit. Hetzelfde lot stond Brian Ghillemyn in de slotfase van de wedstrijd te wachten. Afwachten hoe erg de blessures uitvallen, maar de ziekenboeg omvat momenteel al behoorlijk wat volk. 

- opnieuw een prima wedstrijdleiding.

- de bezoekers uit Kortemark waren heel dicht bij hun eerste uitoverwinning. 

- van de eerste 8 gerangschikten haalde enkel Oostkamp de 3 punten binnen en werd hierdoor tevens ook de nieuwe leider. 

- nu zondag gaan we op bezoek bij SV Bredene (eveneens 24 punten) dat een flinke thuisreputatie wist op te bouwen want ze wonnen maar liefst 6 van hun 7 thuiswedstrijden. Ze beschikken met Olivier D’Hulster tevens over de topsschutter (15 doelpunten) van de reeks.

 

23 nov 2014 – WS Houthulst - SK WRB 0-0.

In deze kustreeks valt ons dit seizoen slechts één echte derby te beurt en die stond dan ook nog eens pas op speeldag 13 geprogrammeerd. Nu het goede weer was van de partij zodat we uitkeken naar een leuke pot voetbal. Niet dus, want hiervoor was de prestatie vanwege SK WRB ondermaats te noemen. De thuisploeg roeit met de riemen die ze hebben en moet het vooral van zijn inzet hebben. Na amper 4 minuten spelen was daar al het eerste doelgevaar maar de kopstoot van Vanlerberghe verdween via de handen van onze doelman Jens Verlinde en het doelkader in hoekschop. Hier kwamen we met de schrik vrij. Omstreeks het kwartier opnieuw een gevaarlijk standje voor ons doel waarbij Noyelle pas in extremis afgeblokt werd. De hoekschop werd binnengeknikt door Vanlerberghe maar het feestje ging niet door wegens een voorafgaande duwfout. Hier kwamen we voor de tweede keer goed weg. Pas hierna kwam ook SK WRB offensief opzetten. Een leuke actie (je weet wel kappen, draaien, veinzen, schijnbeweging, nog eens kappen…) van Matthias Decanq eindigde nog in de handen van de thuisportier. Even later moet het echter altijd 0-1 staan maar Matthias Decanq kopt de perfekte center van Arne Beerland, van in de kleine rechthoek, pal op de (toch wel imposante) thuisdoelman. Matthias Decanq was duidelijk de bedrijvigste bezoeker – Jochen Seynaeve zat stevig in de tang bij zijn verdediger – maar ook zijn volgende poging werd met de glimlach geplukt van onder de lat. Aan de overzijde strandde een verre poging uit het niets van Nuytten op de lat. Hier kwamen we voor de derde keer goed weg. De eerste helft werd afgesloten met een lage schuiver van Pascal Leire maar Dupon duwde in hoekschop. In de tweede helft viel iets minder te noteren en de eerste dreiging kwam andermaal van Vanlerberghe maar zijn poging scheerde de lat. De ingevallen Carlos Pype kwam een stap te laat om een mislukt schot van Davy Vanhecke alsnog binnen te duwen. En dan was het weer aan de thuisploeg die in de slotfase nog 2x het doelkader raakte. Dumolein besloot op de binnenkant van de doelpaal terwijl Quartier een hoekschop eveneens op de paal kopte. De voetbalgoden waren de thuisploeg duidelijk niet goed gezind vandaag. Tussendoor was er wel nog een pegel van Laurens Coupé die maar net naast zoefde maar zoveel onrecht had Houthulst nu ook niet verdiend. 

Opstelling: Jens Verlinde, PJ Bruneel, Kenneth Verhaeghe, Bartel Verlinde, Joeri Merveillie, Pascal Leire, Laurens Coupé, Jochen Seynaeve, Matthias Decanq (65’ Carlos Pype), Davy Vanhecke, en Arne Beerland (46’ Hannes Cappelle). Gilles Peeters en Chiron Potie kwamen niet in actie. 

Weetjes

- voor de wedstrijd werden we flink bewierookt door de schrijver van het strooibriefje want die zag ons al een derby spelen in eerste provinciale tegen de buren uit Oostnieuwkerke  :-) 

- beide ploegen wisselden al (om uiteenlopende) redenen van trainer. Bij de thuisploeg moest Van Insberghe 2 weken terug, wegens tegenvallende resultaten, plaats ruimen voor Aernoudt. 

- die nieuwe T1 leverde zondag in ieder geval een gemotiveerde groep af die op inzet en karakter duidelijk de bovenhand haalde. 

- ook nog het vermelden waard: de terugkeer van Nori Boucherim. Nori beschikt nog altijd over een fluwelen baltoets maar zijn ploegmakkers zien niet altijd waar hij de bal zal neerleggen. 

- de thuisaanhang vroeg zich af waar SK WRB die 22 punten vandaan had. Uiteraard spelen we niet iedere week zo’n draak van een wedstrijd. 

- Houthust trof maar liefst 5 keer het doelhout en had duidelijk de 3 punten verdiend. 

- Ali Al Ismael viel naast de kern terwijl Maarten Bulckaen, Matthijs Eeckhout, Niels Vercamer en Guillaume Vanpeteghem geblesseerd zijn. 

- op een uitstekende scheids Jay Vanhou viel niks aan te merken. 

- Kenneth Verhaeghe liep tegen zijn derde geel aan en zal er dus volgende week niet bij zijn.

 

21 sep 14 – SK WRB - SV Jabbeke 1-1. 

Na het “onverwachte” puntengewin van vorige week bij Eendracht Brugge keken we andermaal een nobele onbekende tegenstrever in de ogen. De mannen van klein strand – voor de gelegenheid in een volledige (mooie) zwarte tenue - zijn al jaren een vaste waarde in 2de A en totaliseerden 4 punten. We gingen verder op ons elan van vorige week en klommen al vroeg voorop via de onvermijdelijke Davy Vanhecke die voorbereidend werk van Matthias Decanq en Hannes Cappelle omzette in de 1-0. De bezoekende reactie liet niet lang op zich wachten en Cleenwerck krulde op vrije trap al spoedig de gelijkmaker binnen. Samen met het nummer 10 Vandekerckhove 2 heel knappe voetballers. Tussen beide doelpunten in had Hannes Cappelle de 2-0 aan de voet maar doelman Galle bracht nog redding. Hierna waren de bezoekers toch wel de betere ploeg en hadden wij met doelman Jens Verlinde een prima en betrouwbaar sluitstuk staan. Het scheidsrechterlijke trio deed het uitstekend en had maar één folieke in huis toen een terugkaatser in de zestienmeter ten onrechte als terugspeelbal beoordeeld werd. Doelman Jens klaarde evenwel ook deze klus met bravoure. Net voor de pauze was daar andermaal doelman Jens om de 1-2 te verhinderen. In de tweede periode was het gebrachte spel van een iets minder niveau en opteerden we voor een iets behoudener aanpak. Toch kregen we een drietal mogelijkheden waarbij de schicht van PJ Bruneel maar net naast zoefde.  Daarnaast verschenen zowel Jochen Seynaeve als Arne Beerland in kansrijke positie in de zestienmeter maar beiden werden nog in extremis afgeblokt door een verdediger. Vorig jaar ging het “gene waar geweest zijn” maar een reeksje hoger ligt de snelheid van uitvoering iets hoger. Beetje bij beetje maken onze jongens zich dit hoger ritme eigen zodat het wel snor zit naar de toekomst toe. En de bezoekers? Ook die kregen hun mogelijkheden maar andermaal was daar doelman Jens om het punt aan huis te houden. En al bij al was de puntendeling gerechtvaardigd. 

Scoorden: 12’ Davy Vanhecke (1-0) en 19’ Cleenwerck (1-1). 

Opstelling: Jens Verlinde, Joeri Merveillie, PJ Bruneel, Kenneth Verhaeghe (70’ Pascal Leire), Bartel Verlinde, Matthijs Eeckhout (73’Carlos Pype), Lauens Coupé, Jochen Seynaeve, Matthias Decanq, Hannes Cappelle en Davy Vanhecke (80’ Arne Beerland). Vierde bankzitter Ali Al Ismael kwam niet in actie. 

Weetjes: 

- Carlos Pype kreeg in de beloftenwedstrijd op vrijdag 2x geel onder de neus en zal er dus niet bij zijn in Zedelgem. 

- ook doelman Jens Verlinde zit dan zijn strafzondag uit opgelopen voor zijn rode kaart op de openingsspeeldag tegen Blankenberge. 

- na de doelpuntenkermissen van de voorbije weken hielden we het ditmaal vrij sober.

- Guillaume Vanpeteghem werd met success geopereerd, al staat hem nog een lange revalidatie te wachten. 

- Maarten Bulckaen was nog onvoldoende hersteld na ziekte. 

- de wedstrijd in Veldegem gaat door op zaterdag 11 oktober om 15u.

 

 

14 sep 14 - Eendracht Brugge - SK WRB 0-5. 

Na het debacle van vorige week in de haan waren er een paar verschuivingen: Matthias Decancq kwam op de linksbuiten en er werd geopteerd voor een driehoek met 2 verdedigende middenvelders en Davy vanhecke op de 10. Maarten Bulckaen was ziek en zijn plaats werd ingenomen door bartel Verlinde. Het was van meet af aan duidelijk dat er met een andere mentaliteit aan de match werd begonnen, iedereen ging vol het duel aan, er werd veel korter op de bal gespeeld en de inzet was nu wel aanwezig, bij beide ploegen trouwens.  Al na 3 minuten kwamen we 0-1 voor. Een perfect aangesneden vrije trap van jochen Seynaeve werd door Bartel Verlinde proper binnen gebuffeld. Zelfde scenario in de 6e minuut, opnieuw een prachtige vrije trap maar ditmaal kan de keeper nog net redding brengen. Direct daarop kan eendracht dreigen en na een geharrewar net buiten de zestien volgt er een schot maar Jens Verlinde pareert gemakkelijk.  Er wordt snel en scherp gespeeld langs beide kanten maar het is SKW dat de meeste kansen creëert en het wordt stilaan duidelijk dat wij technisch meer in huis hebben. Als dat dan gekoppeld wordt aan de juiste mentaliteit, duel- en werkkracht  dan kunnen wij zonder twijfel veel ploegen pijn doen.

9’ goed jagen op het middenveld, de bal gaat naar jochen Seynaeve, goede center en net over doel gewerkt. 

10’ Hannes Cappelle kapt zich mooi vrij op links, de keeper kan via de lat overtippen. 

11’ de daaropvolgende hoekschop komt bij Davy Vanhecke terecht en die schiet over. 

14’ opnieuw goed jagen in het midden, Bartel Verlinde speelt Hannes Cappelle aan die in één tijd Davy Vanhecke mooi diep stuurt maar die wordt afgefloten voor buitenspel (?). Prachtig gespeeld. 

Dan is het 15 minuten knokken, het gaat snel maar SKW wint de meeste duels en lijkt de controle te nemen, de aanvallers zijn de eerste verdedigers en de verdedigers zijn de eerste aanvallers, de kleine foutjes die er af en toe toch nog zijn, worden door de gezamenlijke inzet en werkkracht opgevangen, en dankzij de knokkersmentaliteit nemen we stilaan de bovenhand. 

25’ inworp voor PJ Bruneel op links, het schot van Matthias Decanq gaat over. 

28’ een inworp op links komt via Jochen Seynaeve bij Hannes Cappelle, schot voorlangs. 

31’ knullig balverlies op het middenveld en eendracht kan toch eens gevaarlijk zijn, schot voorlangs. 

36’ op een verre inworp van PJ wordt de bal overduidelijk met de hand weggeslagen, penalty!  Davy Vanhecke zet feilloos om (0-2). 

De thuisploeg is even van slag en we kunnen tot aan de rust blijven domineren.  

De thuisploeg komt gretig uit de kleedkamers, SKW blijft goed spelen en is niet echt onder de indruk.  Eendracht probeert het tempo op te drijven maar wij blijven nog altijd de meeste duels winnen. Na 7’ wordt Davy Vanhecke het straatje ingestuurd, de verdediger gaat aan de trui hangen … en pienanti is pienanti !!!  2e geel voor de verdediger van eendracht en Davy zet de strafschop opnieuw feilloos om (0-3 !) en nu mag het niet meer fout gaan! Maar eendracht geeft nog niet af en probeert zich opnieuw in de wedstrijd te knokken met 10 man, het is niet meteen duidelijk zichtbaar dat wij een speler meer hebben. Organisatie en posities houden kunnen/moeten duidelijk nog verbeteren. Toch is het SKW dat telkens dreigt wanneer we in balbezit komen: 

54’ Jochen Seynaeve diep gestuurd van op zijn helft, zijn schot gaat over. 

56’ Jochen opnieuw diep, mooi driehoekje Jochen-Davy-Matthijs, de voorzet komt net iets te hoog voor Hannes Cappelle. 

60’ diepe bal op Matthias Decanq, die geeft mee met hannes op rechts, de center komt bij Jochen, zijn schot zoeft over. 

62’ schitterende combinatie jochen-hannes-davy op rechts, de voorzet wordt weggekopt.

70’ tegenprik van eendracht, hard schot zoeft over. 

72’ Matthijs Eeckhout speelt na balrecuperatie Matthias aan op links, de bal komt snel voor doel en Davy Vanhecke tikt zijn 3e binnen: 0-4. 

79’ Matthias Decancq speelt Davy Vanhecke aan, diens schot wordt afgeweerd en komt bij Arne Beerland die mooi aflegt voor Pascal Leire, gekraakt schot en naast. 

84’ prachtige aanval vanop rechts via matthias-davy-carlos-arne, het afgeweerde schot komt opnieuw bij Carlos Pype die genadeloos afwerkt : 0-5. 

In de slotfase kan eendracht nog één keer gevaarlijk zijn na een hoekschop zijn maar Jens Verlinde houdt met een prachtige redding de 0 op het bord. Ook Arne Beerland komt nog bijna tot scoren na een voorzet van Carlos Pype, zijn kopbal gaat maar nipt over. 

Conclusie: wat was goed : inzet, teamspirit, duelkracht en we brachten ook nog eens technisch goed voetbal. 

Wat kan nog beter: organisatie en bezetting van posities (slim spelen is ook een talent), ook de afwerking kan nog een paar percentjes omhoog,  maar wie hoor je klagen na een 0-5 ? 

Tenslotte kwam iedereen met een goed gevoel en tevreden terug huiswaarts, als we dit kunnen doortrekken moet er geen twijfel zijn : wij zijn absoluut 2e provinciale waardig. 

Scoorden: 3’ Bartel Verlinde (0-1), 36', 52' en 72' Davy Vanhecke (0-2, 0-3 en 0-4) en 84’ Carlos Pype (0-5). 

Opstelling: Jens Verlinde, Joeri Merveillie, PJ Bruneel, Kenneth Verhaeghe Bartel Verlinde, Matthijs Eeckhout (74’ Pascal Leire), , Lauens Coupé, Jochen Seynaeve (83’Carlos Pype), Matthias Decanq, Hannes Cappelle (71’ Arne Beerland).  en Davy Vanhecke Vierde bankzitter Ali Al Ismael kwam niet in actie. 

Weetjes:

- 4-5, 5-0 of 0-5 met SK WRB valt altijd wel iets te beleven.

- trainer Rik herschikte zijn manschppen en hopelijk zijn we nu voor goed vertrokken.

- volgende week spelen we aan huis tegen SV Jabbeke.

 

3 aug 2014 – beker van West-Vl - SK WRB – Club Roeselare 3-1 (pen 4-4).

Al laten de eindcijfers dit niet echt uitschijnen, het werd een vlotte overwinning tegen een bezoekend elftal dat zelden voor doelgevaar zorgde. De gevaarlijkste doelpoging in de eerste helft kwam op naam van een thuisverdediger die na hoekschop bijna in eigen doel besloot maar gelukkig was daar doelman Jens Verlinde. Niet dat ons steriel overwicht zoveel doelkansen opleverde maar de pogingen van Davy Van Hecke en Arne Beerland waren toch het noteren waard. De openingstreffer viel net voor de rust toen Arne Beerland een knappe center in huis had op Jochen Seynaeve die overhoeks binnen schoot (1-0). Vrij vroeg in de 2de helft kwamen de bezoekers met zijn tienen te staan toen de alleen doorgebroken Maarten Bulckaen foutief aangetikt werd, eerst nog voordeel kreeg, maar alsnog neerging. Doelman Tassaert was het kind van de rekening en mocht  beschikken. De penalty werd keurig omgezet door Davy Vanhecke. 2-0 en match gespeeld. Niet helemaal want de bezoekers pakten ons op snelheid en lukten zowaar de 2-1. Doelman Jens Verlinde zat  er eerst nog goed tussen maar de rebound was voor invaller Bonne (2-1). Hierna was het over en out voor Club Roeselare en uit opgelegde kansen via Carlos Pype, Arne Beerland, Jochen Seynaeve en Niels Vercamer werd slechts één treffer meer gepuurd. 

Weetjes: 

- de bezoekers wonnen hun vorige bekerwedstrijd nog met 3-0 van onze reeksgenoot WS Houthulst. Ze hadden er een zware trainingsweek opzitten en ontbraken bovendien flink wat effectieven. 

- de opstelling van SK Westrozebeke omvatte heel wat offensief geweld. 

- even was er overleg nodig toen binnen de 5 minuten 2 van onze sterkhouders dienden gewisseld. 

- de 3 invallers mogen op een uitstekende invalbeurt terugblikken. 

- volgende wedstrijden: op vrijdag 8 augustus aan huis tegen de beloften van KFC Izegem en op zondag 10 augustus op bezoek bij SK Vlamertinge.

Opstelling: Jens Verlinde, Joeri Merveillie, Maarten Bulckaen (67’ Brian Ghyllemyn), PJ Bruneel, Bartel Verlinde, Laurens Coupé (60’ Simon Staelens), Matthias Decanq (76’ Niels Vercamer), Carlos Pype, Jochen Seynaeve, Arne Beerland en Davy Vanhecke. 

Scoorden: 41’ Jochen Seynaeve (1-0), 55’ Davy Vanhecke (2-0 pen), 63’ Bonne (2-1) en 85’ Jochen Seynaeve (3-1).

 

 

27 juli 14 - Beker van West-Vl - RFC Luingnois - SK WRB 3-1 (pen 5-5)

De thuisploeg was duidelijk de betere en SK WRB vond niet onmiddellijk een antwoord op hun knap bewegingsvoetbal. 

Luingne kwam 2-0 voorop waarbij de eerste treffer viel na hoekschop en niet scherp verdedigen langs onze kant. 

Net voor de pauze viel de aansluitingstreffer toen Carlos Pype knap binnen knikte na een puike center van Matthias Decanq (2-1). 

Verder geraakten we evenwel niet meer waarna de thuisploeg na een knappe combinatie de zege veilig stelde. 

De strafschoppen na de wedstrijd gingen er wel vlot in. 

 

Weetjes: 

- Arne Beerland, Matthijs Eeckhout en Kenneth Verhaeghe zaten nog een schorsing uit (opgelopen in de eindronde vorig jaar). 

- Pascal Leire, Guillaume Vanpeteghem, Simon Staelens, Gilles Peeters en Niels Vercamer hervatten pas begin augustus. 

Opstelling: Jens Verlinde, Laurens Coupé, Maarten Bulckaen (81’ Pieter Vandenbroucke), PJ Bruneel, Bartel Verlinde, Joeri Merveillie, Jochen Seynaeve, Matthias Decanq (88’ Thomas Vandendriessche), Carlos Pype (66’ Brian Ghillemyn), Davy Vanhecke en Hannes Cappelle (85’ Ali Al Ismaël).

Scoorde: Carlos Pype (2-1).

 

 

24 juli 14 - vriendschappelijk - SK WRB - SV De Ruiter 1-0.

In een gelijkopgaande eerste helft waren de betere kansen voor SK WRB weggelegd via Vanhecke en Cappelle. In de tweede helft had De Ruiter wat veldoverwicht maar de verdediging van Westrozebeke was solide en ving de bezoekers goed op. De tegenstoten van SK WRB waren gevaarlijk en kort voor het einde van de partij was het raak. Een bijzonder knappe goal van Matthias Decanq na voorbereidend werk van Matthijs Eeckhout en Jochen Seynaeve en waarbij Thomas Vandendriessche de assist voor zijn rekening nam. 

Al bij al een goede eerste oefenpot met controle tegen een gereputeerde eerste provincialer en dit na amper drie trainingen. 

Opstelling: Chiron Potie, PJ Bruneel, Joeri Merveillie, Jochen Seynaeve, Hannes Cappelle, Maarten Bulckaen, Arne Beerland, Davy Vanhecke, Laurens Coupé, Pieter Vandenbroucke en Carlos Pype. 

Kwamen in de 2de helft in actie: Jens Verlinde, Bartel Verlinde, Ali Al Ismaël, Brian Ghillemin, Matthias Decanq, Thomas Vandendriessche en Matthijs Eeckhout. 

Scoorde: Matthias Decanq (1-0).

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK