Wedstrijdverslagen

1 mei 2013 - Tornooi SV De Ruiter. 

Er ontbraken flink wat jongens zodat de verplaatsing met slechts 5 spelers aangevat werd. Gelukkig wist Andres de groep nog aan te vullen. 

Tegen SV Roeselare speelden we onze beste wedstrijd maar begaven op het einde van de tweede periode. Einduitslag werd 2-4 (1-1 halfweg) met doelpunten van Milo en Kenji. De tweede wedstrijd was tegen het fysisch veel sterkere SV De Ruiter waar we zonder pardon 1-5 (0-2) aan de broek kregen. Jelle zorgde hier voor het doelpunt. Tegen E Wervik, toch wel de zwakste opponent, speelden we ook onze zwakste wedstrijd.  Er zat veel meer in maar enkele jongens waren “doodop”.  Uitslag hier werd 2-4 met 2 treffers van Jelle. 

Speelden: Chiel Delefortrie, Andres Steyaert, Milo Thevelein, Kenji Van Engelandt, Jelle Perdu en Sarah Cokelaere. 

In het behendigheidstornooitje konden Milo, Andres en Jelle doorstoten naar de finale. Jelle eindigde zelfs op de tweede plaats algemeen. De finale was er echter teveel aan en iedereen liet zich betrappen op meerdere foutjes. Volgende maal beter!

 

13 maart 13 - St. Eloois Winkel sport - U8 3-8 (1-4).

Op het eerste terrein van Winkel Sport vonden onze blauwtjes direct het goede ritme. De tegenstrever moest achteruit maar het duurde toch wel even vooraleer we scoorden. De thuisdoelman weerde zich voortreffelijk maar moest zich toch gewonnen toen Jelle doorzette na een goede doorsteekpas van Kenji.  En dit was tevens ook het scenario van de volledige wedstrijd. Goed samenspel zorgde voor veel doelkansen en ook de bijhorende doelpunten. Iedereen kreeg veel spelgelegenheid en iedereen deed zijn uitstekende best. Al bij al een rustige match. Doe zo verder.

Speelden: Chiel Delefortrie, Cedric France, Matisse Vercruysse, Kenji Van Engelandt, Jelle Perdu, Timon Dessin en Milo Thevelein.

Scoorden: Jelle (6), Kenji en Chiel. 

 

23 maart 13 - U8 - SV De Ruiter  6-6 (4-4).

Het begon heel slecht voor onze blauwtjes want we kregen al snel drie doelpunten tegen en konden ons pas herpakken na enkele positiewissels. Aan de rust was alles te herdoen en dit vooral dankzij het goede werk en de doelpunten van Kenji. De tweede helft was iets beter en we liepen uit tot twee doelpunten verschil.  Na enkele vervangingen sputterde de ploeg terug en de bezoekers konden bij het eindsignaal gelijkmaken.

Scoorden: Kenji (4), Jelle en Seppe.

Speelden: Chiel Delefortrie, Cedric France, Seppe Cardoen, Kenji Van Engelandt, Jelle Perdu en Timon Dessin.

 

9 maart 13 - U8 - KFC Lendelede 2- 7 (1-2).

Tegen de groen-witjes hebben we slechte beurt gemaakt. De wedstrijd begon wel gelijkopgaand met weinig doelkansen waarbij de bezoekers na slecht verdedigen de score openden.  We speelden wel goed mee maar even later viel een identieke treffer na opnieuw laks verdedigen. Kort voor de rust scoorden we tegen en brachten de marge opnieuw op één treffer. De tweede helft begon heel goed.  We drukten de tegenstrever voor hun doel terug waarbij het kansen regende en de gelijkmaker ook viel (2-2). De druk bleef aan maar scoren konden we niet meer. Lendelede verscheen hierna terug beter in de wedstrijd en scoorde ook. Vanaf nu liep niks meer zoals het moest. Verkeerde passen, uit positie lopen, terwijl ook de vervangingen geen beterschap brachten. Niks lukte nog en we werden volledig zoek gespeeld. Volgende week beter. Scoorden: Jelle en Kenji.

Speelden: Chiel Delefortrie, Cedric France, Seppe Cardoen, Kenji Van Engelandt, Jelle Perdu, Milo Thevelein en Timon Dessin.

 

2 maart 13 - SV Moorslede - U8 3 - 11.

Alhoewel Jelle er niet bij was wegens kwetsuur was ons ploegje bijzonder gemotiveerd om er opnieuw iets goed van te maken. Van bij de start grepen de blauwtjes de roodjes direkt bij de keel. Kenji was zowel vooraan als achteraan heel bijdrijvig terwijl ook de rest van het team flink hun best deed. De doelpunten kwamen er snel terwijl de aanvallende acties van de thuisploeg niet voorbij Cedric en Chiel geraakten. Iedereen kreeg speelkansen en ook Timon kon een doelpuntje meepikken.

Zelfde scenario in de tweede helft met speelgelegenheid voor iedereen zonder in te boeten op kansen en doelpunten. Alleen keeper Chiel kreeg het een beetje drukker maar die loste (bijna) alles goed op. Een heel sterke wedstrijd van onze jongens, die na hard werken op training, heel goed bezig zijn en niet langer meelopertjes zijn onder de U-8-ploegjes.

Scoorden: Kenji (8), Timon, Cedric en Seppe.

Speelden: Chiel Delefortrie, Cedric France, Seppe Cardoen, Kenji Van Engelandt, Sarah Cokelaere en Timon Dessin.

 

23 feb 13 - U8 - St.-Eloois Winkel Sport 10-1.

We speelden in onze sterkste opstelling tegen een, op papier althans, sterke en te vrezen tegenstrever. Onze jongens begonnen heel geconcentreerd aan de wedstrijd en de bezoekers werden achteruit geduwd. De eerste doelkansen en ook de eerste doelpunten vielen snel en we hadden snel door dat deze ploeg toch niet zo sterk was.  Kenji scoorde snel drie thuisdoelpunten en zo kreeg iedereen  ruim speelgelegenheid. De tweede helft was meer strijden tegen de ijzige koude dan strijden tegen de tegenstrever. Al bij al dus een gemakkelijke wedstrijd die met ruime cijfers in ons voordeel eindigde. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor de bezoekers weggelegd die hiermee beloond werden voor hun inzet. Scoorden: Kenji Van Engelandt (4), Jelle Perdu (3), Seppe Cardoen (2), en Cedric France.

16 feb 13 - SV De Ruiter - U8 5-5.

Door het ontbreken van enkele jongens konden we maar met 6 spelers de verplaatsing maken. Het leek een moeilijke opgave te worden maar het werd een gelijk opgaande wedstrijd. De eerste helft waren wij de betere maar in het begin van de tweede helft was het de thuisploeg die volop scoorde. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was bijzonder spannend. We waren opnieuw de betere ploeg maar verder dan een gelijkspel kwamen we niet. De jongens hadden de juiste instelling en streden tot het einde. Een speciale vermelding voor Kenji die werkelijk overal op het veld terug te vinden was en ook en ook aan Cedric die verdedigend sterk speelde. Doelpunten: Kenji Van Engelandt (5).

2 dec  12 - FCE Kuurne  -  U8 4-6 (1-4)

Met het resultaat van de heenronde in ons achterhoofd -we verloren toen met 4-10 - begonnen we vrij voorzichtig aan de wedstrijd. De wedstrijd brak ook niet direkt open maar toch zagen we al snel dat het niet zo'n vaart ging lopen  als vorige keer. Via goed samenspel scoorden wij zelfs twee maal en lieten weinig ruimte voor de thuisploeg.  Via een ongelukje scoorde de thuisploeg tegen maar hierna speelden we een goede eerste helft.

De tweede helft begon terug goed met prima afbreekwerk van Kenji en Cedric om dan snel voor doel te komen via Jelle waarbij we ook geregeld te scoren.  Ook Seppe speelde goed mee met prima loopwerk.  Alleen de wisselspelers hadden het wat moeilijk om in het koude weer op ritme te komen. De wedstrijd was nooit spannend en we speelden een van onze betere wedstrijden.

Scoorden: Jelle (3) en Kenji (3).

Speelden:  Chiel  Delefortrie, Cedric France, Timon Dessin, Kenji Van Engelandt, Jelle Perdu, Seppe Cardoen en Matisse Vercruysse.

 

24 nov 12 - U8 - SV De Ruiter 11-10 (4-7).

Na een nipte nederlaag in de heenronde beloofde het deze maal terug een spannende wedstrijd te worden. De  start was echter niet veelbelovend.  We werden overspeeld door een veel betere tegenstrever en voor we het beseften stonden we drie doelpunten in het krijt. We herpakten ons en Jelle bracht ons terug op gelijke hoogte. Verder kwamen we niet en aan de rust stonden we terug drie doelpunten achter. De tweede helft begon veelbelovend want Jelle scoorde vier maal op een rij en de terug goed ingekomen Seppe deed ook zijn duit in het zakje.  Van drie doelpunten achter kwamen we er zo drie voor.  Naar het einde toe scoorden de bezoekers nog een paar maal maar de zege kwam niet in gevaar. Een spannende wedstrijd dus maar we hebben reeds beter voetbal van onze blauwtjes gezien. Vooral in teamverband spelen kan veel beter. Scoorden: Jelle (10) en Seppe.

Ploegopstelling: Cedric France, Kenje Van Engelandt, Tiebe Vanbesien, Milo Thevelein, Jelle Perdu, Chiel Delefortrie en Seppe Cardoen.

 

17 nov 12 - U8 - SV Rumbeke 5-13 (1-7).

Na de goede wedstrijd van vorige week volgde nu een toch wel mindere wedstrijd. Vanaf het begin zat er weinig sfeer in de ploeg en dat uitte zich duidelijk op het veld en in de gescoorde doelpunten. In de eerste helft werden we weggespeeld door een niet zoveel sterkere tegenstrever waarbij we hervielen in vroegere fouten. De tweede helft was ietsje beter waarbij Jelle wist tegen te scoren. De ploeg voetbalde te traag en zonder veel combinaties. Na deze flauwe wedstrijd hopen we op beterschap volgende week.

Scoorden: Kenji en Jelle (4x)

Speelden: Cedric France, Sarah Cokelaere, Kenji Van Engelandt, Milo Thevelein, Jelle Perdu, Chiel Delefortrie, Matisse Vercruysse.

 

10 nov 12 - Club Roeselare - U8 3-2  (3-1)

Een zeer spannende wedstrijd aan de "zoete pinte" in Roeselare. De match begon verdeeld met weinig kansen en onze blauwtjes wat verdedigend opgesteld. De tegenstrever had nog praktisch niks verloren en daardoor begonnen de jongens met wat schrik aan de wedstrijd. Maar alles ging vlot.  Jelle verdedigde heel goed en Chiel keepte sterk. En dan toch rond het kwartier lukte de thuisploeg een doelpuntje en binnen de minuut een tweede. Eventjes schrikken maar geen paniek want enkele minuten later kon Kenji tegenprikken. De thuisploeg was ietsje beter en lukte voor de pauze nog een derde doelpuntje. Daartegenover trapte Jelle nog een bal op de paal.

Benieuwd hoe de tweede helft ging worden.  Beide ploegen hadden reeds heel wat krachten aangesproken en daar de thuisploeg fysich wat groter en sterker was, vreesden we. Maar niets was minder waar.  De blauwtjes begonnen met zwier aan de tweede helft en drukten de tegenstander voor hun doel. Er kwamen kansen en na een twaalftal minuten lukte Jelle de aansluitingstreffer. We bleven verder drukken en er kwamen heel wat kansen. Seppe was in goede doen en flitste keer op keer door de verdediging maar scoren lukte niet. Iedereen ging mee in de aanval en de tegenaanvallen werden goed afgeweerd door keeper Chiel. De gelijkmaker zat er in maar kwam er niet uit. Jammer voor de jongens. Proficiat voor de sterke wedstrijd en doe zo verder.

Scoorden: Kenji en Jelle

Speelden: Timon Dessin, Kenji Van Engelandt, Milo Thevelein, Jelle Perdu, Chiel Delefortrie en Seppe Cardoen.

 

27 Oct 12 - OMS Ingelmunster - U8 13-5 (5-2).

De wedstrijd begon goed .  De spelertjes waren gemotiveerd en ze gingen er een mooie wedstrijd van maken.   En dat probeerden ze ook te doen maar de concentratie was van korte duur. Na de 2-2 kwam de thuisploeg onder stoom en werd er vooral slecht verdedigd. De tweede helft was moeilijk en de jongens vonden moeilijk de weg om te scoren.  Niemand geloofde er nog in en de thuisploeg kon rustig uitspelen. Doelpunten: Jelle (4) en Milo.

 

20 okt 12 - FC Lendelede - U8  7-10 (1-5).

Een goede start van onze ploeg met goed passenspel en veel inzet.  Het duurde niet al te lang voor we konden scoren en alles verliep naar wens. Alleen jammer dat de wisselspelers moeilijk hun juiste draai vonden. De tweede helft bleef het goed gaan, althans de eerst tien minuten, daarna viel alles wat stil en de thuisploeg zette een wilde achtervolging in. Niks lukte nog en niemand kon een echte vuist maken. Van 9-3 kwam het 9-7 en een geluk dat we dan konden tegenscoren. Een gemakkelijke match eindigde zo toch in een mooie (tweede) zege. Jelle lukte 7 doelpunten, enkele op persoonlijke pogingen, maar Kenji zorgde voor de overige assists terwijl hijzelf 3 doelpunten scoorde ook al op assists van ...Jelle.

 

13 oct 12 - U8 - FCE Kuurne 4-10  (1-6)

Mindere wedstrijd van onze jongsten. In de eerste helft stonden we nergens.  Zelfs na vervangingen bleef alles moeilijk verlopen. Nochtans was de tegenstrever niet zoveel sterker. De tweede helft begon beter maar het duurde net niet lang genoeg.  Zonder inspiratie en samenspel verwaterde alles (zowel letterlijk als figuurlijk). Volgende keer beter.

Doelpunten: Jelle, Kenji, Tiebe en Own.

 

6 oktober 12 - SV De Ruiter - U8 4-3.

De wedstrijd kwam traag op gang.  We combineerden wel goed maar er kwam weinig doelgevaar van voort. Toen we toch scoorden, na een mooie actie van Kenji en Jelle, dachten we dat we vertrokken waren. Het bleef evenwel een rommelig gedoe en op een van hun weinige tegen akties kon de thuisploeg zowaar gelijkmaken. De tweede helft verliep zoals de eerste.  Wij waren beter en sterker maar o zo slordig in de afwerking. Toen we toch 1-3 voorop kwamen, leek de wedstrijd gespeeld.  Maar we bleven slordig spelen en bijzonder slecht verdedigen waarvan de thuisploeg profiteerde om voorop te komen. De laatste 10 minuten drukten we de thuisploeg op hun doel maar door overhaasting en ook wat tegenslag bleef de stand behouden. Ongelukkige wedstrijd waarbij de beste ploeg niet won maar ja, wie niet (genoeg) scoort, wint ook geen wedstrijd.  Scoorden: Jelle en Kenji (2x)

 

29 sep 12 - SV Rumbeke - U8 6-8

We begonnen heel goed aan de wedstrijd met mooi voetbal waarbij het samenspel heel goed verliep. Zo stond het na 10' reeds 0-3. Merkwaardig genoeg kantelde de wedstrijd waarbij niks nog lukte en voor we het goed en wel beseften stond het 3-3 aan de rust. Ook na de rust niet direkt beterschap zodat de thuisploeg uitliep tot 5-3.  Enkele vervangingen zorgden opnieuw voor meer evenwicht. We scoorden nu om beurten maar er zat duidelijk meer in. De thuisploeg geraakte niet meer voorbij onze verdediging en Jelle begon op volle toeren te draaien. Telkens goed in de ruimte gestuurd door zijn medespelers dook hij keer op keer alleen voor doel op en zo behaalden we een mooie overwinning na een toch wel moeilijke wedstrijd. De hele ploeg verdiende een pluim maar vooral Jelle en Cedric speelden sterk. Scoorden: Jelle (7) en Milo.

 

22 sep 12 - U8 - Club Roeselare 2 -10.

Het samenspel was een ietsje beter dan vorige week en de wedstrijd begon vrij gelijkopgaand. Toch was er een groot verschil: de bezoekers scoorden en wij niet. Maar ons voetbal was niet slecht. De tweede helft speelden we verder goed mee maar doelpunten maken was niet zo makkelijk vooral als je tegen een goede doelman moet opboksen. En als het geluk je dan ook nog wat in de steek laat.. Inzet was er voldoende. Verdienstelijke speler was wel de ingekomen Matisse. Doe zo verder. Doelpunten: Jelle en Cedric.

 

15 sep 12 - SV Roeselare - U8 13-4.

Onze kleinsten begonnen met goede moed aan wat een moeilijke wedstrijd zou worden. Het eerste kwartier hielden ze goed stand maar eenmaal de tegenstander op volle toeren kwam waren ze meteen ook de betere ploeg. We lieten ons te vaak vangen aan hun ploegspel en kregen zo een lesje in efficiënt voetbal. Hopelijk hebben sommigen er toch wat van opgestoken. Scoorden: Jelle (2), Kenji en Cedric.

 

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK