Wedstrijdverslagen

2 dec 12 - B-Rezerven - SK Staden 2-2.

Na korte inactiviteit, terug een verslag van voorbije Super Sunday. De B-Rezerven namen het op tegen de buren van SK Staden. Een wedstrijd die in het rood aangekruist staat op beide ploegen hun kalender. De mannen van Slander konden op de volledige ploeg rekenen en misten enkel Bjorn Willaert, Kristof Hoedt die nog steeds uit is met een hardnekkige blessure waarvan de oorzaak nog steeds niet gevonden is en ook Dennis Declercq herviel in een oud zeer waarvan de oorzaak wel gekend is...

 

Selectie: Klaas, John, Karel, Jonas, Jelle, Olivier, Wouter, Tom, Wim, Kevin, Matthias, Bert, Andy, Henk

 

SKW als thuisploeg, vatte de koe meteen bij de hoorns en nam de partij volledig in handen. Toch was er een uitstekende reflex van Klaas nodig om Staden van de 0-1 te houden op kopbal van hun spits. Een bedrijvig middenveld speelde de bal vlot rond en wist een fitte Verhalleman vlot te bereiken die een paar keer op doel af kon stormen. Ook via Wim, Tom en Olivier werden talrijke aanvallen opgezet maar enig succes bleef uit. Coupé besloot tot 2x toe naast en ook Verhalleman kwam niet tot scoren. Dit was tot Wim met zijn arendsoog een oprukkende Tom Thevelein had zien vertrekken. Splijtende pass richting Tom die de bal schilderde op het hoofd van Matthias, die de dik verdiende 1-0 op het bord zette. Mooie actie die deze keer wel werd afgerond en dit zorgde voor de nodige rust na een spannend begin. De mannen van Slander planden om de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen en de 1-0 op het bord te houden maar dat was buiten de spits van Sk Staden gerekend. Die nam een snel terugkerende bal in 1 tijd op zijn slof en scoorde betrekkelijk magistraal de 1-1. Een uitslag bij de rust die een beetje vertekend beeld geeft, maar de 2e helft was veelbelovend als die op het elan van de 1e helft zou verder gezet worden.

 

Slander wist z'n mannen tijdens de rust nog wat extra te motiveren, maar de B-Rezerven hadden al veel gegeven. Dat bleek ook na de rust. De B-Rezerven kregen het iets moeilijker en Staden kwam meer in zijn spel. Dit zorgde voor een paar gevaarlijke situaties voor het thuisdoel, die tot dan toe konden worden afgewend. SKW bleef ook goede aanvallen opzetten maar kwam minder in de zone van de waarheid dan hen lief was. De scheidsrechter was al kwistig aan het strooien geweest met gele kaarten en wist daar gretig gebruik van te maken. Kevin nam de bal goed mee in de zestien en toen die een verdediger in zijn rug voelde, ging hij gewillig neer met een penalty tot gevolg. Het goeie moment in de wedstrijd en briljant gespeeld door Kevin. Borry zette de penalty om in zijn gekende stijl, hard en droog en 'een beetje' geplaatst. 2-1, niet volledig onterechte stand. Wederom lukte het niet om die voorsprong lang vast te houden. Met meer geluk dan kunde slaagde een speler van Staden er nog in de bal in doel te werken. Frommelig doelpunt dat misschien wel een rechtvaardige eindstand vastlegde. 2-2 zeker geen slechte uitslag, maar bleek nadien toch een gemiste kans om dichter bij de eerste plaats te komen. Lichtervelde, de eerste in de stand liet namelijk 3 punten liggen. De kloof met de koppositie bedraagt nu nog 4 punten. Langzaam maar zeker sluipen de mannen van Slander dichter naar de leiding in dit kampioenschap.

 

25 nov 12 - SV Rumbeke - B-Rezerven 1-2.

Doelpunten: 0-1 Jelle Parmentier en 1-2 Wouter Demeulenaere.

18 nov 12 - B-Rezerven - SK Zwevezele 2-1.

Doelpunten: Tom Thevelein1-0 en Wouter Demeulenaere 2-1

11 nov 12 - VV Emelgem-Kachtem B - B-Rezeven 1-4.

Dit weekend beloofde een gezondheidswandeling te worden voor de B-Rezerven, op bezoek bij de laatste in de stand, VV Emelgem-Kachtem B. Niets is echter wat het lijkt, want coach Geert Slander moest een groot deel van zijn vaste kern missen en dat zorgde voor het nodige tactische puzzelwerk. Zodanig zelfs, dat Slander geen andere optie zag, dan zichzelf op het wedstrijdblad te zetten. Een intelligente zet zo zou later blijken want nu kon de coach de daad bij de vele aanmoedigende woorden voegen. De immer positieve en aanmoedigende coach zou nu vanop het plein zijn manschappen naar de overwinning proberen te leiden. Deze week misten we: Wim Huyghe, Tom Thevelein, Bjorn Willaert, Olivier Dejonghe, Wouter Demuelenaere maar Bert Lemahieu kwam terug na een bezinningsperiode.

Selectie: Klaas, John, Karel, Andy, Jelle(1), Jonas(1), Kevin, Dennis(1), Kristof, Bert(1), Matthias, Geert

Na het eerste fluitsignaal, bleek al snel waarom onze concullega's van VV Emelgem Kachtem B, de rode lantaarn dragen in deze competitie. Ze kwamen nauwelijks aan voetballen toe en in tegenstelling tot wat je zou vermoeden, kwam dit het spel van de B-Rezerven niet echt ten goede. Logischerwijs namen wij als bezoekers, het heft meteen in handen en probeerden via goed voetbal de tegenstander onder druk te zetten en in de problemen te brengen. Op hoekschop, kwam Kristof Hoedt geweldig dicht bij de openingstreffer, met een buffelstoot tegen de lat. De B-Rezerven verdedigden sober en goed waardoor de opbouw naar voor vlot verliep. Gelegenheidsflanken Kevin Verhalleman en Dennis Declercq zorgden voor het nodige gevaar en na een tiental minuten bracht Kevin, de bal in de zestien. Een slim opgestelde Bert Lemahieu kon de moeilijke bal omhaals-gewijs op fenomenale wijze nog over de keeper in doel werken. 0-1, een doelpunt dat zeker in aanmerking komt voor doelpunt van het jaar, Bert Lemahieu bedankte coach Slander op gepaste wijze voor het vertrouwen. Weinig noemenswaardige feiten verder, tot een goed opgezette actie van Dennis Declercq, subliem werd afgerond door Jelle Parmentier. Na prachtig terugleggen van Dennis, kon Jelle van buiten het strafschopgebied de bal mooi in het mandje droppen. 0-2 en wederom een doelpunt dat gemakkelijk kan weerhouden worden voor het lijstje van doelpunten van het jaar. Toen even later de doorgebroken Kevin Verhalleman foutief werd gestopt door de doelman, nam de referee de juiste beslissing door de bal op de stip te leggen. Borry werkte hard en kurkdroog af. 0-3, de B-Rezerven leken af te stevenen op een gemakkelijke, maar nodige overwinning. Enige noemenswaardige wapenfeit in die eerste helft, was de invalbeurt van coach Slander, en dan nog...

Tijdens de tweede helft kwam er van voetballen nauwelijks iets in huis. De B-Rezerven lieten zich meeslepen in het hulpeloze spel van de thuisploeg en brachten niks meer op de mat. VV Emelgem Kachtem B scoorde zowaar nog een tegendoelpunt, waardoor de mannen van Slander terug wakker geschud werden. Niet dat dit het niveau van het spel omhoog haalde, maar na een goede een-twee tussen Dennis Declercq en Matthias Coupé, werd de eindstand vastgelegd, 1-4. Hoedt trof nog de lat na redding van de keeper, maar daarmee is alles gezegd. De drie punten werden opnieuw veilig thuisgebracht, opdracht volbracht voor de B-Rezerven. Volgende week wacht ongetwijfeld een grotere uitdaging, dan ontvangen de B-Rezerven Zwevezele.

 

28 okt 12 - WS Houthulst - B-Rezerven 2-6

Een feestelijke voetbalhoogdag voor SK WRB, zondag laatstleden! Dat het eerste elftal zijn allereerste zege boekte in de competitie, is slechts een detail in vergelijking met de nieuwe gewonnen veldslag van de B-Rezerven in hun queeste naar de kampioenstitel! Slander en zijn bende sloegen de handen in elkaar op het veld van Houthulst en moesten in deze strijd enkele belangrijke pionnen missen. Bert Lemahieu, Olivier Dejonghe, Jelle Parmentier, Björn Willaert en John Loosvelt waren enkele belangrijke namen die ontbraken. Daarentegen was er de come-back van Kristof Hoedt en gelegenheidsspeler Gianni Fossaert.

Selectie: Klaas, Jonas, Karel, Henk W.,  Kristof, Wim, Tom(3), Wouter, Kevin(1), Matthias(2), Gianni F., Dennis

De B-Rezerven waren duidelijk met de goede benen uit het bed gestapt want direct nadat de partij op gang werd gefloten, voetbalden zij een fantastische actie bijeen die resulteerde in een goede kans, maar door de doelman in hoekschop werd gewerkt. Een eerste waarschuwing voor de thuisploeg. Nog geen 7 minuten later werd eenzelfde fenomenale actie op poten gezet, die deze keer wel prachtig afgewerkt werd door Tom Thevelein. Een vroege voorsprong voor SKW, die voor een comfortabele uitgangspositie zorgde. Houthulst kwam aanvankelijk niet echt aan voetballen toe en Matthias Coupé probeerde meerdere malen de lobbal te hanteren, maar verzuimde tot 3x toe te scoren. Houthulst kwam meer en meer in de partij en kon halfweg de eerste helft doorbreken en scoren. Een ongelukkige goal, maar de 1-1 stond op het bord. Na een zeldzame aanval van Houthulst, die foutief werd gestopt, werd een vrijschop goed ingetrapt en kon de thuisploeg andermaal scoren. 2-1 en de B-Rezerven konden enkel de hand in eigen boezem steken voor deze tussenstand.

Nadat coach Slander het geloof in de overwinning al enigszins had verloren, wisten de mannen toch met de nodige grinta terug uit de kleedkamers te komen. Kopie van de eerste helft, waarbij een eerste actie richting doel, prachtig door de benen van de doelman werd gespeeld door Kevin Verhalleman. 2-2, en dit doelpunt zou tevens het kantelpunt worden van de match. De wederom heel keurig spelende defensie wist iedere poging richting SKW doel te neutraliseren en in combinatie met het vlot met passes strooiende middenveld, de aanval te bevoorraden met kansen. Éénrichtingsvoetbal op de helft van Houthulst, de volledige tweede helft, waarbij Tom Thevelein heel bedrijvig was richting doel. Hij vervolledigde zijn hattrick en scoorde nog 2 maal en ook Matthias Coupé wist 2x de weg naar het doel te vinden. Een, in eerste instantie, ongeruste Slander zag dat alles goedkwam en wederom werd het een zondag om niet vlug te vergeten...

Volgende week wacht een nieuwe uitdaging, want dan krijgen de B-Rezerven Lichtervelde op bezoek. Winst is onontbeerlijk in de race voor het kampioenschap, wedstrijd SKW-Lichtervelde, 09u15

 

21 okt 12 - B-Rezerven - E Jonkershove 3-1.

Na een welverdiend rust/stakingsweekend, keken de B-Rezerven wederom reikhalzend uit naar een nieuwe partij. Het sterrenelftal van Slander ontving deze week Jonkershove. Een partij met wat achtergrond, zo blijkt. Onze eigenste Wim Huyghe, inwoner van Jonkershove en uitkomend tegen zijn schoonbroer Laurens Decroix, nota bene, soigneerde zich speciaal voor deze wedstrijd en liet niets aan het toeval over. Het ging zelfs zo ver dat hij uitdroging en krampen slimmer af wou zijn en zich dan ook voldoende hydrateerde op zaterdag. Zijn persoonlijke coach, Kristof Hoedt keek er minitieus op toe dat dit alles in goede banen liep... Deze week miste Slander nog Kristof Hoedt, Dennis Declercq, Kevin Verhalleman en Henk Wydooghe. 

Selectie: Klaas, Jonas, Karel, Jelle(1), Olivier(1), Bjorn, Wouter, Wim, Tom(1), Matthias, Gianni, Bert, Xavier. 

Jonkershove trok de partij op gang maar besefte al snel dat de B-Rezerven geen cadeaus zouden uitdelen vandaag. Wim Huyghe delegeerde Slanders' brigade met een nuchtere kijk doorheen de eerste speelminuten en stippelde de koers uit voor het verdere verloop van de partij. Die koers zou éénrichtingsverkeer richting het doel van Jonkershove worden. Enkele mooie kansen werden door  het spitsenduo Thevelein-Coupé aanvankelijk niet benut, maar kwaliteit hebben ze bij de B-Rezerven in alle linies en Olivier Dejonghe kon de score openen, na goed volgen op de keeper die een hard schot loste. 1-0, een te zuinige maar oververdiende voorsprong voor de thuisploeg, die eigenlijk al minstens 5 doelpunten moesten gemaakt hebben. Rusten deden ze bij 1-0, maar het vervolg beloofde minstens even interessant te worden. Slanders' mannen zijn gekend voor hun genadeloze 2e helft, maar vooral legendarisch voor hun furieuze 3e periode... 

De tweede helft serveerde de thuisploeg dan ook van hetzelfde laken een broek. Er werd verder druk gezet op de helft van de tegenstander, vanuit goed georganiseerd verdedigen, compact tikkie-takka door het midden naar voor toe. Een hard werkende Tom Thevelein werd op die manier goed aangespeeld in de zestien van Jonkershove en werkte overhoeks af voor 2-0. De winst kon de B-Rezerven nu niet meer ontglippen, Jonkershove maakte niks meer klaar en SKW ging op zijn elan verder. Een indrukwekkende Jelle Parmentier lukte nog de 3-0, een mooie beloning voor zijn uitstekende partij. Jelle wordt zo bijna topschutter van de ploeg, na zijn 2 own-goals en een 3e tor dan toch eindelijk in het goede doel. Jonkershove wist nog tegen te scoren, maar kon SKW nooit meer in gevaar brengen. 

3-1, duidelijke winstcijfers, een meer dan terechte eindstand na de beste partij van het seizoen tot nu toe. Geert was in de wolken met wat zijn mannen op de mat wisten te brengen en lovende woorden schoten hem dan ook tekort om de B-Rezerven te feliciteren.

 

 

14 oct 12 - VP Gits - B-Rezerven 10-0.

Na de onterechte verliespartij van vorige week en de wispelturigheid van de scheidsrechters in de provinciale reeksen, besloten de B-Rezerven zelf ook te staken. Ze lieten elke speler van de tegenpartij 1 x scoren met een 10-0 score als resultaat. De partij tegen Gits wordt bijgevolg uit alle tabellen gewist.

selectie: Klaas, John, Jonas, Karel, Jelle, Olivier, Wouter, Henk, Bert, Kevin, Matthias, Wim, Bjorn.

 

 

30 sep 12 - VV Emelgem-Kachtem A - B-Reserven 1-3.

Zondag traden de B-Rezerven van Succescoach Slander, vol vertrouwen aan tegen VV Emelgem-Kachtem A. Als het spel dat ze op de mat brengen even indrukwekkend is als de naam van hun ploeg, dan zouden we deze match eventjes somber inzien... maar niks is minder waar. Slander leverde deze week, met Olivier Dejonghe en Dennis Declercq, alweer 2 spelers voor de momenteel stotterende A-Kern van SKW. Kristof Hoedt en Andy Peperstraete werden verontschuldigd wegens blessure.

Selectie: Klaas, John, Jonas(1), Karel, Jelle, Wouter, Wim, Henk, Tom(1), Dennis, Matthias, Kevin(1), Bert

Allemaal frisse... gezichten bij aanvang van de partij zondagochtend, en dat zullen de jonkies van VVEK-A geweten hebben! De B-Rezerven pakten uit met goed combinatievoetbal van achteruit en efficiënte looplijnen door het midden en langs de flanken. Van bij het begin van de wedstrijd drukten ze zo de tegenstand meteen tegen hun eigen doel. De laaghangende zon was bij momenten een storende factor en belemmerde enkele spelers in hun spel bij de magistrale lange ballen van Wim Huyghe en de sublieme cross-ballen van Jonas Borry, die zo niet optimaal benut konden worden. Toch lukte het Tom Thevelein een eerste keer met succes de weg naar doel te vinden. Na een millimeterpass binnendoor van Wim Huyghe, werd Tom gelanceerd en kon hij alleen op doel af. Ondanks een feilloos opgestelde keeper van VVEK-A, wist Thevelein magnifiek af te werken. 0-1, en verdiend. Na deze treffer kabbelden de B-Rezerven even verder op automatische piloot en lieten ze de thuisploeg in hun spel komen. Dit resulteerde in meer dreiging van de tegenpartij en ze lukten uiteindelijk nog de 1-1 voor rust, na een rommelige fase in onze eigen zestien.

Slander besliste tijdens de rust zuinig om te springen met wissels, wat tactisch heel goed gezien was, gezien de tijdelijk aangepaste reglementen voor deze partij.  De tweede helft speelden de B-Rezerven de wedstrijd op ervaring en talent verder. Enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter konden de honger naar de overwinning niet stuiten. Het inbrengen van Kevin Verhalleman bleek de goede keuze van Slander. Die deed ons genieten van een superefficiënt blitzoptreden. Bij zijn tweede balcontact kwam hij goed naar binnen in de zestien en werd hij foutief gestopt door een tegenstander. Terechte penalty en Jonas Borry zette in zijn gekende stijl, snoeihard, om. 1-2, een nodige voorsprong en consolideren is de boodschap! Na alweer een schitterende actie van Wim Huyghe die moeiteloos 3 man in de wind zette en daarna prachtig voorbracht, kon Kevin Verhalleman mooi binnentikken. 1-3 en de overwinning leek binnen. Ondanks het uitstekende keeperswerk van Klaas, moesten Karel en John alsnog redding brengen op de lijn, maar de thuisploeg kon verder geen vuist meer maken tegen de sterke verdediging van SKW. 

Alweer een verdiende overwinning voor Slander en zijn mannen! Volgende week wacht ons een te duchten tegenstander. 

 

23 sep 12 - B-Rezerven - WS Zarren A 4-0.

De B-Rezerven gaven dit weekend Zarren A partij, in de hel van SKW. Na het gezichtsverlies van vorige week vreesde menig supporter deze match. De B-Rezerven waren echter tuk op revanche en vastbesloten om de wanprestatie van vorige week snel uit het collectieve geheugen te wissen. Slander kon deze week niet rekenen op Wim Huyghe (geschorst), Kevin Verhalleman, Andy Peperstraete (gekwetst) en Jonas Borry die zijn selectie bij het eerste elftal hoopte verzilveren. Wouter Demeulenaere en Kurt Vermeersch maakten voor het eerst dit seizoen hun opwachting.

Selectie: Klaas, John, Bjorn, Karel, Henk, Jelle, Olivier, Kristof, Tom(1), Kurt(1), Dennis(2), Wouter, Bert, Matthias.

De B-Rezerven grepen Zarren onmiddellijk bij de keel en gaven hen geen enkele kans om in de partij te komen. Een sterke Tom Thevelein dicteerde de wet op het middenveld en combineerde sublieme passes met inzet en werkkracht, waardoor het volledige efltal mooi en aanvallend voetbal bracht. Die inzet werd beloond met een knap doeplunt van diezelfde Thevelein. 1-0 en de B-Rezerven leken op weg naar een mooie overwinning.  Kristof Hoedt had last van een contractuur in de dij (of was het hoogtevrees?) en werd na 20 minuten vervangen door Wouter Demeulenaere. Na opnieuw een sterke actie van Thevelein, kon Kurt Vermeersch de 2-0 simpel binnentikken. Een comfortabele voorsprong om de rust in te gaan, na een goed begin van een leuke partij. De tweede helft ging verder zoals de eerste eindigde. De mannen van Slander namen het heft in handen en lieten de tegenstand geen enkele kans om Klaas het vuur aan de schenen te leggen. Iedereen speelde een goede partij en Dennis Declercq vond van op zijn favoriete linker flank nog twee maal de weg naar doel. 4-0 was ook de eindstand en bij deze werd ook het misverstand van vorige week direct rechtgezet. Dennis geeft blijk van een stijgende vormcurve en is hopelijk vertrokken voor een mooi en vruchtbaar seizoen.

 

15 sep 12 - WS Zarren B - B-Rezerven 8-2.

Na een uitwedstrijd vorige week, speelden de B-Rezerven wederom op verplaatsing in Zarren om het op te nemen tegen Zarren B. De voorbereiding naar deze wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos voor enkele spelers, die dachten de klus te klaren op talent alleen... We wisten pas echt dat het fout zat toen Dennis Declercq zelf spelers uit hun bed begon te bellen om hen tijdig op de mat te krijgen, de wereld op z'n kop.

Selectie: Klaas, John, Karel, Bjorn, Jelle, Wim(1), Kristof, Kevin, Olivier, Dennis, Matthias(1) en Bert

Voor iedereen goed en wel besefte dat de wedstrijd begonnen was, keken de B-rezerven al aan tegen een 3-0 achterstand, Hutsep... euhm Zarren B scoorde 3 maal, met meer geluk dan kunde, maar de cijfers stonden op het bord, de mannen van Slander konden aan de achtervolging beginnen. De betere kansen waren vanaf dan voor SKW en voor de rust kon Wim Huyghe, na goed volgen op een geloste bal van de keeper, de 3-1 in doel tikken. De rest van de kansen konden niet worden benut, maar de wedstrijd leek te gaan kantelen in het voordeel van de B-Rezerven na de rust.

Slander wist zijn mannen goed op te peppen tijdens de rust en die kwamen furieus uit de kleedkamer. Er werd constant gedrukt tegen het doel van de tegenstander maar afwerken lukte nog slechts 1 keer. De doelman van Zarren B stopte daarenboven nog een penalty, waardoor het duidelijk leek te gaan worden dat dame fortuna niet aan onze kant stond. Wat Slander tactisch ook probeerde, niks lukte voor SKW, terwijl Zarren bij iedere baltoets leek te scoren. Maken de B-Rezerven 20% van alle kansen die ze bijeen voetballen, dan winnen ze deze match nog met 8-12, maar dat deden ze niet. Eindstand 8-2, een sombere dag voor de B-Rezerven en fanáticos.

Een wedstrijd die we 10 keer mogen spelen en 9 keer zullen winnen. Spijtig genoeg speelden we zondag die ene partij die we verliezen. Niet getreurd, geen enkele grote ploeg kon winnen dit weekend, niet de "grote vijf" en niet de B-Rezerven. Dit bewijst dat elke wedstrijd moet gespeeld worden en dat zekerheden in voetbal niet bestaan.

 

9 sep 12 - SV De Ruiter - B-Rezerven 1-2.

Eerste uitwedstrijd van dit seizoen en de B-Rezerven mochten meteen op bezoek bij de buren van De Ruiter. Na het goede resultaat van vorige week, rekenen de mannen van Slander opnieuw op een goede wedstrijd en de 3 punten thuis brengen.

Selectie: Klaas, Jonas, Jelle, Karel, Bjorn(1), Tom, Wim, Kristof, Olivier, Dennis, Matthias(1), Kevin, Henk

In de eerste helft speelden de B-Rezerven gretig en goed georganiseerd, waardoor ze het spel goed onder controle hadden en het laken al direct naar zich toe trokken. Aanvankelijk werden mooie kansen gecreëerd en dreigden de B-Rezerven constant. De jonge ploeg van De Ruiter wist niet goed van welk hout pijlen te maken en zag de mannen van Slander herhaaldelijk doorbreken. Coupé ging tot twee maal toe alleen op doel af, maar faalde in de afwerking. Na een sublieme actie van Dennis Declercq, die zich tussen 3 man tot aan de achterlijn dribbelde, behield hij goed het overzicht en bracht hij het eerste doelpunt aan. Matthias Coupé legde de 0-1 binnen. Een zeldzame hoekschop voor De Ruiter zorgde iets later evenwel voor wat commotie in onze eigen zestien. De bal werd onvoldoende weggewerkt en een attente speler van De Ruiter kon de 1-1 scoren. Kort voor de rust kregen de B-Rezerven nog een terechte penalty, na duwfout op onze kapitein, Jelle Parmentier. Bjorn Willaert schoot loeihard binnen en zette de 1-2 als ruststand op het bord.

In de tweede helft was De Ruiter de betere ploeg, maar zonder echte kansen. Daardoor vergaten de B-Rezerven zelf te voetballen, maar alsnog waren de beste kansen voor SKW. Een schot van Dennis Declercq werd met meer geluk dan kunde gepareerd door de doelman van De Ruiter. Ook Olivier Dejonghe kapte zich nog schitterend vrij in de zestien van de bezoekers, maar die vergat af te werken en Wim Huyghe opteerde ook nog voor het terugleggen van een bal aan de tweede paal in plaats van voor eigen succes te gaan. De thuisploeg trapte nog een vrije trap op de lat en maakte nog twee maal appel voor penalty, maar die werden terecht niet toegestaan door de scheidsrechter. Een mindere tweede helft dus, maar de doelstelling werd wederom gehaald, de B-Rezerven nemen de 3 punten mee naar huis en kunnen terugblikken op een vrij geslaagde seizoensstart.

 

2 sep 2012 - B-Rezerven - Merkem Sport 6-1.

Na lang en reikhalzend uitkijken, was het dit weekend eindelijk zo ver: de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen voor de B-Rezerven! Een nerveuze Slander leefde zeer hard toe naar deze wedstrijd, zo is gebleken. Daags voor de wedstrijd zat hij nog met de handen in het haar, een dreigend tekort aan spelers zorgde voor selectieproblemen en de bijhorende stress. Slander bleef echter olympisch kalm en zodoende kon hij zondag toch op een quasi voltallig elftal rekenen voor de partij tegen Merkem.

Selectie: Klaas, John, Andy, Karel, Jelle, Wim (1), Kristof, Bjorn, Tom, Dennis (1), Matthias (1), Henk (1), Kevin (2), Ruben 

De wedstrijd kende een aarzelend begin met de betere kansen voor de thuisploeg, maar het gebrek aan scherpte voor doel bleek bij aanvang nog in de benen te zitten bij het aanvallende compartiment van Slanders mannen. Dennis Declercq vond uiteindelijk toch snel de goede benen en opende de score met een nodige treffer op mooi aangeven van Tom Thevelein. Merkem werkte zich meer in meer in de wedstrijd en goalie Klaas hield in de eerste helft de B-Rezerven tot 2 maal toe in de wedstrijd. Hij kon toch niet verhinderen dat er tegen gescoord werd voor de rust, maar al bij al een correcte tussenstand.

Slander wist zijn spelers goed te motiveren tijdens de rust, en we kregen dan ook een volledig ander beeld in de tweede helft. Aanvankelijk bleek scoren nog niet meteen te lukken, maar een tactische wissel van Slander zorgde voor de kentering. Verhalleman kwam in en bedankte meteen met 2 prachtige treffers die zorgden voor de 3-1. De B-Rezerven bleven het spel goed maken op de helft van de tegenstander en Merkem kwam er nu nog nauwelijks uit. De tegenpartij veloor ook nog zijn doelman na een duel met onze buffel, Tom Thevelein, die een hele goede partij aan het spelen was. Achteraan werd alles perfect dicht gehouden en via het midden werden de spelers vooraan vlot bereikt waardoor vele mogelijkheden werden gecreëerd. Wim Huyghe demonstreerde dit met een gemeten pass op - wederom- Tom Thevelein, die opnieuw het duel met de ingevallen doelman aanging én won, waardoor de bal zonder enige aanraking in doel terecht kwam. Doelpunt op naam van Wim Huyghe, met dank aan Tom Thevelein. Merkem speelde nu met de moed der wanhoop tegen een ontketend SKW, dat op zoek ging naar een monsterscore. Tom Thevelein vond met een uitstekende voorzet van op rechts nog Coupé in de zestien en die werkt proper af, 5-1. De honger naar doelpunten was nog niet gestild want ook een goed ingevallen Henk Wydooghe vond nog de weg naar het doel na een goede actie en dito afwerking. Daarmee lag ook de eindstand vast, 6-1. Een goede partij waarbij het team van Slander alweer een puike prestatie op de mat bracht en de opofferingen van de vroeg opgestane supporters beloonde.

 

Woensdag 29 aug - vriendschappelijk - B Rezerven - FC Beitem 1-2

Een drukke voorbereidingsperiode voor de B-Rezerven, naar aanloop van het nieuwe seizoen. Woensdag werd alweer een oefenpartij betwist tegen een te duchten tegenstander, Beitem. De voorbije wedstrijden zorgen voor het vertrouwen en de mannen van Slander zouden dan ook op dit elan doorgaan tot de competitie.

Aderlating voor coach Slander, daar Jelle Parmentier moest afzeggen met een blessure en Tom Thevelein door werkverplichtingen, maar kwaliteit en tactisch inzicht op overschot bij de B-Rezerven, waardoor dit verlies perfect opgevangen werd.

De eerste wedstrijdhelft werd gedomineerd door de tegenstander, maar SKW kwam toch met de beste kansen voor de dag. Het spitsenduo, Declercq-Coupé, miste scherpte voor doel maar naar eigen zeggen sparen ze zich volledig voor de competitie. Mooie kansen, maar geen doelpunten konden werden opgetekend. De B-Rezerven moesten 1 tegentreffer toestaan voor de rust, maar de rest van de eerste helft werd de tegenpartij al bij al goed opgevangen door alweer een uitmuntend middenveld en een hele sterke verdediging.

De tweede helft kwamen de B-Rezerven ook goed uit de kleedkamer. Enkele wissels werden doorgevoerd uit tactische overwegingen en met de competitie in het achterhoofd werden belangrijke spelers gespaard. Er werd gekampeerd op de helft van de tegenstander maar ook uit dit overwicht kon aanvankelijk niet gescoord worden. Een attente Andy Peperstraete lanceerde een gemotiveerde en goed ingevallen Verhalleman op links en die bracht de score in evenwicht na een prachtige loopactie, bekroond met een mooie punter in doel. 1-1, een terechte score. De B-Rezerven werden geremd in hun aanvallende impulsen door twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter, maar dit had geen effect op het aanvallende spel. Op een zeldzame corner voor de tegenpartij werd alsnog de 1-2 gescoord en lag de einduitslag vast. Een jammerlijke verliespartij, waarin de B-Rezerven goed gespeeld hebben en bewezen hebben klaar te zijn voor het seizoen, dat zondag 2 september start met de openingsmatch tegen Merkem.

 

Verslag van de wedstrijden van vrijdag 24 en zondag 26 aug 2012

Geachte dames, heren en voetballiefhebbers

Na een druk en succesvol voetbalweekend, dan toch eindelijk een korte samenvatting van de gespeelde oefenpartijen van het kampioenenelftal, de B-Rezerven. Vrijdag was er de exhibitiepartij aan huis tegen 't avondbroodje. Een niet te onderschatten ploeg, waar de voorbije jaren nauwelijks van gewonnen kon worden. De tegenpartij was er in groten getale maar zelfs met 6 mensen op de bank konden ze nooit echt een vuist maken tegen de B-Rezerven, 4-1 was dan ook het verdict. Vrij vroeg in de wedstrijd kwamen de B-Rezerven op voorsprong door een doelpunt van nieuwkomer Coupé, op magistraal aangeven van Kristof Hoedt, die blijk gaf van een supervorm, het middenveld domineerde en strooide met passes. Zelf kopte hij ook de 2e en 3e goal tegen de netten voor de thuisploeg en we zongen met z'n allen voor Kristof... Dennis Balotelli zijn kanon stond tijdens de match nog niet op scherp, maar hij vond toch in extremis nog de weg naar het doel en scoorde het 4e doelpunt. Zijn woorden: "Ik piek naar de kerstperiode" doen ons nog steeds twijfelen of hij dan wel het voetbal bedoelde of iets anders. Tussendoor slikten de mannen van Slander ook een tegendoelpunt door een misverstand in de defensie, maar dit bracht onze mannen niet van de wijs en ze stoomden verder naar een eerste overwinning.

Zondag was er de oefenmatch tegen Hooglede, een ploeg die we dit jaar nog zullen ontmoeten tijdens de reguliere competitie en dus een goede waardemeter naar aanloop van het nieuwe seizoen. De B-Rezerven combineerden goed, kwamen tot enkele mooie aanvallende acties en hielden alles goed dicht in de verdediging zodat er voor Hooglede niet echt kansen waren weggelegd in de eerste helft. De thuisploeg was niet altijd gelukkig bij de laatste pass maar door goed aandringen van alweer een superieure Kristof Hoedt, kwam de bal iets buiten de zestien in de voeten van Coupé. De bezoekende doelman hoorde iets ruisen in het struikgewas, stond volledig verkeerd opgesteld en Coupé maakte dankbaar gebruik van deze situatie om de 1-0 op het bord te laten noteren. Met deze tussenstand werd er ook gerust. De tweede helft werd gedomineerd door de thuisploeg die fysiek de bovenhand namen en ook door de klasse van de ingekomen Wim Huyghe werd het laken helemaal naar ons toe getrokken. Olivier Dejonghe scoorde de 2-0 en alweer een gezwinde overwinning voor de B-Rezerven die een degelijke partij speelden. 

De vooruitzichten voor het nieuwe seizoen zijn goed, al mogen we het schaap niet verkopen vooraleer het geschoten is! 

Bedankt aan alle aanwezige supporters, medewerkers en natuurlijk de B-Rezerven en staf.

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK