Wedstrijdverslagen

10 mei 2013 - Tornooi E Jonkershove - U11 

We werden in een groep ingedeeld met Kortemark, Daring Brugge en thuisploeg Jonkershove. We speelden heen en terug, dus 2 maal tegen iedere ploeg. Vooraf waren we niet zo te vinden voor dit systeem maar achteraf gezien speelde het in ons voordeel. Er werd 5 tegen 5 gespeeld en iedere wedstrijd duurde 12 minuten. 

E Jonkershove - U11: 0-2

Zwakke partij die toch winnend werd afgesloten. Milo en Cassie zorgden voor de doelpunten. 

U11 - Daring Brugge: 0-1

In een gelijkopgaande wedstrijd ging Brugge in de slotfase met de overwinning lopen. 

SVD Kortemark - U11: 6-0

Na 12 minuten wedstrijd zegt de uitslag al meer dan genoeg. 

U11 – E Jonkershove: 4-2 

Tegen 4 spelers hadden we voortdurend de bovenhand maar een gebrek aan inzet en vechtlust brak ons nog bijna zuur op. Milo en Stakys vonden elk 2 maal de weg naar de netten.

Daring Brugge - U11: 1-4

De wedstrijd van de wederpstanding want plots lukte alles. Het voetbal was van een beter niveau en de combinaties mochten gezien worden. Stakys, Cassie, Yentl en Victor scoorden.

U11 - SVD Kortemark: 3-1

Na de pandoering uit de eerste wedstrijd waren we ditmaal op onze hoede maar alles verliep beter en de inzet was er terug. Stakys speelde enorm sterk en scoorde 3 maal telkens op haast identieke wijze. 

 

Resultaat: We eindigden op een mooie tweede plaats. Jammer genoeg speelden we niet gans het tornooi op hetzelfde niveau als de 2 laatste wedstrijden. Over gans het tornooi waren Victor en gelegenheidsdoelman Junior de enige lichtpunten. 

Er was ook een Devils Run parcours. Dat was een parcours dat we moesten afleggen tegen de klok. Er waren niet alleen bonus seconden te verdienen ook strafseconden behoorden tot de mogelijkheden. Individueel legde Milo de tweede snelste tijd af van alle spelers. Hij was slechts 1 seconde te traag om de overwinning mee huiswaarts te nemen. Ook de gemiddelde per ploeg wed opgenomen en hieruit verschenen wij als de besten. Proficiat daarvoor.

 

27 april 2013 – FC Woesten - U13 2-2. 

De laatste wedstrijd van het seizoen werd afgewerkt in Woesten. De thuisploeg startte fel en kreeg meteen een dijk van een kans maar de thuisspits miste onbegrijpelijk. Even later scoorde de thuisploeg dan toch na een aarzeling in onze defensie. Onze verdediging had het bijzonder moeilijk met de beweeglijke spitsen. Via een sterke Stakys en Edward kwamen we beter in de wedstrijd en kregen ook enkele kansen. Edward bleef rustig na een vrije trap en knalde de bal in de verste hoek binnen (1-1). Meteen het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken en al snel stond het 2-1. Hierna liet de thuisploeg een  strafschop onbenut en werd een mooie aanval maar net op tijd afgeblokt. Ook Onze U13 brachten leuk voetbal in een wedstrijd die snel over en weer ging. Ook in de tweede helft werd vlot gecombineerd en werd gevochten voor iedere metert grond. De wedstrijd was hard maar fair. Na handsspel kregen we een terechte strafschop toegewezen en Edward knalde de bal enig mooi in de winkelhaak (2-2). Beide ploegen kregen nog wat kansen op de overwinning. In de slotfase redde doelman Ruben enig mooi waardoor we het verdiende puntje richting Westrozebeke meenamen. 

Speler: Ruben, Yoran, Ibe, Jeannot, Victor, Louis, Edward, Milo, Cassie, Stakys, Yentl, Maxim, Junior, Servaas

 

13 april 13 - E. Jonkershove - U13 0-4.

Er werd al maandenlang reikhalzend – omwille van de beruchte voorgeschiedenis - uitgekeken naar deze wedstrijd. Alle vakantiegangers, met uitzondering van Rowald, waren opnieuw paraat. Ook het lijstje van geblesseerden was zo goed als leeg. De wedstrijd zelf werd meteen in handen genomen en al snel verscheen Milo vrij voor doel. De goed uitgekomen thuisdoelman voorkwam evenwel erger. Toch was het na 7 minuten spelen reeds raak. De volledig vrijstaande Edward tikte de bal tot bij Louis die ongehinderd binnen trapte (0-1). We zaten dus meteen op rozen en domineerden het verdere verloop van de wedstrijd, Jonkershove kwam zelden tot nooit over de middenlijn. De nog niet volledig fitte Edward nam plaats op de bank maar 5 minuten voor rusten deed trainer Dimi een heel goede zet (ik zal maar eens met me zelf boffen :-) ). We kregen een vrije trap toegewezen omzeggens op de rechthoek. Edward mocht de bank verlaten (daar dienen vliegende vervangingen nu éénmaal voor) en nam plaats achter de bal. Hij scoorde maar moest hernemen van de ref die vond dat de muur te dichtbij stond (!). Niet getreurd evenwel want de tweede poging van Edward ging ook lekker binnen (0-2). Edward zijn taak zat er op en hij mocht opnieuw van het veld af. Junior kwam na een verre intrap van Ruben nog alleen voor doel maar zijn nagenoeg perfekte lobbal verdween jammer genoeg net over het doel.

Aan de rust (0-2 dus) leek de wedstrijd gespeeld en enkel een gebrek aan concentratie kon ons nog nekken. In het begin van de tweede helft was dat zelfs een beetje merkbaar, gelukkig scoorde Yentl op de counter het geruststellende derde doelpunt. Een doelpunt van mooie makelij waarbij de fantastische assist van Cassie – met één pass de volledige verdediging op een hoopje gespeeld - zeker het vermelden waard was. De spanning bleef zowel op als naast het veld om te snijden want niemand wou deze match verliezen. Kantelpunt in de wedstrijd was een te korte terugspeelbal van Yoran op Ruben waar de thuisspits tussen zat. Ruben dook echter goed in de voeten waarna de spits hem de bal uit zijn handen trapte. De scheids keurde het doelpunt terecht af. Vanaf dit moment toonde de thuisafgevaardigde zich van zijn kleinste kant en begon zowel op de scheids, onze spelers en onze "technische staf" te schelden. Gelukkig bleef de scheids alles in heel goede banen leiden. Enkele minuten voor tijd nam Stakys alle twijfel weg door na een individuele actie te scoren (0-4). Gelukkig voor hem kon hij de doodschop van de doelman ontwijken (wat die keper trouwens terecht geel opleverde). Na het laatste fluitsignaal was de opluchting zo groot en kon er een klein feestje van af. Zowel Andy, Danny als mezelf waren zeer trots op ons team en zeker op de manier hoe we met deze situatie omgingen. Na de wedstrijd waren er nog kleine schermutselingen met thuisspelers, maar gelukkig ging onze ploeg niet in op hun uitdagingen. Proficiat met de mooie teamprestatie, met een extra pluim voor Victor, Cassie en Junior. 

Spelers: Ruben, Yoran, Victor, Jeannot, Ibe, Louis, Maxim, Milo, Servaas, Edward, Yentl, Stakys, Cassie en Junior.

 

23 maart 13 - Proven B - U13 1-0.

In deze zwakke partij konden we de thuisdoelman amper 1 keer bedreigen via Yoni. De thuisploeg had ook slechts 2 pogingen in huis. De eerste doelpoging werd afgeweerd door Ruben die kansloos was toen de 2de poging onhoudbaar in doel verdween. Enkel Ibe, Yoran, Ruben en Victor behaalden een aanvaardbaar niveau. Hopelijk herpakken we ons de volgende weken. Een slechte match maakt nog geen slecht jaar en hopelijk vinden we de vorm van de laatste weken terug. 

Spelers: Ruben, Yoran, Jeannot, Rowald, Ibe, Yoni, Maxim, Milo, Victor, Stakys, Yentl, Servaas, Junior, Cassie. 

 

9 maart 13 - EVC Beselare - U13 2-1.

Op een loodzwaar, maar toch goed bespeelbaar, veld namen wij meteen het initiatief. De bal ging snel van voet naar voet en het regende leuke driehoekjes. De gevaarlijke tweeling van Beselare werd ondertussen goed bewaakt door onze verdedigers. Tot grote kansen kwam het echter niet. Halfweg de eerste helft kwam de bal, na een fantastische aanval over verschillende spelers, via Milo bij Yentl terecht. Yentl kwam oog in oog met de doelman maar talmde jammer genoeg net iets te lang en schoot de opgelegde kans net voorlangs. Hierna verscheen de thuisploeg beter in de wedstrijd waarbij onze verdediging wel kraakte maar niet brak. Vlak voor de rust viel de eerste kans voor Beselare maar doelman Ruben toonde al zijn kunnen op het goed geplaatste afstandsschot.

Het begin van de tweede helft was volledig voor Beselare dat ook de score opende via hun aalvlugge spits. Kort erna een verdubbeling van de score na een betwistbare vrije trap. Van dan af aan namen we risico’s en speelden man op man. Via karaktervoetbal vochten we ons terug in de match maar jammer genoeg was de laatste pass vaak te slordig. Er kwamen uiteraard ook enkele mooie kansen voor Beselare die nu op de counter hun favoriete spelletje speelden. Ruben en Yoran hielden ons meermaals recht en 3 minuten voor tijd scoorde de sterk spelende Victor de aansluitingstreffer. Er werden nu nog meer risico's genomen (slechts 2 verdedigers) en we duwden Beselare met de rug tegen de muur. Jammer genoeg konden we de toch wel verdiende gelijkmaker niet tegen de touwen prikken. Toch een proficiat aan gans de ploeg met een extra vermelding voor Victor en Ibe. Iedereen was het er na de wedstrijd over eens dat Victor dit doelpuntje verdiende. Zo zie je maar dat als je hard blijft werken er een dag komt dat je ervoor beloond wordt.

Spelers: Ruben, Yoran, Rowald, Jeannot, Ibe, Edward, Louis, Victor, Milo, Stakys, Yentl, Cassie, Junior

 

2 maart 13 - U13 - SK Reningelst 2-3.

In de heenwedstrijd kregen we - na een weekje bosklas weliswaar - nog een zware 6-0 op onze doos. De bezoekers staan hoger in de rangschikking en beschikken over een beter elftal maar ditmaal konden we toch met gelijke wapens strijden. Het openingskwartier was volledig voor de bezoekers met een doelpunt na een tiental minuten. Een vrije trap op de rechthoek werd hoog in het doel getrapt (0-1). Van handsspel was helemaal geen sprake maar het was moeilijk te zien voor de scheids. Hierna herstelden we het evenwicht en kwamen eindelijk ook aan voetballen toe. De tactische training van vrijdag wierp zijn vruchten af. We versierden enkele kleine kansjes via Yentl en Milo terwijl ook de sterk ingevallen Servaas mee de bezoekende verdediging kwam bedreigen. En net op dat moment counterden de bezoekers razendsnel. Hun spits scoorde op een fenomenale manier maar de scheids had buitenspel gezien. Eveneens een twijfelachtige beslissing maar het blijft een hondenjob, dus respect daarvoor. De tweede helft startten we met het mes tussen de tanden en hun verdediging stond op barsten. Na een fantastische actie van Junior kwam de bal bij Milo terecht, die zich mooi vrijdroei en onhoudbaar binnen knalde. 1-1 en zeker niet onverdiend. Halfweg de tweede helft werd Yentl door de buitenspelval geloodst en hij twijfelde niet en knalde vanop de zestienmeter binnen (2-1). Die voorsprong bleef niet lang staan. Ruben kon een knal niet klemmen en de bezoekende spits was er als de kippen bij om binnen te duwen. Vanaf dit moment ging het spel snel over en weer en kregen beide ploegen nog enkele kansjes. Vooral het afstandsschot van Maxim verdiende beter en Servaas bleef een gesel voor de bezoekers. Het mooie gelijk spel werd in de slotseconden nog vergooid toen een aarzeling tussen Ruben, Jeannot en Yoran genadeloos werd afgestraft. Meteen het sein voor de scheids om een eind aan de wedstrijd te maken. Jammer, jammer, heel jammer. Trainer Dimitri was meer als tevreden over deze wedstrijd en dankte zijn team terecht voor deze mooie prestatie. Een extra verrmelding nog voor Louis en Yentl, de Climeco boys dus.

Spelers: Ruben, Yoran, Ibe, Jeannot, Louis, Maxim, Edward, Milo, Victor, Stakys, Yentl, Rowald, Servaas, Junior

23 feb 13 - Famkes Merkem - U13 0-3.

Op een goed bespeelbaar veld namen we meteen het initiatief maar de vlotte combinaties bleven uit. Enkel de verre inworpen van Edward zorgden voor de nodige paniek en zo kon Stakys na 10 minuten de score openen. De dames bleven in een goede organisatie spelen terwijl onze flanken de ruimte nog kleiner maakten. De eerste helft bleef voortkabbelen met bitter weinig kansen waarbij enkel Yentl nog voorlangs besloot. We waren wel heer en meester en Ruben kreeg in de eerste helft geen enkele bal te verwerken. De tweede helft was aanvankelijk van een wat betere makelij en vooral de inbreng van jongedame Cassie deed Merkem meermaals wankelen. Het spel werd goed breed gehouden en daar had Merkem het moeilijk mee. Maar de laatste pas kwam er niet uit terwijl ook te overhaast gespeeld werd. Ook Merkem kwam wat beter in de match en loerde op de snelle counter maar onze verdediging stond pal. Meteen het sein om een tandje bij te steken maar zowel Yentl, Cassie als Stakys vonden een sterke doelvrouw en de doelpaal op hun weg. Vijf minuten voor tijd kwam de verlossende treffer. Na een fantastische één-twee tussen Yentl en Edward werd tenslotte Stakys gevonden die onhoudbaar binnen knalde. In de slotfase scoorde Maxim vanuit een scherpe hoek (0-3). Hij was achteraf wel zo eerlijk om toe te geven dat het een voorzet was en zijn showtje achteraf mocht ook gezien worden. Zwakke wedstrijd die toch winnend werd afgesloten. Absolute uitblinker was Ibe. Ook Cassie en Junior verdienen een pluim terwijl ook Ruben op geen enkel foutje te betrappen viel. 

Spelers: Ruben, Yoran, Jeannot, Ibe, Louis, Maxim, Edward, Junior, Victor, Stakys, Yentl, Milo, Cassie.

16 feb 13 - U13 - Sassp Boezinge 1-5.

Na een maand zonder voetbal mochten we eindelijk terug het veld op. Het was puzzelen om een behoorlijk elftal op het veld te krijgen tegen het sterke Boezinge. Yoran en Victor waren afwezig wegens ziekte terwijl ook Ibe en Cassie verstek dienden te geven. Gelukkig waren er 2 dames uit de damesploeg van Staden (Yoni en Xena) bereid om ons uit de nood te helpen, waarvoor dank. De wedstrijd kon niet slechter startten want reeds na 30 seconden moesten we al achtervolgen. De vele verschuivingen kwamen het spel niet ten goede en het was zoeken naar oplossingen. Toch had Stakys een enorme mogelijkheid om ons langszij te brengen maar de bezoekende doelman redde enig mooi. Dom balverlies leidde de 0-2 in. Intussen kwamen we meer en meer in de wedstrijd en verweerden we ons kranig met bescheiden middelen. De 0-3 kwam er na een onterecht toegekende hoekschop, Ruben kreeg de indraaiende bal niet onder controle en via paal en zijn eigen hoofd verdween deze in doel. Toch bleven we goed meespelen en hadden een uitstekende kans via opnieuw Stakys maar hun doelman bleef heer en meester en klaarde ook deze moeilijke situatie.

Na rust kwamen we goed uit de startblokken en speelden zelfs enkele kleine kansjes bij elkaar. Het spel van Boezinge bleef slordig wat waarschijnlijk te maken had met het feit dat onze spelers er heel kort opzaten. Toch vond de scheids het nodig om nog een cadeau uit de delen, Jeannot speelde de bal maar de scheids besloot toch om voor strafschop te fluiten. De verontwaardiging was op beide banken groot. Toch nam Boezinge het geschenk in dank aan en scoorde de 0-4. We bleven zoeken naar het oververdiende tegendoelpunt. Dat kwam er ook toen Stakys oog in oog verscheen met de doelman. Die doelman stak er opnieuw een handje tussen maar de goed gevolgde Servaas schoot onhoudbaar binnen. Op counter scoorden de bezoekers nog een vijfde maal. De thuisploeg was leeg gespeeld maar bleef toch een goede inzet tonen en Ruben voorkwam nog een paar keer grotere cijfers. Toch proficiat voor de degelijke wedstrijd tegen een ploeg die enkel en alleen uit tweedejaars bestaat. Goede wedstrijd van Rowald, Edward en Maxim.

12 jan 13 - Merkem Sport - U13 0-4

Na een korte winterstop mochten we opnieuw de wei in. Door de vrieskou lag het veld er hard maar goed bespeelbaar bij. We namen meteen het initiatief en kregen uitgelezen kansen via Yentl, Stakys en Milo. Vooral de inworpen van Edward zorgden voor heel wat kopzorgen bij de thuisploeg. Ook de infiltrerende Stakys zorgde voor heel wat aanvalsdrang. Gelukkig voor Merkem beschikken ze over een weliswaar kleine maar zeer sterke en vinnige doelman. Die kwam steeds goed uit zijn doel en verijdelde zo heel wat gevaar. Toch kwamen we oververdiend op voorsprong toen Yentl Milo zag vrijstaan en laatstgenoemde onhoudbaar binnen knalde. De aanvallers deden het goed maar we moeten ook een pluim geven aan de verdediging en middenveld. Hun sterke grote spits (die bij ons 2 maal scoorde) werd vakkundig uit de match gehouden door Jeannot. Ook de andere verdedigers deden perfect hun werk. Het middenveld daarentegen zorgde voor een goede aansluiting en koos steeds voor de voetballende oplossing. Ook de thuisploeg probeerde de bal langs de grond te laten rond gaan maar ze konden niet op tegen onze overmacht. We kregen nog enkele kansjes maar benutten deze niet.  De voetballogica zegt vaak: "wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op zijn neus". Doelman Ruben Devoldere was nog net niet bevroren toen hij zijn eerste bal te pakken kreeg. Maar wat voor één, de spits kon voor 1 keer voorbij Jeannot gaan en knalde hard op doel. Gelukkig voor ons had Ruben een super reflex en tikte in corner. Deze moest niet meer gegeven worden omdat de goed leidende scheids een eind maakte aan de eerste helft.

In de tweede helft starten we goed en de bal bleef vlot van voet tot voet gaan. De 0-2 kwam er al snel via een mooi afstandsschot van Louis. Kort daarop was de match volledig gespeeld toen een perfecte aanval over vele spelers afgewerkt werd via Milo. Milo kreeg nog de kans op zijn hattrick, maar hij schoot naast het lege doel (hij zal wel zeggen dat het buitenspel was J). Intussen waren de aanvallen van Merkem op 1 hand te tellen, mede doordat hun spits nog steeds in de achterzak van  Jeannot zat (hopelijk heeft hij er hem na de match uitgehaald J). Ook Cassie mocht nog eens alleen op doel af gaan maar ze werd afgefloten voor nipt buitenspel, als je 7 meter nipt kan noemen natuurlijk. Intussen kabbelde de wedstrijd verder en bleven we goed voetballen. Stakys kon 5 minuten voor tijd nog eens de netten doen trillen (0-4). Nadien gebeurde er praktisch niks meer.

Proficiat aan de ganse ploeg met deze sterke teamprestatie. Doe zo verder. Ook de goedleidende scheids verdiend een pluim in deze faire wedstrijd.

Spelers: Ruben, Yoran, Louis, Ibe, Jeannot, Edward, Maxim, Stakys, Servaas, Milo, Yentl, Rowald, Cassie, Junior

 

15 dec 12 - U13 - Lo-Reninge 1-4

Na een paar weken zonder voetbal, bye en een afgelast voetbal weekend, mochten we opnieuw het gras op. Op een goed bespeelbaar veld namen we meteen het initiatief en kwamen tot enkele kleine kansjes. De bezoekers hanteerde vaak de lange bal en daar hadden we heel wat problemen mee. 2 corners van Milo zorgden voor het nodige doelgevaar, maar Edward en Jeannot kregen de bal niet binnen het kader. Het spel bleef slordig langs beide kanten met een logische 0-0 ruststand tot gevolg.

Aan de rust werd gewaarschuwd voor de aanvangsfase. Deze raad verdween jammer genoeg in de wind en al heel snel stonden we 0-2 in het krijt. Een opnieuw beresterke Stakys kon evenwel spoedig milderen (1-2). We zaten opnieuw goed in de wedstrijd en het tempo ging met een ruk de hoogte in. De doelman lag in de weg van Yentl en Edward knalde een vrije trap nipt over. 8 minuten voor tijd werd een zeldzaam foutje van Yoran genadeloos afgestraft. In de slotseconde werd de overdreven 1-4 in het doel gelegd. Jammer van de eerste 5 minuten van de tweede helft want er zat duidelijk meer in.

Spelers: Ruben, Yoran, Rowald, Jeannot, Louis, Edward, Stakys, Yentl, Milo, Victor, Servaas, Maxim, Ibe, Junior

 

24 nov 12 - U13 - E. Jonkershove 4-4 (onder voorbehoud)

We namen een prima start en stonden al na 4 minuten 2-0 voor via Yentl en Louis. De bezoekers kwamen beter in de match en onze verdediging wankelde af en toe. Misschien te wijten aan de nieuwe opstelling waarin de taken nog niet 100% gekend zijn. Toch bleven we gevaarlijk maar de bezoekers zetten de buitenspelval meermaals goed open en 2 doelpunten werden afgekeurd. Al gans het seizoen worden de corners van Milo goed getrapt en deze keer leverde het resultaat op toen Yoran ongehinderd kon binnen koppen. Yoran verdiende al meerdere weken zijn goaltje en nu was het eindelijk raak. 1 minuut later scoorden de bezoekers tegen nadat hun spits in buitenspel alleen op doel kon afgaan. Vlak voor rust scoorden ze opnieuw vanuit buitenspel, al moet ik toegeven dat Ruben deze bal onschadelijk kon maken.

Na de rust ging het spel snel over en weer. Een foutje van Jeannot luidde de gelijkmaker in. Toen kregen we een vijftal corners na elkaar. Ze leverden steeds groot gevaar op, maar telkens zat er een hoofd, voet of knie tussen waardoor de bal toch niet in het doel verdween. Stakys had dan een heel mooie solo in de benen en werkte beheerst af. De vreugde was opnieuw van korte duur. Een misverstand tussen Ruben en Rowald leverde balverlies op, Ruben gooide zich op de bal, maar de scheids had het anders gezien. De strafschop werd raak getrapt. Kort nadien werd de match stilgelegd. Wordt vervolgd.

Spelers: Ruben, Yoran, Ibe, Rowald, Maxim, Edward, Milo, Victor, Stakys, Louis, Yentl, Jeannot, Servaas, Cassie

 

17 nov 12 - SV Moorslede - U13 7-0.

Wie de wedstrijd niet gezien heeft kan niet begrijpen waarom de aanwezigen spraken over onze beste wedstrijd van het seizoen. vooral de eerste helft was van bijzonder goede kwaliteit. Alles was aanwezig om er een goede match van te maken: 2 voetballende ploegen, een mooi groot veld en ideale weersomstandigheden. Maar jammer genoeg wou de jonge, onervaren scheids niet mee. Maar daar ga ik niet te veel woorden meer aan vuil maken, want ik heb daar zaterdag al voldoende mijn ongenoegen over geuit. In het begin van de wedstrijd nam de thuisploeg meteen het initiatief, maar snel herstelden we het evenwicht. De wedstrijd verliep in een hels tempo. Alles wat voetbal aangaat zat in de eerste helft. Zowel diepgang, passing over de grond, duelkracht, voetbal via de flanken als goed passenspel waren aanwezig. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. Na voorafgaand buitenspel kon de spits alleen op Ruben afgaan, maar deze redde enig mooi. Jammer genoeg jaagde Ruben te fel door en liet de spits zich terecht vallen. De thuiskeeper (amper kleiner dan mezelf) opende de score via deze strafschop. Kort erna werd een fout op Ibe niet gefloten en uit deze fase scoren ze natuurlijk. De thuisploeg leunde wat achterover maar had alle moeite met onze aanvallers. Zowel Servaas als Stakys hadden een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Bij de rust was de ontgoocheling bij mijn spelers heel groot en de hoofdjes gingen naar beneden. Na een peptalk tijdens de rust was het hopen dat ze opnieuw met het mes tussen de tanden het terrein opkwamen.

Maar amper na 2 minuten spelen scoorde de thuisploeg opnieuw, deze keer na een corner. Deze klap kwamen we nooit meer te boven. Daarna werd er nog 2 maal gescoord uit buitenspel, dat gaf zelfs de thuistrainer toe. Toch bleven we het beste van onszelf geven en konden we jammer genoeg de verdiende eerredder niet scoren. De thuisploeg kon de score nog optrekken tot een overdreven 7-0. Toch proficiat voor de mooie teamprestatie en we hebben het de tweede in het klassement toch heel moeilijk gemaakt. Proficiat aan gans de ploeg met een extra vermelding voor Stakys, Louis, Rowald en Maxim.

Spelers: Ruben, Yoran, Jeannot, Rowald, Edward, Maxim, Stakys, Louis, Servaas, Milo, Yentl, Ibe, Victor, Junior

 

10 nov 12 - U13 - TSC Proven B 2-1.

In het begin van de wedstrijd namen we meteen het heft in handen. Servaas knalde in de eerste seconden de goed getrapte corner naast. We bleven baas, maar toch was het veldspel ondermaats. We kregen enkele kleine kansjes, maar de bezoekende keeper stond pal. Louis besloot van op één meter van het doel in de handen van de doelman. De goed ingevallen Victor zette Milo alleen voor doel maar zijn controle was niet goed genoeg.

Na de rust nam Proven het initiatief over en dat resulteerde al snel in de 0-1. Er werd tactisch geschoven en we kregen meer grip op het middenveld. Edward strooide met goeie lange ballen, terwijl een beresterk spelende Cassie samen met Yoran de verdediging gesloten hield. 10 minuten voor tijd kregen we een terechte strafschop. Edward nam zijn verantwoordelijkheid en zette de elfmeter feilloos om. De thuisploeg bleef drukken en rook de overwinning. Louis werd op een fantastische manier voor het doel gezet via targetman Yentl, maar de bal schoot van Louis zijn voet recht in de handen van de goed uitgekomen doelman. Gelukkig voor ons stond ook Ruben goed geconcentreerd te keepen en was hij baas in de rechthoek. Bij een zeldzaam foutje had hij wel het geluk dat de bal naast zijn doel verdween. In de slotseconden zorgden de broertjes Vakala voor de overwinning. Stakys knalde een voorzet van broer Junior staalhard binnen. Luttele seconden later floot de scheids de wedstrijd af. Proficiat aan de scheids voor de perfecte leiding van zijn eerste wedstrijd. De fair play van beide ploegen was een voorbeeld voor vele ploegen. Daarvoor ook een gemeende proficiat aan de bezoekers uit het verre Proven. 

Spelers: Ruben, Edward, Yoran, Ibe, Jeannot, Maxim, Stakys, Louis, Milo, Servaas, Yentl, Victor, Rowald, Cassie, Junior

 

27 oct 12 - U13 - KEVC Beselare 3-2.

Om het met de woorden van afgevaardigde Andy Degandt te zeggen: "het was een echte Halloween-match, het was een echte thriller". De bezoekers uit Beselare namen meteen het initiatief via de kleine tweelingbroers. Vooral de linkerflank was aartsgevaarlijk en Beselare kwam dan ook verdiend op voorsprong na 15 minuten spelen. Na die 0-1 kwamen we beter in de wedstrijd en konden we ook een tweetal kansen creëeren via een sterk spelende Stakys. Maar het bleef opletten voor hun snelle uitbraken. Door de inbreng van Rowald werd hun linkerflank lamgelegd. Ook Beselare kreeg nog een goede kans maar Ruben had zijn doel goed verkleind. Vlak voor rust was het geluk aan onze zijde toen een doelpoging bovenop de lat belandde. In de tweede helft kwamen we aanvankelijk moeilijk uit de startblokken en dom balverlies luidde de 0-2 in, de vrije trap verdween achter een verbouwereerde Ruben in doel. Het geloof in eigen kunnen ebde weg maar Yentl brak de ban door de tegentreffer te scoren (1-2). De ploeg geloofde opnieuw in eigen kunnen en hanteerden vaak de lange bal. Dat was achteraf gezien het recept om de bezoekende defensie meermaals te doen wankelen. Onze verdediging bleef uitstekend werk verrichten en gaf weinig tot geen kansen meer weg en als er toch een klein gaatje was, stond Ruben er ook nog. 8 minuten voor tijd kon diezelfde Ruben een bal onderscheppen en meteen uitrappen. Yentl werd zo alleen voor doel gezet en deze twijfelde niet en scoorde mooi de gelijkmaker. De bezoekers kregen het fysisch steeds moeilijker en het aantal reserve spelers zorgden ervoor dat we toch het verschil konden maken. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet (ik weet niet meer van wie (sorry daarvoor) werd op een technisch mooie manier door Servaas in doel verwerkt. De vreugde kon niet op na deze mooie en vooral onverhoopte zege.

Conclusie:

1) voetbal moet niet altijd even mooi en verfijnd zijn, je moet ook eens kunnen terug vallen op "werkersvoetbal"

2) de steun en de support van de vele fans staken onze spelers een hart onder de riem. In naam van de spelers, afgevaardigden alsook mezelf een terecht woordje van d(r)ank, deze zege willen we terecht opdragen aan jullie

Spelers: Ruben, Yoran, Edward, Siebe, Ibe, Yoni, Maxim, Stakys, Milo, Servaas, Yentl, Jeannot, Rowald, Junior, Cassie

 

 

 

20 okt  12 - SK Reningelst - U13 6-0.

Matige tot zwakke wedstrijd van onze U13 ploeg. Op een loodzwaar veld nam de thuisploeg meteen het heft in handen. Aanvankelijk kwamen ze wel niet tot grote kansen. Maar toch lukten ze vrij gemakkelijk de 1-0. Pas hierna staken we voor het eerste de neus aan het venster maar werden de kansjes niet afgemaakt. Vlak voor rust incasseerden we nog 2 doelpunten en deze klap kwamen we in de rest van de wedstrijd niet meer te boven. De tweede helft werd langs onze kant voornamelijk gekenmerkt door slecht positiespel en heel zwakke passing. Daardoor kon de thuisploeg gemakkelijk de score opdrijven. Enige lichtpuntjes waren Victor Lievens, Rowald Vanbesien en de uitblinker van de laatste weken Yoran Degandt.  Gelukkig konden we verzachtende omstandigheden inroepen want onze jongens waren namelijk een ganse week op zeeklas geweest en de meesten waren moe tot heeeeeeeeeeel moe. 

Spelers: Ruben, Edward, Yoran, Victor, Jeannot, Stakys, Maxim, Louis, Milo, Servaas, Yentl, Rowald, Junior

 

13 oct 12 - U13 - Famkes Merkem 3-0.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor ons. Want na 3 minuten kopte Edward al een bal onhoudbaar binnen na een goed getrapte corner van Milo. De passing bleef evenwel slordig, terwijl de meisjes het moeilijk hadden om de bal in eigen ploeg te houden. Halfweg strafte de sterk spelende Milo een foutje van de doelvrouw genadeloos af. Na de inbreng van Servaas ging het tempo de hoogte in, werd er meer en beter gecombineerd en werden de flanken meer gezocht.

Het voetbal bleef ook in de tweede helft van een minder niveau. Yentl lukt al snel de 3-0. Vanaf dit moment gingen we steeds meer voor eigen succes. De bezoekers bleven onmondig en Ruben kreeg over de ganse match haast geen werk op te knappen. Ook de bezoekende doelvrouw had weinig werk. De vele goed getrapte corners zorgden nog voor wat opwinding en de gemiste strafschop van Edward is nog het vermelden waard in een weinig hoogstaande match. Zaten de barre weersomstandigheden voor iets tussen of werden er op het veld koppeltjes gevormd met de dames , wie zal het zeggen. Servaas, Milo en Victor behoorden tot de uitblinkers. Hopelijk zijn de batterijen opnieuw opgeladen na een weekje zeeklas en kunnen we er volgende week opnieuw een lap op geven. 

Spelers: Ruben, Edward, Yoran, Jeannot, Ibe, Maxim, Stakys, Louis, Victor, Milo, Yentl, Servaas, Cassie

 

6 oktober 12 - Sassp Boezinge - U13 6-0.

Tegen het ongeslagen Boezinge gingen we met een klein hartje het plein op. Maar niettemin verschenen heel wat spelers met het "figuurlijk" mes tussen de tanden. Boezinge voetbalde uitstekend en zocht voortdurend de ruimte op de flanken. Zowel Ibe en Jeannot hadden het daar heel moeilijk mee. Gelukkig voor ons was doelman Ruben in een begenadigde dag en ranselde meerdere gemaakte doelpunten uit zijn kooi. Toch incasseerden we kort voor de rust een tegendoelpunt toen hun spits overhoeks binnentrapte. De tweede helft was aanvankelijk voor de thuisploeg maar toch was het steeds vrezen voor onze snelle counters. Yentl kwam alleen voor doel, maar de goed uitgekomen doelman verijdelde de gelijkmaker. Jammer dat de 1-1 er niet kwam want dan was de wedstrijd nog niet gespeeld. Enkele seconden later werd het nog erger toen de thuisploeg 2-0 voorkwam. Amper was het doelpunt genoteerd of daar was nummer 3 al (een wereldgoal met het hoofd gescoord trouwens) en nog eens 30 seconden later was het opnieuw raak. Het middenveld verzoop en we kregen geen poot meer aan de grond. Halfweg de tweede helft scoorde Boezinge nog 2 maal. Gelukkig voorkwam Ruben op zijn eentje een nog veel hogere score. De supporters van beide ploegen waren het er allemaal over eens dat Ruben de man van de match was. De goede en sportieve omgang van de thuisploeg is zeker het vermelden waard. Spelers: Ruben, Edward, Yoran, Ibe, Jeannot, Maxim, Stakys, Servaas, Milo, Victor, Yentl, Junior, Tibo

 

29 sep 12 - U13 - SK Staden 1-2.

Voor het eerst in jaren vond er voor onze ploeg een grote derby plaats, we speelden namelijk tegen de buren uit Staden. Dit treffen lokte heel wat volk naar de Ommegang-Noord. Het was Staden dat sterk startte en de thuisploeg meteen tegen hun doel drukte. Staden kon al na 3 minuten de score openen toen hun snelle spits alleen voor doel verscheen. We bleven het moeilijk hebben, maar Staden koos vaak voor het afstandsschot, gelukkig voor ons trouwens. Halfweg de eerste helft kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde aanvankelijk in weinig doelgevaar. De inzet van beide ploegen bleef hoog en er werd, op een sportieve manier, gevochten voor ieder centimetertje grond. Wij hadden het moeilijk om de bal in eigen rangen te houden, terwijl Staden geen enkel gaatje vond in onze prima organisatie. Vlak voor rust kreeg Yentl de bal aangespeeld, dribbelde een drietal mannen maar knalde  jammer genoeg op de dwarsligger. De rebound was echter voor ons en Staden moest op de rechthoek een klein foutje maken. Edward knalde op doel, de doelman kon de bal niet vasthouden en Yentl was er als de kippen bij om de bal in doel te deponeren.

Staden nam meteen het initiatief in de tweede helft maar tot grote kansen kwamen ze niet. Ook de thuisploeg speelde goed mee en de goed opzittende aanvallers deden de Stadense verdediging meermaals wankelen. Halfweg de tweede helft kwam Staden op voorsprong: een goed getrapte corner werd onhoudbaar binnengekopt. De wedstrijd bleef snel op en neer gaan maar beide doelmannen kregen weinig werk op te knappen, maar toch deden ze dit uitstekend. Westrozebeke nam meer en meer risico's en probeerde vooral op karakter het tij te doen keren. Ook Staden kon niet profiteren van de vrije ruimte, vaak omdat enkele spelers van hen liever voor eigen succes gingen. In de slotseconden kon de bezoekende doelman Yentl met de vingertoppen afstoppen. Scheids Stefaan Borry leidde deze spannende en inzetvolle derby op een voortreffelijke manier en dit is zeker ook een vermelding waard. De vele aanmoedigingen van de ouders staken onze spelers een hart onder de riem en hier is een gemeende dank u wel meer dan op zijn plaats. Proficiat aan gans de ploeg met een extra vermelding voor Stakys Vakala, Jeannot Deleu, Ibe Callewaert en de zieke Ruben Devoldere die toch besloot om te keepen.

Spelers: Ruben, Yoran, Edward, Jeannot, Ibe, Stakys, Maxim, Louis, Junior, Servaas, Yentl, Milo, Victor, Cassie

 

22 sep 12 - RW Hollebeke - U13 3-3.

Onder een stralend zonnetje startte de thuisploeg het sterkst maar liep meermaals in de buitenspelval. SK Westrozebeke liet zich niet onbetuigd maar benutte de vrije ruimte bij Milo Dejonckheere en Servaas Delva aanvankelijk nog niet. Na 10 minuten glipte een thuisspeler alsnog door de buitenspelval (al heb ik toch mijn twijfels), Ruben Devoldere verkleinde goed zijn doel maar de aanvaller  behield goed het overzicht en legde mooi terug en die speler knalde de bal in het lege doel. Meteen het sein voor de bezoekers om een tandje bij te steken. Maar het bleef opletten voor de snelle counter; zo knalde de aartsgevaarlijke thuisspits nog op de buitenkant van de paal. Vooral de inbreng van Yoni Pil zorgde voor de nodige rust op het middenveld. Een mooie aanval over links via verschillende stations werd, na voorzet van Yentl Verhaverbeke, in doel verwerkt via Milo. Vlak voor rust kon Ruben een corner van de tegenstander onderscheppen, trapte snel uit en zette daardoor Yentl alleen voor doel, die nam de assist van Ruben dankbaar aan en knalde mooi binnen.

In de tweede helft bleven we naar de voetballende oplossing zoeken, terwijl de thuisploeg hun heil zocht in afstandsschoten. Vanaf het moment dat de thuisploeg de middenlijn  overschreed riep de trainer steeds dat ze moesten schieten. Yentl en een sterke Jeannot Deleu (in de tweede helft toch) deden de thuisploeg meermaals wankelen. Na een mooie actie via die 2 laatstgenoemden verdween de bal in doel via de onvermijdelijke Yentl. Jammer genoeg voor ons scoorde de thuisploeg meteen tegen. De spanning was te snijden en de wedstrijd kon alle kanten uit. De thuisploeg knalde nog eens op de lat terwijl ook Edward Steyaert zijn vrije trap tegen het doelhout zag verdwijnen. Enkele minuten voor tijd werd een aarzeling in de verdediging genadeloos afgestraft waardoor de 3-3 op het bord verscheen. Beide ploegen gingen voluit voor de winst, gelukkig voor ons trapte hun sterke spits op de paal in plaats van af te leggen. Zowel spelers, trainers als supporters gingen met een tevreden gevoel huiswaarts na een mooie spektakelmatch. Yoran Degandt was de absolute uitblinker maar de teamprestatie mogen we zeker niet vergeten.

Spelers: Ruben, Edward, Yoran, Xena, Ibe, Maxim, Jeannot, Louis, Milo, Servaas, Yentl, Yoni, Tibo.

 

15 sep 12 - U13 - TSC Proven A 0-6.

Van bij aankomst waren heel wat spelers onder indruk van de gestalterijke ploeg uit Proven (allemaal tweedejaars). Dit namen we mee in de start van de wedstrijd en toonden heel wat respect voor Proven. Door de afwezigheid van Maxim Deleu moesten we onze ploeg wat aanpassen en daardoor was het vaak zoeken naar de juiste posities. Na 10 minuten kon Proven het eerste doelpunt scoren. We kwamen wat beter in de wedstrijd, maar verder dan een aantal kleine kansjes kwamen we niet. Op slag van rust kregen we de doodsteek toen een foutje van onze doelman genadeloos werd afgestraft. Na enkele positiewissels tijdens de rust kwamen we wat beter in ons spel, vooral Junior Vakala was een gesel voor de verdediging. Maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook de bezoekers kregen nog enkele goede kansen, maar Ruben Devoldere stond goed te keepen. Halfweg de tweede helft kregen we in 3 minuten tijd nog 2 doelpunten tegen en dit herhaalde zich nog eens in de slotminuten. Proven ging verdiend met de 3 punten lopen.

Spelers: Ruben, Yoran, Edward, Ibe, Stakys, Louis, Jeannot, Victor, Milo, Servaas, Yentl, Junior, Tibo

 

8 sep 12 - U13 - Merkem Sport: 3-2. 

De thuisploeg nam meteen het heft in handen en koos steeds voor de voetballende oplossing. Vooral Servaas Delva was een gesel voor de Merkemse verdediging. Jammer genoeg voor ons beschikt Merkem over een fantastische doelman (ook een U11 trouwens) en hield hij op z'n eentje de 0 op het bord. Zowel Servaas, Louis Dewulf als Yentl Verhaverbeke hadden meermaals de kans om de score te openen. 5 minuten voor de rust was het toch eindelijk raak toen Servaas een prachtig opgezette aanval enig mooi binnen knalde. Kort erna had Ruben Devoldere alle moeite met een afstandsschot, maar het geluk was deze keer aan onze zijde en de bal ketste via de lat in Rubens handen.

De tweede helft kabbelde rustig verder en de bezoekers kwamen op gelijke hoogte toen hun snelle spits alleen voor doel verscheen, kalm bleef en de bal netjes in het mandje deponeerde. Meteen het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken. Een ijverige Junior Vakala scoorde meteen tegen. Dit gaf de thuisploeg vertrouwen, maar het was steeds opletten voor de snelle bezoekende spits. Deze kreeg tot 2 maal toe de kans om te scoren maar kon steeds zijn shot niet kadreren. Ook wij bleven goed combineren en kregen nog wat kansjes via Junior, Yentl en Louis. Maar die dekselse doelman stond steeds in de weg. 5 minuten voor tijd kon Ruben een afstandsschot niet onder controle houden en de bal verdween via zijn handen in doel. De match kon nog alle kanten uit en het was Yentl die de score in ons voordeel deed kantelen. Hij zette goed druk op de uitgekomen doelman die de bal tegen het lichaam van Yentl knalde, gelukkig voor ons verdween de carambole in het lege doel. Zonder afbraak te doen aan de prestatie van de andere spelers mochten Servaas Delva en Ibe Callewaert terugblikken op een puike wedstrijd.

Spelers: Ruben, Yoran, Edward, Ibe, Stakys, Jeannot, Maxim, Louis, Milo, Servaas, Yentl, Victor, Junior, Tibo

 

1 sep 12 - Lo-Reninge - U13 2- 0.

De eerste competitiewedstrijd voor alle spelers op een groot veld zorgde in de aanvangsfase voor heel wat aanpassing. Maar geleidelijk aan kwamen we beter en beter in de wedstrijd. Steeds werd de voetballende oplossing gezocht. Terwijl de thuisploeg voor de lange bal koos, daar profiteerde hun snelle spits halfweg de eerste helft van. Al was er een buitenspel geurtje aan. Grote kansen kregen we niet, maar Servaas Delva en Louis Dewulf deden hun verdediging meermaals wankelen, maar niet breken.

De tweede helft bleef leuk om volgen maar tot grote kansen kwamen we niet. 10 minuten voor tijd werd een misverstand tussen Ibe Callewaert en doelman Ruben Devoldere genadeloos afgestraft. Vanaf dit moment kregen we het fysiek moeilijker maar toch bleven we leuke combinaties op het veld toveren. In de slotminuut werd Yentl Verhaverbeke mooi voor doel gezet maar deze fase werd (misschien onterecht) afgefloten voor buitenspel. Meteen het sein voor de scheids om een eind te maken aan deze wedstrijd.

Conclusie: degelijke wedstrijd van onze zeer jonge ploeg waarbij de verschillende speelstijlen zeer duidelijk waren. Toch een proficiat voor deze mooie prestatie

Spelers: Ruben, Edward, Yoran, Ibe, Xena, Maxim, Jeannot, Louis, Yoni, Victor, Yentl, Cassie, Junior, Stakys, Victor

 

18 aug 12 - Tornooi WS Zarren

Onder een lodende hitte zorgden onze U13 voor een verrassing van formaat door het tornooi van Zarren te winnen. Met 2 meisjes (Xena en Yoni) van SK Staden en spelertjes van 11 jaar en zelfs een groot deel van 10 jaar was de tevredenheid des te groter. Onze verdediging onder leiding van Edward Steyaert en Yoran Degandt hielden de kansen voor de tegenstrevers beperkt. Ook Ibe Callewaert en Xena stonden hun mannetje in de verdediging. De weinige doelpogingen werden door een secuur keepende Ruben Devoldere verijdeld. De 3 middenvelders, Maxim en Jeannot Deleu en Niels Geldhof, voorkwamen dat de tegenstanders konden voetballen. Milo Dejonckheere, Servaas Delva en Yoni Pil zorgden voor constante dreiging via de flanken. Ook Thibo Lefevere en Cassie Kesteloot waren een gesel voor de verdediging van de tegenstanders. Proficiat met deze mooie teamprestatie en vooral, doe zo voort.

U13 - Sassp Boezinge: 0-0

U13 - SV Nieuwpoort 0-2 (Yoni Pil scoorde beide doelpunten)

U13 - WS Zarren 0-0

S.K. Westrozebeke

Terreinen:
Ommegang Noord 16
8840 WESTROZEBEKE

051 / 780 120

Stuur ons een mail.


PATRICK