Wedstrijdverslagen

14 sep 14 – SV Rumbeke - Reserven-C 3-2.

Na de nul op zes wilde Westrozebeke echt wel iets halen uit de wedstrijd tegen Rumbeke. De aanvangsfase van de wedstrijd liet al snel blijken dat dit niet gemakkelijk zou worden. Rumbeke voerde de forcing en WRB onderging de wet van de sterkste maar kon stand houden in de eerste 10 minuten. In de tiende minuut maakte Jonas dan een fout in de grote rechthoek wat tot een strafschop leidde die feilloos werd omgezet. Nog geen vijf minuten later was het alweer raak voor Rumbeke en terug was het onze rechterflank die in snelheid genomen werd. Met een 2-0 achterstand zakte de moed tot in de schoenen bij WRB maar dit was slechts tijdelijk want WRB knokte zich terug in de wedstrijd oa met enkele individuele acties van de sterk spelende Olivier. Er kwam meer druk voor doel van de Rumbeke doelman maar bij schoten van Olivier en Henk stond er telkens iets in de weg. Op voorzetten van Jacob en Kevin kwamen we telkens een half metertje tekort om binnen te duwen. In de laatste twintig minuten was het gevaar van Rumbeke beperkt tot enkele snelle maar gevaarlijke counters. Ruststand 2-0. 

WRB begint scherp aan de tweede helft maar weer ontbreekt het tikkeltje geluk bij de afwerking. Een gemeten vrije trap van Niels in de 2° minuut kwam heel gevaarlijk voor doel maar het laatste voetje om binnen te trappen ontbrak weeral. Twee minuten later werd een schot van Gianni op voorzet van Kevin van de lijn geweerd. In deze fase van de wedstrijd lieten Olivier en Kevin de verdediging van Rumbeke moeilijke momenten beleven. In de 10°minuut werd een voorzet van Olivier dan ook door Kevin in doel gewerkt en was de aansluiting een feit. Intussen had de ref al enkele dubieuze beslissingen genomen oa een gele kaart voor Henk. Een drietal minuten later (58° min) kreeg Henk een tweede gele kaart en dus rood onder zijn neus voor een fout die niet hij maar wel Jeroen begaan had. Met zijn tienen zou het dus moeilijk worden. WRB bleef ervoor gaan maar nam daarmee ook risico’s  wat resulteerde in een fout net buiten de grote rechthoek. De vrije trap werd secuur gegeven door Rumbeke, Wouter haalde al zijn lengte uit de kast maar kon toch niet verhinderen dat de bal in de winkelhaak binnen ging en zo de 3-1 op het bord kwam. Westrozebeke bleef desondanks de betere ploeg en bleef maar duwen wat in de 40 ° minuut een tweede maal resulteerde in de aansluitingstreffer. Gianni legde de bal op aangeven van Olivier vanop rechts beheerst in de verste hoek binnen. Rumbeke kreeg nog één reuze kans maar Wouter was ver uitgekomen om in te grijpen, hoewel het moet gezegd dat er toch een serieus geurtje was aan zijn ingreep. De scheids had blijkbaar niets gezien. Daarna kregen we tot in de extra speeltijd pogingen vooral van Olivier gesteund door Kevin en Dennis. Rumbeke beperkte zich enkel tot het stilleggen van het spel maar slaagde er wel in om de 3-2 vast te houden. Daarmee blijft WRB na een sterke tweede helft achter met een nul op negen waaraan dringend iets moet gedaan worden. 

Spelers: Wouter, Niels, Jonas, Joran, Xavier, Ruben, Jeroen, Henk, Matthys, Kevin, Olivier, Dennis, Jerome, Gianni en Jacob

 

31 aug 2014 - VP Gits - Reserven-C 1-0. 

Het bleek al heel snel dat de C-reserven met Gits een sterke tegenstander getroffen hadden. Gits met heel wat jong talent (mogelijks op zoek naar een plaats in de eerste ploeg) startte sterk en hield er een hoog tempo op na. Alles wat SK Westrozebeke daar kon tegenover zetten, was een sterk verdedigend blok met Wouter als secuur sluitstuk. Wouter speelde een sterke wedstrijd en liet een viertal sterke tussenkomsten noteren. Rond het half uur was het dan toch zo ver als na een mislukte balcontrole van Henk de bal onverwachts in de voeten kwam van een thuisspits. Die ging recht op doel af en ondervond daarbij weinig weerwerk van drie in de fase betrokken SKW spelers. De Gits aanvaller schoot de bal dan ook beheerst in de verste hoek binnen. De 1-0 stond op het bord en zo bleef het ook tot de rust. 

Na de pauze kregen we een hevige regenbui te verwerken waardoor de wedstrijd letterlijk en figuurlijk een beetje in het water viel. Na de hevige regen bleef Westrozebeke stevig verdedigen maar kon er nu ook al eens beter uitkomen mede dankzij een terugval bij de thuisploeg. Uitgesproken kansen kwamen er niet voor de C-reserven ondanks de grote inzet van Olivier, Kevin en Gianni. De beste kans kwam voor de voet van Jacob die evenwel overhaast enkele meter naast schoot terwijl er voldoende andere opties waren. Conditioneel ging SKW goed mee tot op het einde en moest zeker niet onderdoen voor Gits. Rijpe doelkansen voor SKW bleven echter uit terwijl Wouter nog heel alert diende te reageren op een paar lokale uitbraken. De ruststand werd dan ook de eindstand. Jammer van het 1-0 verlies maar SKW kon toch terug blikken op een sterke verdedigende prestatie maar waarbij de aanvullende impulsen te weinig waren om Gits echt in verlegenheid te brengen. 

Spelers: Wouter, Niels, Jonas, Ruben, Jeroen, Davy, Henk, Matthys, Olivier, Kevin, Dennis, Gianni, Jacob, Laurens Trioen en Laurens Reynaert.

..

 

10 aug 2014 – vriendschappelijk – reserven-C - SK Staden 3-2. 

Tijdens de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het verschil was echter het afwerkingspercentage. Staden kreeg twee doelrijpe kansen en kon er daarvan één benutten. Westrozebeke kreeg wel een viertal goede kansen maar kon er daarvan geen enkele afwerken. Zowel Jacob, Kevin als Dennis slaagden er niet in om hun uitgesproken kans in de netten te jagen. Op het afstandsschot van Olivier staat de bezoekende doelman bovendien op de juiste plaats. De 0-1 ruststand mag dan toch gevleid genoemd worden voor de bezoekers. 

De tweede helft start met een enorme kans voor Staden maar deze wordt de nek omgedraaid en het zal hen nog zuur opbreken want met een 0-2 zaten ze wellicht op rozen. Na een tiental minuten zijn we dan gekomen aan de “tien minuten van Olivier”. Nadat hij al enkele malen de bezoekende doelman getest had, begon hij aan zijn periode van de waarheid. Bij het eerste doelpunt vloerde hij de keeper door de bal overhoeks binnen te leggen na eerst een verdediger rustig in de wind gezet te hebben. Zijn tweede doelpunt was pas echt een beauty: een pegel vanop 30 meter die netjes in de winkelhaak binnenging.  Zijn derde doelpunt was opnieuw een staaltje van technische vaardigheid na een mooi opgezette aanval met Dennis. Na deze dolle 10 minuten zijn we bijna rond het half uur. Het tempo van Westrozebeke valt stilaan terug en Staden probeert de wedstrijd terug in handen te nemen. Een goede acht minuten voor het einde slaagt Staden erin terug  te komen tot 3-2 maar verder geraken ze niet meer. Het seizoen is hierbij gestart met een sterke prestatie van de C-reserven.

 

 

 

 

 

 

 

 

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK